Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oto jest blitzkrieg Platformy |
Akurat tak sie składa, że lekarze, którzy nie złożyli wypowiedzeń (Ci, których znam) są doświadczeni i zależy im na rozwoju szpitala i swojego oddziału. Radzę mieć trochę pokory do siebie i jednocześnie spojrzeć na rzeczywistą sytuację finansową systemu. Jeżeli chcesz go zmienić to jednocześnie go nie pogrążaj. Jeżeli złożyłeś wypowiedzenie, nie możesz mieć teraz jakichkolwiek roszczeń i pretensji. Każde studia są tak samo trudne, a idąc na medycynę sam dobrze wiedziałeś, jaka jest sytuacja. Twój wybór. Jeżeli Ci nie pasuje przekwalifikuj się na coś, co spełni Twoje finansowe wymagania. I nie mów, że zależy Ci na pacjencie, bo po prostu utrudniasz mu życie. Żeby nie było, pochodzę z rodziny lekarskiej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oto jest blitzkrieg Platformy |
Uwaga ! ! ! ze smutkiem stwierdzam, że w Łomży pojawił się niejaki GFX od którego lepiej się trzymać z daleka bo za same patrzenie potrawi przyłożyć i nie przyjmuje żadnych argumentów. Kto jest w stanie uniknąć spotkania z tym człowiekiem niech to czym prędzej uczyni, bo w tym przypadku stan jest beznadziejny. Koniec postu
|
|
Tak się składa, że walczymy o godne pensję od dawna. Tak samo jak od dawna jest gotowy nasz projekt zmian w ochronie zdrowia (gotowa ustawa). Gdyby to wprowadzić kilka lat temu to już teraz byłoby lepiej. My nie walczymy o konkretne pieniądze, ale o pewne proporcje - i nie takie jak na zachodzie ale jakie są w ościennych postkomunistycznych krajach. U nas lekarz ma "dorobić". Dość mamy dorabiania kosztem naszych rodzin. Chcemy zarabiać a wolny czas przeznaczać na rodzinę/hobby/wypoczynek/naukę a nie na uganianie się za groszem!!! ps. pięknie to ujął Apophis
|
|
Walcie sie na ryj! Banda konowałów! Kaska tylko. Przez tych "lekarzy" co odejdą i pozamykają oddziały, to stracą prace inni pracownicy szpitala...
|
|
Ja jak Ja: w pizzeriach sieciowych typu Telepizza, PizzaHut, Dominium, Da Grasso, PizzaTime itp ( Nie tylko w Warszawie) nie ma znaczenia czy pizze: a) zamówisz i zjesz w lokalu b) zamówisz przez telefon i odbierzesz w lokalu c) zamówisz przez telefon i zostanie Ci dowieziona BO I TAK CENA JEST TAKA SAMA ! ! ! w związku z powyższym Twoja teoria się zesrała. dopóki w Łomży nie otworzy się pizzeria sieciowa z normalnymi promocjami i opcją dowozu, dopóty w Łomży będzie syf, kiła i mogiła w temacie pizzy. Nie śmiem twierdzić, że jest zmowa prywaciarzy, jednak jest pewne przekonanie, ze inaczej się nie da / ludzie nie potrzebują nic więcej, wynikające z braku konkurencji. wszedzie jest opcja za 15 zł - pizza wielkości talerza. w takim pizza time za 44 złote są: - 3 pizze gigant ( 42 cm średnicy) - 2 litry Coli - dowóz GRATIS Takim zestawem legalnie najada się +- 10 osób. Łatwo policzyć jak to jest. To czy komuś smakuje pizza z danej pizzerii czy nie to sprawa gustu.... a o gustach się nie rozmawia:)
|
|
Ej co jest z typowaniem.Najblizsza kolejka w ta srode a jeszcze nie mozna jej obstawiac.Ta kolejka zostala przelozona z 16.10 na 3.10 ze wzgledu na wybory :P
|
|
A ukradli? :D
|
|
Nie jest to jeszcze potwierdzona informacja.
|
|
ju84 Nikt na siłę dyrektorem nie zostaje. Jeżeli podejmujesz się tego zadania to znaczy, że jesteś wstanie sobie poradzić. A jeżeli nie to znaczy, ze się nie nadajesz i wszystko. Sytacja przerosła możliwości więc należy zrezygnować i dać szansę innym może sobie poradzę. Pozdrawiam!
|
|
Drogi ju84 ależ ja wiem, że się do tego nie nadaję więc się nie porywam. Ale również nie słyszałem żeby była łapanka na dyrektora. A jak stare porzekadło mówi "nie ma ludzi nie zastąpionych". Pozdrawiam!
|
|
Masz rację, ale wiadomo, że o to nie zadbają, więc zróbmy to sami, bo nie robimy tego dla lekarzy pijących kawkę, tylko dla siebie. Nie chodzi przecież o to, żeby wrócili do pracy ci, którzy do tego doprowadzili, tylko, żebyśmy mieli gdzie się leczyć, bo jeśli nie będzie szpitala, to część z nas da im zarobić tak, czy inaczej - bo będziemy zmuszeni leczyć się w ich prywatnych gabinetach
|
|
hehehee.. no tak.. to trzeba też wprowadzić kamery monitorujące , czy nikt KAMER nie zayebał :D
|
|
ja gustuje w leszku , tyskim i reddsie jabłkowym . kiedyś miałem okazję wypić angielskiego Guinnessa , ale nie pamiętam jak to się skończyło :))
|
|
co zrobisz ... kamienica jest prywatna i koniec dyskusji...
|
|
he, he, he :D Ares
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |