poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Za swobodę wyboru podręczników szkolnych zapłacą rodzice

Nie będę głosował na PIS bo:
1. nie ufam Jarosławowi K. i Zbigniewowi Z. itp
2. Urojone fobie więc nie wiem co sobie są w stanie uroić jeszcze, a posłuchać tekstów rządzących z prze 40-30 lat i dziś to jakoś brzmią dziwnie podobnie, no jeszcze kułaki nie padają ale myślę że to kwestia czasu
3. Amerykanie wydy.. i jeszcze oni będą się z tego cieszyć,
4. Patyczkują się z wieloma np. O.Rydzyk i inni swoi, a dla innych teatr, a nie wykonywanie dobrze roboty, bo jak się później okazuje z ich oskarżeń niewiele zostaje, jak np. u lekarza G. oddają wszystko bo facet ma faktury i tylko za Whisky będzie odpowiadał, a to znaczy że od ministra Religi powinni zacząć bo tez nie raz dostał w dowód wdzięczności od pacjentów (zresztą i słusznie, bo dobry kardiochirurg)
5. bo mino że przestępca to poszedł z Lepperem w rządy, bo nie ma zasad poza jedną sterować, bo jak Lepper był ministrem to nie śmierdział tylko pachniał a teraz śmierdzi.
A jak napisał kiedyś Lec: dno jest dnem nawet jak jest odwrócone do góry nogami.
6. serce mam dla rodziny nie drobiu
7. są inteligentni? - to chyba literówka
8. ich inteligencja działa, i zaraz wszystko inne przestanie działać

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Za swobodę wyboru podręczników szkolnych zapłacą rodzice

nie lubie allegro-wole poogladac dotknac zobaczyc itp:P

Ad 1. Nie ufam Jarkowi, bo to maly kretacz. Lista klamstw jest dluga i byla juz wielokrotnie zamieszczana na tym forum.

Ad 2. Dobra kraju? Chyba dobra nierobow, ktorzy licza na to, ze wszytko dostana od panstwa, kosztem innych.

Ad 3. Nooo... nawet juz nam zasugerowano, ze jak nam sie unia nie podoba, to droga wolna... swietny wynik, jak na 2 lata rzadow

Ad 4. Np. zamykaja niewinnych ludzi w swietle kamer, robia z nich przestepcow, po czym wypuszczaja po cichutku, kiedy juz wyjdzie, ze nie maja na nich dowodow. Ciesz sie, moze kiedys trafi na Ciebie.

Ad 5. Tak, Leppera bardzo zdenerwowali zapraszajac go do rzadu :) Musial byc chlop niezle wk....ny ;) Co laczy sie z punktem pierwszym, bo zapowiadali, ze z Lepperem nigdy w koalicje nie wejda ;)

Ad 6. Niektorzy do podejmowania decyzji wola uzywac glowy.

Ad 7. Czym to sie objawia? Kaleczeniem jezyka polskiego? ("som", "biskup Rzyma" itp.) Czy moze doskonalym kontaktem z rzeczywistoscia? (Irasiad i inne kwiatki). Produkowaniem ustaw, ktore okazuja sie bublami prawnymi? Chetnie sie dowiem...

Ad 8. Np, pomysl na ograniczenie samozatrudnienia do minimum jest przykladem takiego przeblysku inteligencji. Na zachodzie to najpopularniejsza forma pracy, ale u nas premier bedzie z tym walczyl... Bezrobocie i tak pewnie spadnie, bo Ci ktorzy straca zajecie wyjada...

9. Minister sprawiedliwosci juz na studiach wslawil sie donoszeniem na kolegow, z ktorymi pil wodke. Donosy powodowane byly tym, ze Ziobro nie podobalo sie podejscie do zycia kolegow. Co nie przeszkadzalo mu nadal sie z nimi spotykac. Kiedy przedstawial swoje dowody w sadzie, sad go wysmial.

Po objeciu stolka, Ziobro zemscil sie na znanej prokuratorce, ktora wystawila mu slaba ocene przed aplikacja, wywalil ja z Prokuratury Generalnej, na jakies wypizdowo i zrobil sprawe dyscyplinarna.
Prawdziwy przyklad moralnosci i praworzadnosci.

Lekarz, ktorego minister bez zadnej rozprawy, obwolal w telewizji morderca i lapowkarzem, zostal wypuszczony. Dowody jakie pozostaly na niego w prokuraturze, to butelka wodki i wina, na ktore lekarz nie moze znalezc dowodu zakupu...

10. Kurski publicznie przyznal, ze aresztowania nie musza byc zgodne z prawem, ale maja sie podobac ludziom. Jak juz powiedzial kiedys, z pewnoscia "ciemny lud to kupi"

11. Kaczynski podpisal dokument, w ktorym prosi unie, o wycofanie dotacji dla rolnictwa, a zwiekszenie nakladow na armie... Moze bedziemy druga Rosja, wszedzie nedza, ale armia ma sie dobrze...

12. W debacie politycznej:
SLD: Za naszych rzadow bylo najwiecej rozbitych gangow
PIS: Bo to wy je tworzyliscie...

Wniosek: Zgodnie z logika PiS, jesli rozbijaja uklady korupcyjne, to znaczy, ze sami je tworza.

13. PiS dopuscil do wladzy ludzi, z ktorych polowa jest zamieszana w afery... narkotyki, korupcja, przecieki itp itd. Piekna wizytowka.

14. Placa publicznymi pieniedzmi Rydzykowi za poparcie w wyborach.

15. Ich faktyczny stosunek do obywateli przejawia sie w "momentach szczerosci" : "wyksztalciuchy" , kilkaset tys. ludzi na emigracji to nieudacznicy, "ciemny lud to kupi", "spieprzaj dziadu".

Ktos chce dopisac dalej?

Jurand

No tak w zachodniej Europie mają super drogi, autostrady a nam każą żyć w skansenie bo jakiś potok płynie przez łąkę, byłem tam i widziałem, u mojego dziadka za stodołą też są takie widoki:)

jezuu jak kolczyk w jezyku to do robienia loda...jakie glupki :)

nod32

ja polecam tomka poznalskiego na dlugiej albo pania na kieszkowej

pozdrawiam

Kolejny temat do kosza. Czyżby jakaś nowa promocja na Neostradę??

generalnie taka jest mntalnosc i czy to w Łomży czy to gdzie indziej w Polsce

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org