czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Piorunek do Europarlamentu ( za i przeciw)

Czasem nam brakuje pieniędzy, ale nawet jak je mamy (może nie za wiele) to potrzebujemy przyzwolenia na otwieranie własnej działalności mimo że pracujemy w firmach podległych miastu, co na to prezydent. Właśnie zakazano mi założenia działalności, a kto zaryzykuje pozostawienie dotychczasowej pewnej pracy i otwarcie niepewnej w dzisiejszych czasach własnej działalności. Skorpion!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Piorunek do Europarlamentu ( za i przeciw)

Feee- mi one nie smakowały i to właśnie te Stanoskie, ale cała ameryka się nimi zapycha , więc i naszym rodakom się to chyba należy (w końcu to jest wolny kraj-podobno...) Skorpion!!!

Witam!

Przyznać Ci muszę, że cena jest powalająca!
Lego się ceni i to okropnie.
Ale proszę zwróć uwagę, że byle jaki zestaw klocków lego wyceniany jest na kilkadziesiąt, bądź kilkaset nawet złotych.
A klocków jest niewielka ilość.

W zestawie Mindstorms dysponujemy nieograniczonymi możliwościami.
A oprócz zabawy jest i nauka.
Ja sam nie potrafię wszystkiego, a w zespole było by łatwiej.
Konstrukcje nie są tutaj aż tak wielkim problemem, większym jest programowanie funkcji i komend jakie ma robot wykonać.

Ja swój zestwa kupiłem na Allegro za cenę dość przystępną.
Pragnę Cię powiedzieć, że i aktualnie jest taki zestaw licytowany na Allegro.
O to do niego link: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=21892055

Pozdrawiam

PS. Czyżby naprawdę nikogo w Łomży nie było kto "bawi się" takim zestawem?

Na Allegro można kupić dużo tych gum :)

e tam jakieś cynamony Donald z historyjką to byla guma gdzie [TAKĄ] kupić i czemu już jej nie ma

"ja" to prosty głupek z osraną mordą

czy sprawa związana z przejściem kamienicy przy Senatorskiej 7 w Łomży odkrywa to oblicze?

józek

no akurat z kiepskich nieciągnełem ...., ale faktycznie neo jest dobrym rozwiązaniem jeżeli zależy nam na samym necie.

Nie podoba mi się ta strona. Denne forum, denne ankiety ("Czy lubisz przyjmować gości u siebie w domu?") i ponadto 0 treści.

Prawda Zbychu, prawda... Sterydom mówimy NIE. Ale jak ktoś chce spróbować, to jego sprawa... W końcu to wolny kraj... :D

Jakiego radio słuchacie surfująć w sieci? Ja niedawno odkryłem Muzyczne Radio z Jeleniej Góry.

pOlEcAm ;-}

...i za "dworzec PKS" na którym nie ma poczekalni i "zabrakło" na zadaszenie środkowej części! Teraz tam zostały tylko słupy... a może to one miały być właśnie pomnikiem tego pana, a my tego nie zauważyliśmy, a tymczasem były prezydent stoi tam jak ten...słup!

To nie była miłość od pierwszego wejrzenia.
DaSto nie pokochał Ameryki od pierwszego wejrzenia. Nie pokochał jej widząc przez okno samolotu kilka dużych wieżowców i tysiące małych domków. Nie pokochał jej siedząc w emigrejszen pomiędzy dwoma portorykańczykami, którzy nie byli zakuci w kajdanki, a za chwilę byli... Nie pokochał też, gdy emigrejszen łumen mówiła mu, że jest obywatelką Stanów Zjednoczonych, czego obywatelka żadnego innego kraju nie może o sobie powiedzieć (patrząć na DaSto jak na ewentualną nielegalną obywatelkę). Nie pokochał jej widząc ją z dachu, gdy w opuchniętej, zakrwawionej dłoni trzymał paczkę szingli uściskiem zawziętym podobnym do uścisku Gołoty i samozaparciem akwizytora.
Zakochiwał się powoli spostrzegając, że tu ma szansę. Że nie zdarzają się tu sytuacje, gdy pracę dostaje syn Burmistrza który nic nie umie, a na papierze umie. Gdy zrozumiał, że za wypłatę może przeżyć spokojnie i jeszcze wysłać dla rodziny, a w polsce jego wypłata nawet pod mikroskopem była mała. Miłość studziła rozłaka z bliskimi, lecz rozgrzewała na nowo wizja ich przyjazdu (wcale nie tak nierealna....) Przerażała go wizja Polski, którą władze sprzedawały z "dużym zyskiem" za 10% realnej wartości... Mimo że nade wszystko kocha Polskę, pod jego powiekami rodziła się wizja DaSta Amerykanina polskiego pochodzenia. Który według paragrafu 21 spokojnie i legalnie może wyjechać do Polski, i legalnie wrócić, a zaś według paragrafu 22 nie może wrócić, bo legalnie wyjechał.
Kupił więc polskie pół litra wwyprodukowane w Szwecji, pudełko polskich czekoladek wyprodukowanych we francji i postanowił napić się z Josephem Hellerem. Fajnie jest myśleć że zada mu pytania, których nie zada. Fajnie jest że ma szansę zobaczyć swoją ojczyznę już niedługo, bo co to jest kilka lat.
Bo paragraf 21a mówi: Tęsknisz do kraju, abyś nie tęsknił wyjedź do niego. Wyjechać jest łatwo. Zaś paragraf 22a mówi: Wyjedż z tego kraju, a będzieś tęsknił do niego. Wrócić jest niemożliwe.
Bo ścisłe, sprawne i profesjonalne amerykańskie emigreiszyn nie wpuści spokojnego polskiego obywatela, ale spokojnie wpuści każdego terrorystę, bo on ma na koncie odpowiednią ilość pieniędzy.

W wielu z nas widomość o śmierci Pani Dr Ewy Iwanowskiej - Ordynator Oddziału Rechabilitacji Szpitala Wojewódzkiego w Łomży wywołała wzruszenie, smutek, żal, rozpacz i zaskoczenie.
Od 12-lat toczyła walkę z nowotworem, mimo tego nie załamała się lecz walczyła nie tylko o swe życie ale i wielu innych zakładając tzw AMAZONKI-Stowarzyszenie Kobiet z Problemami Onkologicznymi i tworząc Ośrodek Hipoterapii w Kisielnicy. Każdy bez trudu dostrzec mógł na jej twarzy optymizm, zadowolenie ze swej pracy i nadzieję w lepsze jutro. Była nam przykładem i dowodem do znanego powiedzenia że życie przeżyte dla siebie jest życiem straconym. Żyła dla bardzo wielu z nas i w naszej pamięci pozostanie. Myślę że nasz liczny udział w jej pogrzebie będzie wyrazem wdzięczności za wszystkie dobro jakie tu na naszej ziemi wykonała, za jej nie ugiętą walkę za heroizm i dostrzeganie spraw ludzkich.
Świat byłby o wiele piękniejszy gdyby było więcej takich ludzi.

Najbliższej rodzinie i bliskim składam najszczersze wyrazy współczucia.

SPIESZMY SIĘ KOCHAĆ LUDZI BO TAK SZYBKĄ ODCHODZĄ - Ks. Twardowski

Ps będę wdzięczny jak ktoś poinformowany napisze godzinę, datę i miejsce uroczystości pogrzebowych.

nazis

http://www.muendener-pioniere-kurhessenkaserne.de/sp.htm

Mi ten budynek kojarzy sie z ulicą (obecnie) Dworną patrząc od Sienkiewicza - a skojarzenie wiąże się z tunelowym wejściem na podwórko - jeszcze parę lat temu była tam siedziba Solidarności nie wiem czy jest nadal
Ewentualnie Stary Rynek - tam również jest takie przejście na drugą stronę budynku

Pozdrawiam

Tiger

Aha jeszcze jedną!!!

Obiecywali, że od 15 marca prędkość x2. To jutro.
Cholera, żę też się nie zapytałem!!! A może to od 15 marca 2004 roku?

Polecam sprawdzić szybkość swego łącz podaje link i prosze o wpisy swoich wyników, zapraszam również użytkowników innych dostawców netu o podanie swoich prędkości z uwzględnieniem dostawcy netu dla porównania.

http://www.continuum.com.pl/speedtest/

mój największy wynik w około 20 testach to:

Szybkość Twojego połączenia 55 kb/sek.

Posiadam łącze 64 kb/sek.

czy ktoś ma jakieśc ciekawe pomysły, czy są może jakieś organizowane imprezy w Łomży ?

Jest mongolem:)

Jest wiosna, zróbmy jaieś ognisko... może co ?

ma ktoś może jakieś dobre gry ?

może uruchommy FTP łomżyński z grami ?

Czy ma ktoś jakiś dobry serwer w Łomży ?
wrzucalibysmy tak filmy, nowe gry, pliki, itd.

dajcie znać, jakie namiary
pzdr

Ja tam bym chciał, żeby był supermarket, ponieważ w tych Łomżyńskich zapyziałych sklepach to sie kupować nieda bo jak sie coś kupi, a potem przyniesie do domu to wszystko okazuje sie przeterminowane!

Bo ja wiem czy w I jest fajna atmosfera.... można polemizować !!

Jak myślicie jakich tematów można sie spodziewac w maju?

najlpepiej przez... warszawę:)

najlepszym byl Eugeniusz Lange (Langus) reszta to parodia...

Słuchaj kornad.net to jest firma zambrowska ... ja mieszkam w tym bloq co byl ten sklep i teraz mam najbliżej sim-techa :( a jak ci popsuje sie dysk to musisz jechac do zambrowa z dyskiem do firmy interneo chyba ;p

józek

więc tak naj lepsze są szkoly :
1lo
2lo
3lo
ekonom
jański jest spox tylko ze tam trzeba w galowym ubraniu lazic (da sie z tym oswoic).sam ucze sie w janskim ta buda jest spox tylko ze malo ludzie chodzi do niej :(

a ja ma taki plan zeby spotkac sie z kolesiami i ostro pochlac nietrzezwiec jakies 4 dni , a pozniej znowu sie schlac takie ma palanyMatyjasz napisał(a):

józek

Niewiński :)

józek

http://www.pcworld.pl/pojedynek/1.html

Zbych

Pan Gwardiak (stary mechaniak)
Pozdrowienia

kiedyś, jeszcze na antenie radia łomża, powiedział "teraz nastał dla mnie czas pokory i skruchy.....". ciekawe co on takiego zrobił, że musiał uciec od rodziny, od dzieci? co ma na sumieniu, że ludzie z łodzi plują na dźwięk jego nazwiska? co uczynił, że potrzebne mu wybaczenie jak sam mówił i odpokutowanie za butę?
cieszę się, że już go nie ma na antenie.

Perzanowski mógłby czasem coś z sensem powiedziec, oczywiscie pomijając jego błedy gramatyczne i ciągłe przejęzyczenia. No cóż, amatorstwo...

Kokretnie to artykol o niej czytalem chyba w "Twoj Styl" (moja kobieta to czta) wiec pisalo tam cos takiego ze licencja na ten program jest z zachodu a tam juz wszystko sie rozkrecili i prowadzocy w innych krajach taki sam program ostro jadą po tych zawodnikach, wiec i pewnie pani Kazia sie rozkreci:)

Już jakiś czas w Polsacie jest emitowana kolejna edycja reality show BAR. Jest to juz 4 edycja ale jest ona najchetniej oglądaną. Co tym sądzicie ?? Co sądzicie o Barowiczach jaki i o All Stars ??

józek

śmieszne guldeny samotności nie są w stanie załatać budżetowej dziury w sumieniu. Ale jeśli stajesz się lepszy i rozumiesz więcej, i jeśli dorastasz do tego, żeby kiedyś POWRÓCIĆ tu? a może zacząć prawdziwe NOWE tam, to warto teraz cierpieć. Uczyć się. Pieniądze to złudzenie, prawdziwa wolność, prawdziwa samorealizacja ich nie potrzebuje. kasa to tylko środek, pięknie jest nim zarządzać i jednocześnie umieć utrzymać wobec niego dystans. A jesli staniesz się sliny enough zeby umieć się śmiać do jutra, mając dziś w kieszeni jednego dolara?euro?złotówke? to moje gratulacje. Bedziesz wtedy bezpieczny.

tez tu zagladam

józek

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org