Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Hanka Bielicka - 3 wersje pomnika. |
Moim zdaniem pomysł trafny, tylko czy widzicie jakieś podobieństwo do Pani Hanki,? Prędzej sądziłbym, gdyby nie kobiecy strój, że to Kościuszko. A jeśli jest jakieś podobieństwo to chyba tylko kapelusze, a Pan artysta tworzył pod wpływem...hmmm czego, domyślmy się sami. Z całym szacunkiem dla Pańskich ( nie ) umiejętności, ale mam nadzieję, że twarz we właściwym już pomniku będzie jednak Pani Hanki.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Hanka Bielicka - 3 wersje pomnika. |
Zapomniałem o linku w poprzednim poście. Oto link: http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=12017
|
|
rzeczywiscie brak podobienstwa.... miejmy nadzieje ze artysta nie ataral sie teraz bo chodzilo mu tylko o postawe, a nie wyglad. jesli chodzi o pozycje to rowniez zadna nie jest dosc dobra, osobiscie z tych zaproponowanych wybralabym 19 chociaz zadna rewelacje)..... prosba do tych ktorzy beda mieli decydujacy glos ... zrobmy cos porzadnie a nie na odpie...l
|
|
zamysl autora byl taki?: siedząca na ławeczce Hanka , odpoczywa po śmierci po bardzo intensywnym życiu ?? Raczej Bielicką widzę na scenie (scenę można na róźne sposoby stworzyć pod potrzeby rzeźby ) a nie na ławce.. na ławce to siedział klaun pod Mc donaldem a nie Bielicka - kobieta sceny i teatru
|
|
Też Panią Hanie prędzej widziałbym na scenie niż na ławeczce. ... a może na rusztowaniu, teraz powstaje tyle bloków ...
|
|
osobiście uważam że najlepszy jest 1 projekt tylko niech pani chanka będzie podobna do hanki bielickiej
|
|
Przede wszystkim musi byc porzadny, wielki kapelusz, gustowna torebka przewieszona na przedramieniu, porzadne korale, falbaniasta suknia... no i przede wszystkim twarz musi byc podobna do oryginalu i to koniecznie z ostatnich - NAJLEPSZYCH jej lat... Podoba mi sie propozycja na rusztowaniu, wtedy Hania moglaby zwiedzac najnowsze zakatki naszego miasta.... ;-) pozdrawiam koszmitka
|
|
A co wy wiecie? nawet nie wiecie jakiej wilkosci sa te projekty, a oceniacie twarz i inne duperele bez sensu ... ja wiem ze sa one nie wielkie i nie bylo sensu zeby ta osoba nad nimi spedzala od groma czasu bo spedzi go wystarczajaco duzo przy orginale ... a w tych projektach chodzi o postawe ... a co do laweczki to chyba to wyszlo od rzadzicieli lomzy ...? PS. idzcie do plastyka i zobaczcie jego prace dyplomowa to zmienicie zdanie co do tego rzezbiaza ... Pozdrawiam
|
|
Adamek, nie denerwuj sie. Na pewno polecimy obejrzec wszystkie jego rzezby, ja juz buty zakladam. pozdrawiam
|
|
Heh ja sie nie denerwuje tylko wasz prezydent i dyrektor plastyka sami sie odezwali do niego wiec chyba to nie jest byle jaki przypadek i nie jest on byle jakim rzezbiazem ... Pozdrowka
|
|
plastyk ma dyrektorke jeali sie nic przz ostatni miesiac nie wydarzylo a n ie dyrektora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ____________________________________- ... & vice versa!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |