poniedziałek, 07 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Fotoradary w Łomży

Witam wszystkich kierowców!!! Mam do was pytanie. Czy na ul. Strzelców Kurpiowskich jest umieszczony fotoradar?? Bo ostatnio jadac tą ulica o godzinie 23 zobaczylem blysk jakby ktos mi zdjecie zrobil. Zastanawiam sie czy te urzadzenia dzialaj w nocy?? Bo w innych wiekszych miastach wiem ze tak gdyz zdjecia robione sa na podczerwiec. A czy Łomżyńska policja posiada juz taki sprzet to nie wiem>
Jeśli ktoś coś wie na ten temat to bylbym wdzieczny za informacje
Pozdrawiam:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Fotoradary w Łomży

Urządzenia działają w nocy przy pomocy lampy błyskowej. Urządzenia można prznosić i stawiać na tzw. trójnogu, więc wszystko mozliwe:)

Ale czy takie przenosne fotoradary moga byc pozostawione na noc ,ze tak powiem "bez zadnej opieki"?? znajac dzisiejsza mlodziez i ich stosunek do policji bardzo szybko mogli by zdemolowac taki sprzet

Ja tam nie wiem, jak to jest z tym podczerwcem ale w nadmaju to mogą juz pracować.

pozdrawiam...
a może i nie....

pozdrawiam
M

Może zdawało ci się bo sam sprzęt by nie stał na pewno.

jak to bez opieki? jak stoi na trojnogu to masz kabel ktory rowadzi do radiowozu...prawdopodobnie ladowanie, choc do monitorka mozna podpiac i patrzec jaka predkosc jest...

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

No wiesz tylko ja nic takiego na trojnogu tam nie zauwazylem. tylko byl blysk. A w tym miejscu nie ma tych normalnegp stacjonarnego fotoradaru w siwej budce jaki np znajduje sie na skrzyzowaniu al. Legionów z ul przykoszarowa

Jak piszesz bylo ciemno i późno, a radar mógł stać na trójnogu, kabel pociągnięty dalej do radiowozu, którego nie zauważyłem, bo poprostu nie zwróciłeś na to uwagi. Łomża ma ten sprzęt, a już niedługo będzie go jeszcze więcej i mało tego ... Straż Miejska też zostaje doposażona i będą strzelać, bo mogą, dostali takiego prawo.

Kurde tylko ze ja sie zaraz zawrocilem i nic takiego tam nie widzialem. A jakby co to w przeciagu ilu dni przychodzi mandat ??

w ciagu kilku dni... poprostu ktos zrobil zdjecie badz inne swiatlo...nie musialbyc radar...albo nie koniecznie ciebie pstryknelo...a fotoradaru nie koniecznie musiales widziec, bo on nie jest duzy i moglby byc zasloniety...

Błysk ten był koloru tak jakby niebieskiego, wcale jakby sie blyskało podczas burzy.

z własnego doświadczenia pamiętam błyski różowe ;)

Nie to był jasno niebieski błysk, a wiec może to nie był foto radar skoro powiadasz ze błyski były różowe. Ale czy ten radar chwycił Cie w dzień czy w nocy??

Ludzie nad czym tu debatować. w mieście obowiązuje ograniczenie prędkości i jeżeli tam faktycznie był fotoradar to bardzo dobrze że Ci zdjęcie zrobił. Potem się czyta, że ktoś przejechał dziecko itd bo po mieście 140km/h jechał....

burza moze byla:)

Co ty od razu wyskakujesz ze 140 km sie jezdzi. Jesli jestes z Łomzy to wiesz pewnie jaka jest droga na ul. Strzelców Kurpiowskich. Stoi tam ograniczenie predkosci jak dobrze pamietam do 30 km\h a zdaje mi sie ze tam nikt tyle nie jezdzi gdyz wedlug mnie to jest juz lekka przesada wprowadzac takie ograniczenie.

cykało mi i w dzień i w nocy i zawsze to był taki czerwony, bardziej różowy błysk
ktoś może strzelił Tobie fotkę
może się fura spodobała ;)

mam taka nadzieje. Jesli tak mowisz ze to czerwone swiatlo to jest mozliwosc ze nic nie przyjdzie. ale to sie okaze w ciagu kilku kolejnych dni

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Sprzedam mieszkanie M-4 64 m2 Białystok Centrum I piętro, budynek IV piętrowy, duży taras, szkoły, przedszkola, szpital blisko. 13 500 zł/m2.
tel. 732234410, 732235311
usługi
Sklep i serwis rowerowy: naprawa, części, akcesoria - Łomża, Krótka 3b.
tel. 784575784
usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 607098758
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org