Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wykonanie elewacji - cena z materiałem |
Witam, pytanie dotyczy wykonania elewacji domu około 200 m2... Kogo mozecie polecic oraz jakie ceny płaciliście z materiałem oraz ewentualnie za sama robocizne...z gory dziekuje za pomocne informacje. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wykonanie elewacji - cena z materiałem |
Cena zależna jest od użytych materiałów i skomplikowania elewacji. U mnie cena wyjściowa wynosi ok. 100 zł, ale nie można umówić ceny bez rozmowy i obejrzenia domu. Trzeba też zwrócić uwagę, czy wykonawca gwarantuje należytą jakość wykonania, np. czy nie pomija niektórych elementów, jak siatkowanie, dla zbicia ceny. A zdażają się też tacy.
|
|
Nie rozumiem czegos, jak mozna pominac siatkowanie przy BSO?!?!?!
|
|
Widziało się różne rzeczy. Albo np. stosowanie zamiennika na tanią siatkę chińską. Dla laika siatka to siatka. Ale taka siatka po prostu rozpada się pod klejem. Radzę więc zainwestować w zakup sprawdzonych rzeczy - siatka tylko z nadrukami firmowymi.
|
|
Miej na uwadze materiał. Ja mam tynk silikonowy TN 30 firmy Foveo i jestem zadowolony. Nie mówię, że jest najlepszy na świecie, ale znam przypadki brania wszystkiego po taniości i teraz nie sposób zmyć brudu z elewacji u sąsiada, bo wziął wszystko jak najmniejszym kosztem.
|
|
jest duzo firm..co robią i z i bez materiału jak napisał przedmówca bez wizyty na budowie cena jest rózna... u mnie robili chłaopacy..zgrana ekipa..za 32zl/m2 bez materiału i jestem zadowolona..
|
|
polecam firmę MISTRA - A. Harmułowicz, do pracy staje duża ekipa a nie 2osoby (u nas w szczycie robót 10osób), mają własnego toitoia, no i co mio mnie zaskoczyło dokładnie po sobie sprzątają. Niestety nie wiem jaką stawkę mają teraz bo u nas już kilka lat temu robili elewację. Jesteśmy zadowoleni i my i znajomi, którym tę firmę poleciliśmy. Może nie wychodzi super tanio ale ekipa na medal, bardzo dobra jakość użytych materiałów (jako jedynie oferowali dobry styropian z niską lambdą, każdej grubości jaką chciał klient plus doradzali w co warto zainwestować nie naciskając przy tym na konkretne rozwiązania). Po kilku latach elewacja dalej wygląda jak po odbiorze i tak jak mówił właściciel - wystarczy podejść i karcherem 2x machnąć jak się jakieś komary porozbijają
|
|
Średnio z materiałem jak teraz się dowiadywałem dla siebie od 8,5 do 90zł chyba że ktoś sobie bierze podwykonawcę jak to ostatnio bywa często, to 100 do 120zł.
|
|
8,5zł z materiałem za m2 ? Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
|
85 oczywiście :)
|
|
Spadaj mendo ztym gów.nem. Odradzam kupowanie tego szajsu
|
|
Tez chętnie się dowiem więcej na ten temat. Proszę o wskazówki i porady. Będzie to cenne dla mnie i ułatwi mi sprawę ?Kązda wskazówka na wagę złota. Z góry dzieckuję ago0
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |