czwartek, 01 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
rozpalony ogień

Spojrzałem na Ciebie, Ty spojrzałaś na mnie, Uśmiechnełem się, Ty się uśmiechnełaś i znależliśmy się na drodze z której już nie ma powrotu, kochanie, tak wyruszyliśmy w drogę....
Wolne tłumaczenie Jima Morrisona (The Doors), fragment który podobno powstał na ślubie Manzarka i Fujikawy. Pamiętam swój ślub i pamiętam rozstanie, lotnisko... Tutaj, gdy jestem daleko od niej, rozumiem jak wiele dla mnie znaczy. Ale dzwonił do mnie kolega, który był tu 3 lata i teraz wrócił do domu, do zony. Powiedział słowa które jeszcze brzmią w mych uszach - staliśmy się dla siebie bardzo obcy (on z jego żoną).
Czy ja z każdym dniem pobytu staję się wciąż bardziej obcy... Czy Ona też... Czy powoli nie obrastamy w mit wyobrażeń, wieczorów ze zdjęciem, twarzy pod powiekami... Czy jak wrócę (nie wiem kiedy) nie będę obcym facetem ze statusem męża?
Są rzeczy znane i nieznane, a między nimi są drzwi... Ona tak bardzo znana, a jednak nieznana palcom, ustom... Blond włosy, biała delikatna skóra... Spoglądam, wchodzi tu, nie dożyję końca stulecia jej ruchu... A kiedy wreszcie wchodzi, budzę się... 10 tysięcy km od niej.... czy warto sprzedawać chwile z rodziną za zielone...
Miła jest myśl że dzieci codziennie mają na bułkę w szkole i powoli pojawiają się pieniądze na ich naukę... Że nie muszę martwić się o to czy kupię córce buty teraz czy za miesiąc.
Wszak Ona rozpaliła we mnie ogień, którego czas nie jest w stanie zgasić...

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

różne
Brykiet drzewny (opał ze zrębki liściastej). Możliwy transport. 800 zł/tona (40 worków po 25 kg).
tel. 509094086
różne
Sprzedam znaczki pocztowe (stare-nowe) Z- klasery. Płyty winylowe LP - polski rock 1980-85. Tygrysy 500 szt.
tel. 664366824
usługi
Wywóz gruzu, styropianu, starych gabarytów. Kucie posadzek, tynku, sprzątania piwnic, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych, sadzenie krzewów, wycinka, malowanie ogrodzeń, altan. Przeprowadzki.
tel. 500590581
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org