Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lekarstwo na kaca |
Czy macie jakies sprawdzone lekarstwo na kaca? Mysle ze bedzie on czesto odczuwalny od swiat az po nowy rok a jakos życ jeszcze trzeba. Ps. Tylko nie piszczie ze nie nalezy PIĆ to go nie bedzie ! Pozdrawiam Dyzmir
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lekarstwo na kaca |
wiec napiszemy cos inngeo, nie ma lekarstwa na kaca ale zalagodzic go mozna, najlepeij poprawic delikatnie wtedy szybko mija hehe, kiedys czytalem tez ze slodycze, miód itp. bardzo dobrze sobie z tym radza, cos tam neutralizuja i to chyba najlepszy lek na swiecie
|
|
ty trzeba pic duzo wody, najlepiej jak wrocisz do domy z libacji to wypij sobie z litr wody zwyklej, jeszcze przed zasnieciem ... czlowieku rano jak nowo narodzony ... a tak wogole to na kaca najlepsza praca ;>
|
|
kolejny "imprezowicz" co sie podnieca ze wypije browara i musi sie wszystkim w kolo pochwalic jaki to z niego zawodnik
|
|
NAJLEPSZE LEKARSTWO NA KACA W PRZEDDZIEN NIEPIĆ ? ? ? waldek27 wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?
|
|
ja tam też jestem zdania że na drugi dzień najlepiej poprawić :) ale już z umiarem bo jak zrów pójdzie po bandzie to się można leczyć pare miesięcy heeh
|
|
|
kacowy ból głowy powstaje w wyniku odwodnienia mózgu, więc lej wodę chłopie tylko nie na głowę:-) mój świat - moja muzyka
|
|
i tak najgorsze są moralniaki na drugi dzień heheeh
|
|
bueheheh. to prawda, gorszego nie ma
|
|
Jedyny i najlepszy to 2KC. Bierze się to przed piciem alkoholu i to parę sztuk.
|
|
autochton a próbowałeś?? :D Bo po 2kc ma się jeszcze większego kaca, niż by się tego nie brało. Z mojej strony, uważam, że na kaca najlepsze jest poprawienie drobną ilością % --> ,,Czym się zatrułeś tym się lecz" :D Za każdą wielką fortuną kryje się Zbrodnia.
|
|
2kc to lipa, na kaca nie ma lekarstwa trzeba pozdychać troche i zbierać siły na następny raz :)
|
|
Najlepsze na kaca powietrze z materaca :]:]
|
|
Najlepsze na kaca jest sie lęczyć tym czym dzień wcześniej sie zatrułęś lub dzień wczesniej nic nie pic! A tak najbardziej sprawdzonym sposobem na kaca jest powietrze z materaca
|
|
wlasnie zapomnialem dodac, ze najlepszy to jest browarek zamiast sniadania on wygrywa, tylko mocno gazowany najlepiej moim zdaniem ... :>
|
|
najlepsza na kaca jest ciężka praca - niezły moralniak jestem co? ale na serio najlepiej jest się wypocić , dobry skutek dało w moim przypadku" podkreślam w moim" wypić przed zaśnięciem 2 szklanki mleka -nie na drugi dzień wtedy tragedia;-o%
|
|
mogę dodać jeszcze żeby nie jeść na imprezce dużo chleba to trzyma gorzałe drugiego dnia i nie mieszać trunków
|
|
najlepiej przespać przeleżeć nic nie robić i o wypić jakiś rosołek zjeść jakiejś zupki trochę, a potem organizm już sam bedzie wracał do "normalności" jak juz zachce sie nam znowu pić tzn że jest już wszystko ok
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kac "Mikstura na kaca: szklanka wody z łyżeczką sody oczyszczonej i sokiem z całej cytryny." ;)
|
|
I jeszcze to: "Aby uniknąć przykrych skutków spowodowanych piciem, warto przed imprezą zażyć 4 a nawet 5 tabletek wit. C bądź rutinoscorbinu. Zadziałają tak samo, jak drogie preparaty na kaca, bo zawierają ten sam składnik - wit. C. Nie należy także wychodzić na zakrapianą imprezę z pustym żoładkiem, aby alkohol go nie podrażnił. Im bardzij tłuste potrawy zjemy, tym lepiej. Już po zabawie, ale przed zaśnięciem warto wypić ok litra wody mineralnej. Teraz można iść spać bez strachu;). " ;) ;)
|
|
A ja wam powiem tak najlepsza na kaca jest kawa naturalna z cytryno najlepiej jak ostygnie wtedy pol cytryny wyciskamy i pijemy ze smaczkiem:D Ból głowy odchodzi w zapomnienie...:):)
|
|
Wszyscy mają jakiś swój sposób na 'kaca giganta' Liz Taylor pija sok pomidorowy z surowym jajkiem i łyżeczką soli Dean Martin zapytany odpowiedział : Keep on drinking !, ale niestey już odszedł do krainy wiecznych barów... Moim zdaniem : >>Łomża<< z rana jak śmietana, ale bez przesady - ważny jest umiar ! Zdrowych i wesołych świąt dla wszystkich !
|
|
ja po zakrapianej imprezie czesto mam niespokojny sen.budze sie koło 4-5 rano .wtedy biore tabletke ibupromu i znow zasypiam .po przebudzeniu kac jest mniejszy albo w ogole go nie ma...polecammm break trough with łomża
|
|
na kaca najlepsze jest powietrze z pompki od materaca :D --- Ani mru mru...
|
|
jeszcze chciałbym dodać, jeżeli człowiek po wypiciu alkoholu na drugi dżień ma dużego kaca to powinien wcale nie pić po co się męczyć. wódka jest tylko dla ludzi mądrych,którzy umieją pić i mogą??? waldek27 wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?
|
|
Seta+to co wczoraj!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |