Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zabudowa balkonu |
Chiałbym zabudować balkon ,czy możecie polecić mi jakąś solidną firmę i może wiecie jak wachają sie ceny? Dzięki z góry.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zabudowa balkonu |
Mamy zabudowany balkon --firma Terrazyt --3 lata temu ok 2 tys --ale zrobiono fachowo , ocieplono --z tym ze mieszkamy na parterze i dodatkowym kosztem byly drzwi ..jestesmy zadowoleni
|
|
Nie wolno zabudowywać bez zgłoszenia do U.M.. Poza tym jest to bez sensu i wygląda jak cygańskie osiedle.
|
|
a niby czemu bez sensu?? zglosi i dostanie pozwolnie!! taka firma jest na Szosie do Mezenina, tam gdzie kiedys byla myjnia kolo ogrodkow, polecam!!
|
|
Ten temat już był na forum: http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=108186&t=108185 Najrozsądniej napisał "world", a ja od siebie dodam, uważaj na "fachowców", bo wszelkie mędy bedą sie pchały, cuda obiecywały, by zarobić na tobie.
|
|
a firma terrazyt juz nie istnieje ? - zbankrutowala ? :P
|
|
Firma Terrazyt zbankrutowała. Przejęła ją inna firma, która ma prawo do nazwy Terrazyt, ale czym się zajmuje - nie wiem. Zabudowy balkonów robi firma LaStra z Legionów, na przeciwko Gośki. Robią to naprawdę profesjonalnie, ale cen nie znam. A propos Gośki - przęła ten sklep Stokrotka.
|
|
Ja z kolei polecam firme BTM na Spokojnej 1, albo Atut (dawny budynek Terrazytow). obie firmy zajmują się tym, co robił Terrazyt. Pozdrawiam
|
|
dzięki za porady , a co się dotyczy zgłoszenia to trzeba zgłosic to w spółdzielni mieszkaniowej?,bo co do tego ma U.M.?
|
|
Najlepiej zgłoś sie do firmy zajmujacej sie zabudowami balkonow, tam przekaza Ci dokladne informacje o koniecznosci (badz nie) zglaszenia. Pozdrawiam
|
|
W Urzędzie Miasta jest Wydział Budownictwa , tam można zadzwonić i wszystkiego się dowiedzieć.
|
|
LaStra robi Ok, ja zapłaciłam 1900 zł, jestem bardzo zadowolona - solidna robota
|
|
Trwała zabudowa balkonu wymaga uzyskania pozwolenia na budowę oraz zgody autora projektu budynku. Zasadą Prawa budowlanego jest, iż wykonywanie robót budowlanych wymaga uzyskania pozwolenia na budowę (art. 28 ust. 1 ustawy). Z obowiązku tego wyłączone są wyłącznie roboty budowlane wymienione enumeratywanie w art. 29. Zabudowa balkonu to przebudowa wymagająca uzyskania pozwolenia na budowę. Samowola budowlana nie podlega przedawnieniu i oprócz kary można się spodziewać jedynie decyzji o przywróceniu stanu poprzedniego. Płaci użytkownik lokalu więc nie wiem czy warto ryzykować bez wykonania odpowiedniej dokumentacji.
|
|
beerFun: mam pytanie, masz balkon przez całą długość czy taki mały? i z czego jest zabudowa, otwierane okna czy przesuwana?
|
|
Polecam www.viko.waw.pl
|
|
miłosz na reklamę jest inny dział Profil użytkownika Imię (nazwa) użytkownika: xmilosz Posty: 1 Imię: MIłosz E-mail: biuro@viko.waw.pl Strona domowa: http://www.viko.waw.pl
|
|
Polecam Domel
|
|
Co powiecie Państwo o firmie Balko-met? Panowie z Olecka, ewentualnie biuro z Białegostoku. Ciekawi mnie czy działają w tych rejonach? Kuzyn z Wysokiego Mazowieckiego zabudował sobie balkon u nich i powiem, że jestem pod wrażeniem. Również chciałbym zabudować, ale szukam fachowców, jeżeli ktoś miał z nimi do czynienia to czekam na opinię.
|
|
Kostol,musisz mieć zgodę sąsiadów,bo w przeciwnym razie ten pan z pierwszej klatki,drugiego piętra Ci życie umili;)
|
|
Bzdura. Zgoda tak ale spółdzielni nie sąsiadów.
|
|
pool ,Ty nie znasz tego sąsiada.
|
|
Robiłem zabudowę niedawno więc musiałem przejść cały proces otrzymania zgody od spółdzielni. Sąsiad nie ma nic do gadania. Składasz podanie do spółdzielni wraz z projektem zabudowy. Spółdzielnia składa to do urzędu miejskiego. Po około miesiącu otrzymujesz zgodę od spółdzielni i zabierasz się za montaż. Sąsiad może Ci .......
|
|
mam znajomego który robi zabudowy balkonowe ładnie i nie koniecznie z okien pcv , jesli cos to prosze podac e-mail wysle telefon kontaktowy
|
|
Po cholerę kupujesz mieszkanie z balkonem, jak teraz chcesz go zabudować? O ile mi wiadomo, to robotnicy specjalnie, robią coś takiego niezabudowanego co się nazywa balkon, to co jest zabudowane to pokój.... 0.o ___________________________________________________________ -->>SMSy<<--
|
|
Nie zgodzę się z Tobą. Mam mieszkanie od złej strony budynku i spory balkon. Zima śniegu mnóstwo i marudzący sąsiad, że zacieka mu sufit. Tak samo sprawa z deszczem. Zabudowa nie jest stała i możesz wykorzystać balkon lub jak wolisz nazywać "pokój" przez cały rok. Kuzyn ma postawioną suszarkę do ubrań, nie musi zabierać kwiatów na zimę. Jak nie podoba Ci się w lato mieć okna, to je zdejmujesz i to bardzo łatwo. Dodam jeszcze, że balustradę mam nie za ładną a od razu przy montażu czymś ją zabudują. Może masz duże mieszkanie, ale na metraż rzędu nieco ponad 30m2, taka niewielka przestrzeń to zbawienie na niezagracanie mieszkania.
|
|
zmien profil wtedy cie zrozumiem
|
|
Witam Posiadam balkon i zabudowałam go specjalną siatką a właściwie firma która wykonuje cały montaż włącznie z konstrukcją . Problem był taki : mam małe dziecko które często bawi sie na balkonie . Musiałam zabezpieczyc więc balkon zeby nie wychylało sie oraz przed owadami . Przechodzę już do meritum firma która to wykonuje robi to szybko i za rozsądną cene jestem w 100% zadowolona www.bajrent.pl
|
|
Zawady albo wioska zaraz za Zawadami, nie pamiętam, natomiast robota wykonana solidnie i cena też świetna, gdybym mieszkała w bloku to tylko ich brałabym pod uwagę :) jutro się dowiem dokładnie onaion
|
|
Balkon i loga powinny być otwarte. Niektórzy cygańskie wioski chcą robić z graciarnią wewnątrz. Jestem przeciwny takim praktykom.
|
|
Witam jestem nowy na tym forum oraz widzę że daty są bardzo odległe od siebie. Ale może ktoś w późniejszym czasie trafi na to forum, a chciałbym dać odp na zapytanie dotyczące Balko-Metu. Firma jest bardzo konkretna, szybkie spotkanie na miejscu inwestycji oraz wycena w której wybieramy sobie różne opcje zabudowy które prezentuje w katalogach przedstawiciel. W ciągu tygodnia od podpisania umowy przyjechała ekipa, widać że profesjonaliści gdyż wykonali zabudowę w przeciągu kilku godzin. Jeszcze po zakończeniu całej pracy posprzątali po sobie co mnie bardzo miło zaskoczyło. Płaci się także dopiero po zakończeniu prac nikt nawet nie wspomniał o płaceniu jakichkolwiek zaliczek. Sam zabudowywałem w panelu, oczywiście system ramowy i cała inwestycja wyniosła jak dobrze pamiętam niecałe 2000zł. Mam nadzieję że pomogłem oraz podzielicie się swoimi doświadczeniami z firmami:)
|
|
a ty myślisz, że tu same gimbusy i ćwierćinteligentni piszą? temat z lipca 2011r , a ty nagle sobie przypominasz pisząc PIERWSZY twój post na forum? AUTOREKLAMA! Imię (nazwa) użytkownika: RomanDdd Posty: 1 E-mail: roman.dob@o2.pl
|
|
Witam ponownie ... Masz rację że trochę późno gdyż dopiero teraz wykonałem tą zabudowę, a co miałem opisać wrażenia gdy jej jeszcze nie było trzy lata temu? A opisałem to tu bo to jedno z pierwszych forum które wyświetla się w google pod Łomża zabudowa balkonu forum ... może komuś się przyda ... a to że skomentowałeś mój post oznacza że może ktoś to jeszcze zauważy i otrzyma przydatną radę względem wyboru zabudowy
|
|
Moja siostra, która mieszka w Warszawie, w tamtym roku robiła zabudowę swego balkonu. Robiła jej firma Alkon Plus. Bardzo ładnie im wyszło, zabudowa super. Tyle że oni są z Warszawy, nie wiem, czy robią montaż poza stolicą i okolicą (że tak zrymuję ;)). Ale możesz wejść na ich stronkę i zobaczyć lub zadzwonić. Po prostu żyj!
|
|
Zdecydowanie mogę Wam wszystkim polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnej i profesjonalnej firmy Widex Aluminium. Posiadają rozbudowaną ofertę usług z zakresu montażu i sprzedaży zabudowa tarasu .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |