niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
internet mobilny

Jakie są Wasze obserwacje na temat szybkości w blueconnect, iplus czy też orange odnośnie technologii: GPRS i EDGE. Ja zaobserwowałem, że w IPLUSIE zarówno w pobliżu jak też samej Łomży ta szybkość to tylko ok. 8 kb/s. Krótko mówiąc mimo: totalna porażka!!

ADALL

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: internet mobilny

No to ja na ten temat mogę coś powiedzieć

Na prędkość połączenia wpływają następujące czynniki:
1 Jakość modemu tzn ilu klasowy mamy modem standardowo teraz wyposażone są w 1o klas chociaż znajdują się także jeszcze 6-cio klasowe.Większa liczba klas lepsza jakość połączenia
2.W jakim zasięgu jesteśmy Czy jesteśmy w UMTS,EDGE,GPRS
UMTS-prędkosci powyżej 1Kb/S(zasięg narazie jest ten w większych miatach Warszawa,Łódz.Poznań)
EDGE-ok 230 kb/s ten zasięg obejmuje ok 90 % procent naszego kraju jest takze w łomży
GPRS-najsłabszy zasięg ok 7kb/s

I najważniejsze jaką masz umowę czy posiada limity większość umów przed rokiem 2006 nie posiadało blokady na pobieranie i wysyłanie danych obecnie limit wynosi 0.5 GB na miesiąc za 60 zł

Kolego Adall z tego co wynika to byłeś w zasięgu GPRS , który jest najsłabszy albo posiadałeś założoną blokadę , lub dużo osób korzystało z tego nadajnika .Pamiętaj że najpierw liczą się ci co mają komórki i dzwonią a potem internet i tak to wszystko się razem tnie.Moja opinia na temat tego internetu taki internet powinien być po 20 zł.Co można pobrać na miesiąc nie przekraczając limit 0,5 GB to nie wystarczy na przeglądanie stron a nie mówiąc o pobieraniu .Myślę że ten iternet to można wsadzić sobie tam gdzie słońce nie dochodzi

iplus - Nie polecam nikomu, jeśli masz dostęp do innej usługi, to ją wybierz.

1. Droga: 60 PLn/miesiąc
2. Wolna / max u mnie 5 kb/s (ściąganie danych)
3. Niestabilna (bardzo częste zrywanie połączenia)

MoJe ŻyCie To MentoR.

Tommek: mam jakoby modem z EDGE (Sony Ericsson), limitu transweru jeszcze nie wykorzystałem. Czym więc wytłumaczyć szybkość w Łomży rzędu 7-8 kb/s ?? Czyżby iplus to wielki przekręt ??

ADALL

ADALL wytłumaczyć szybkość neta w iplus można tylko tym że łaczysz się przez przekażnik który ma tylko GPRS, z tego co wiem to w łomży tylko BTS na browarze i w piatnicy obsługuje EDGE przejedz się np. na poznańską to bedziesz miał EDGE. Istnieją sposoby wymuszenia danego BTS-a ale nie bende się o tym rozpisywał.

kolumb: brzmi rozsądnie. Dzięki !

ADALL

for kolumb. Bardzo ciekawy temat napisz coś o ty wymuszaniu.

MoJe ŻyCie To MentoR.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org