niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Powróćmy nad Narew ! cz. CCXIII

W 1981 r. pierwsze starty odbyły się podczas Regat Otwarcia Sezonu i Otwartych Mistrzostw Białegostoku. W kategorii juniorów młodszych I m. w c - 1 na 500 m. i 1000 m. zdobył Gałązka Franciszek, a II m. Ustaszewski Tadeusz. Również I m. w k - 2 na 500 m. i na 1000 m. zdobyły juniorki młodsze Kaczmarczyk Teresa i Boroń Mirosława. II m. w tej konkurencji zdobyły Walewska Elżbieta i Werszyng Dorota. Korespondent "Gazety Współczesnej" ocenił, że grupa z Łomży była liczna i dobrze przygotowana. Letni obóz szkoleniowy zorganizowano w ośrodku Klubu Sportowego "Stomil" Olsztyn nad jeziorem Krzywym. W czasie trwania obozu odbyły się starty w regatach w Olsztynie i Lidzbarku Welskim.

cdn.
Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

czesław

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Powróćmy nad Narew ! cz. CCXIII

Witam, czesław myśle,że opierasz się na jakiś dziennikach i z pamięci tego

nie bierzesz,pozdro wesołych świąt.

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

Uczestniczyłem w tym wyjeździe do Bialegostoku. Regaty odbyły się na zalewie w Dojlidach (byłem opiekunem ekipy). Odwiedzałem kajakarzy w Olsztynie. Byłem na regatach w Lidzbarku Welskim. Wiele tych zdarzeń znam z autopsji, bowiem w nich uczestniczyłem, a z tych w których nie uczstniczyłem mialem bezpośrednią relację uczestników. Pozdrawiam świątecznie.

czesław

Autor: waldek27 (---.lomza.mm.pl)
Data: 24-12-06 13:25

Witam, czesław myśle,że opierasz się na jakiś dziennikach i z pamięci tego

Nie są jakieś tam dzienniki, tylko dzienniki traktujące o historii Łomży i jej mieszkańcach. Jest tego dość pokaźna ilość. Wydaje mnie się, że Czesław jest jednym ze współautorów tych publikacji.

Jeden z tomów:

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org