Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Formy komunikacji Internetowej ;) |
Witajcie. Ostatnimi czasy namnożyło się nam wszlkiego rodzaju komunikatorów Internetowych, sieci do czatowania i innych form komunikacji przy użyciu sieci. Z jakiej formy komunikacji korzystacie i z jakiego oprogramowania przy tym korzystacie? Osobiście nie lubię czatów a'la Wp, Onet. Do pogaduszek używam sieci IRC (Internet Relay Chat) przy pomoci irssi 0.8.6 i jak zapewne większość z Was z Gadu-Gadu. Ostatnio dośc często korzystam także z microsoftowego NetMeetingu i czasem z Jabbera... Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Formy komunikacji Internetowej ;) |
Piszcie też, jakie wady danego oprogramowania dostrzegacie przy codziennym jego użytkowaniu... Pozdrawiam
|
|
Cze ja korzystam z ICQ i oczywiście z gg ( które moim zdaniem jest nie udane bo wciąż coś się wali w moim gg), ale fajnie pogadać przez ICQ z kimś np. z USA, albo z Niemiec, zachęcam do ICQ Nara MARCIN
|
|
GG zbyt często ostatnio pada... Pozdrawiam
|
|
Polecam Mirandę - program który pozwala wysyłąć wiadomości do użytkowników różnych komunikatorów (ICQ, MSN, AOL, IM, Jabber, GG, Tlen), po zainstalowaniu odpowiednich wtyczek oczywiście.
|
|
Też polecam Mirandę. Ma kilka fajnych funkcji - przesyłanie plików, szyfrowanie rozmów, rozmowy głosowe i powiadomienie o poczcie. Ma też polską wersję! "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
A skad mozna tą Mirande pobrac??
|
|
ok juz znalazlem : http://miranda.kom.pl/
|
|
Rzeczywiście, fajna ta miranda ;) Właśnie sobie zainstalowałem ;-) Pozdrawiam
|
|
Ja tez . jest ok! tak jakby wszystko do jednego worka wrzucic. Ciekawe tylko ktora wersje gg ma? nie sprawdzilem jeszcze.
|
|
Zobaczcie sobie http://chrome.pl - jeden z większych polskich serwerów jabbera (tylko ostatnio trochę się psuje łączność z gg). Z komunikatorów używam PSI ;]
|
|
Ja juz dosyc dawno przenioslem sie na Jabbera... GG za czesto pada ostatnio. A tam mam yahoo, icq, gg, aol w jednym komunikatorze.
|
|
Jabber ma przyszłość (tak myślę), do tej pory używałem tylko jednego jego klienta (PSI) i chodzi to całkiem fajnie, używam też GG (Kadu). A Miranda to chyba też jeden z klientów Jabbera..? --- PGG
|
|
Miranda ma rozbudowany system pluginów - między innymi obsługujących jabbera.
|
|
dlaczego ja w gadugadu nie moge przesylac linków?
|
|
Marcin1977 zainstaluj starszą wersję, tam nie ma z tym problemów. Pozdrawiam
|
|
Ja przetesteowalem wiekszosc komuniaktorow: wpkontakt - ma wbudowanego chata i obsluga gg, miranda - przerazajaca ilosc pluginow, tlen - pluginy i obsluga serwera gg, gadu-gadu - najwieksza ilosc polskichy uzytkownikow, AIM - najwieksza ilosc amerykanskich uzytkownikow, ICQ itp idp Na platforme linuksa: gnu-gadu - tlen i gg, ekg (Eksperymentalny Klijent Gadu) - klijent gg w trybie tekstowym, Tlnex2 - bardzo nieudolna wejsja tlena pod linuksa obsluguje takrze siec jabbera, kadu - moim zdaniem najlepszy komunikator, ma bardzo duze mozliwasc ingerecji w jego funkcjonalnosc polecam !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |