Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wi-Fi w Łomży |
Szukam pomocy. Chciałbym zainstalować w swoim komputerze karte Wi-Fi, kóra bedzie odbierać sygnały z hotspota w Łomży. Czy na dzień dzisiejszy jest możliwe odbieranie sygnału z każdego miejsca w mieście??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wi-Fi w Łomży |
zdaje się że na pewno nie. coś tam mówili że za dwa lata cała Łomża będzie
|
|
lol 2 lata jak mowia ze za 2lata to pewnie wcale nie bedzie to nie budowa metra czy lotniska ze trzeba kupe kasy
|
|
to fakt. za 3 tys miesięcznie można wystarczające łącze zrobić. więcej kasy nie trzeba. fajnie byłoby usiąść na ławeczkę wywalić laptopa przed siebie lub też przez telefon sprawdzić pocztę
|
|
Ciekaw jestem co na to wszyscy komercyjni dostawcy internetu? _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
No ja to bym sie zastanawial, czy za 3tys miesiecznie mozna by zrobic darmowa siec Wi-Fi dla calego miasta... Po pierwsze trzeba by policzyc koszty wszystkich urzadzen, ktos musialby tym zarzadzac, konserwowac, itd. Do tego same oplaty za lacza internetowe wystarczajace na potrzeby calego miasta znacznie przekroczylyby taka kwote zdaje mi sie. Gdyby to bylo takie proste, to komercyjni operatorzy juz dawno mieliby cale miasto i okolice objete siecia, a jednak tak nie jest.
|
|
najlepsza metoda to poprosić kogos kto ma laptopa z kartą wi-fi żeby Ci sprawdził czy w twoim otoczeniu jest jakaś niezabespieczona sieć, ostatnio przejechałem się po osiedlu południe i praktycznie w każdym miejscu jest net z niezabespieczonych sieci.
|
|
w swoim otoczeniu czasami mam 3 niezabespieczone sieci w tym momencie jedną http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0657b44e93e5841c.html
|
|
w swoim otoczeniu czasami mam 3 niezabespieczone sieci w tym momencie jedną http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0657b44e93e5841c.html
|
|
Mówili nie WiFi tylko o WiMax - dużo lepsze ale drogie. W Płocku kosztowało ok. 4 milionów. Czyli do tanich nie należy. tylko fakty bez komentarza
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |