Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
creative 5800--mały problem????? |
witam. ma ktoś może pojęcie jakieś odnośnie głośników creativa 5800. zestwa składa się z 5+1. jest taki problem jak się gościa w vobisie pytałem to on mi mówi że te głośniki bez karty muzycznej nie będą chodziły wszystkie. czy koleś przypadkiemn się nie pomylił bo nie chce mi sie wierzyć w tą jego informacje!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: creative 5800--mały problem????? |
na twoim miejscu zaczoł bym od własnych ustawień, swojego sprzetu. system nie robi tego automatycznie i trzeba recznie przestawić. i bedziesz wiedział ile głośników jest w stanie obsłuzyć twoja muzyczna. Temid
|
|
Dokładnie tak jest.Ja np bym nie podlaczyl do laptopa zestawu 5+1 poniewaz mam zintegrowana karte dzwiekowa i jedyne wyjscie to jest wyjscie sluchawkowe.a zestaw 5+1 posiada 3 lub 4 wtyczki ktore podlacza sie do karty dzwiekowej ktora posiada wiecej wyjsc (najprosciej to ujmujac).Mozesz tez zrobic tak jak moj kolega-kupic tzw przejsciowke ktora rozdzieli ci sygnal ale nie polecam tego bo traci sie duzo na efekcie dzwiekowym.
|
|
Tak przynajmniej mi kolega tlumaczyl ktory posiada taki zestaw.
|
|
papkarol w przypadku laptopa jest to prawda. Jesli chodzi o stacjonarnego kompa, to juz od paru latek standardowe karty dzwiekowe zintegrowane z plyta, sa w stanie obsluzyc glosniki 5+1. Wiec albo probowales podlaczyc zestaw do laptopa albo masz na tyle stary komputer, ze nie masz odpowiedniej ilosci wejsc. W plytach glownych sprawa jest czesto rozwiazana tak, ze mozesz ustawic zestaw 5+1 w sterowniku i wtedy podlaczasz bez problemu do gniazd na karcie, ale zajmujesz wszystkie wtyki i nie podlaczysz juz np mikrofonu, o ile sie nie myle.
|
|
jezeli szukasz pomocy odnosnie komputerów to zapraszam komputery.katalogi.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |