Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Zamienniki do tuszy do drukarek |
Gdzie w Łomży można kupić zamienniki? Drukarkę mam HP, najzwyklejszą, a tusz czarny do niej oryginalny kosztuje prawie 90 zł w naszych łomżyńskich sklepach. Zamienniki wychodzą połowę taniej, ale mam problem z namierzeniem konkretnego sklepu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Zamienniki do tuszy do drukarek |
Sklep na Leginów koło księgarni, niedaleko kwiaciarni marzeni, oni też nabijają tusze.
|
|
Przy księgarni na Dwornej napełniają kałamarze i wychodzi naprawdę b.tanio.
|
|
Zobacz na allegro, ja tam zamawiam raz na rok za niecałe 50 zł.
|
|
na przeciwko parku koło dawnej drzewnej
|
|
Też polecam popatrzeć na allegro - za komplet kartridży (5) "niekończących się" (bo ze specjalnymi chipami) i tuszu do każdego z nich (4x więcej w buteleczce, niż w zamienniku/oryginale) zapłaciłem 90zł z przesyłką. Teraz wystarczy kupić już tylko buteleczki, jak skończą się te które dostałem, a kosztują one ok. 30zł - starczają na ok. 4 doładowania każdego koloru. A jeden kartridż kosztuje najmarniej 10zł, więc wymieniające 4x każdy z nich zapłaciłbym 200zł zamiast 30 :) O cenie oryginałów nawet nie piszę. Porównywałem tusz z buteleczek i zamienników których używałem do tej pory - żadnej różnicy. Trzeba tylko poświęcić trochę czasu żeby ogarnąć różne opcje, wszystko zależy od drukarki.
|
|
Zapytaj w sklepie komputronik na legionów, serwis ProCop, ja kiedyś u nich kupowałem zamienniki. W tym bloku za Prymą.
|
|
Nie kupuj żadnych zamienników, bo będziesz miał tylko problemy.
|
|
Od kilku lat używam zamienników, 0 problemów :)
|
|
"na przeciwko parku koło dawnej drzewnej"- kupiłam tam kilka razy zamienniki. Starczały na bardzo niewiele drukowania. Dwa miesiące temu kupiłam znów- starczyło tuszu na kilkanaście stron druku (zwykłego pisma). Myślałam, że jakiś felerny, ale jak kupiłam następny raz i znów po kilku stronach drukowania drukarka krzyczy "kończy się tusz" to doszłam do wniosku, że coś nie teges. Już tam nie kupię. Ktoś mi mówił, że w Media Ekspert mają. Sprawdzę, jak tam z nabijaniem.
|
|
Można uzupełnić tusz bez kupowania nowego. Z kolorem tego nie robiłem ale czarny bezproblemowo. Na pewno w Xeromaxie to robią ale zapewne inni też.
|
|
Ludzie zrozumcie, że eksploatacja każdej drukarki wiąże się z określonymi kosztami, a oszczędzanie na oryginalnych tonerach (kałamarzach) oznacza tylko kłopoty. Mam w tej dziedzinie kilkunastoletnią praktykę, ale specjalnie nikogo namawiać nie mam zamiaru! To tak jak z zakładaniem gazu do samochodu. Jeden będzie jeździł do majstra co tydzień i wszystkim dookoła będzie rozpowiadał ile to on już zdążył zaoszczędzić. A drugi nie będzie sypiał po nocach i będzie sobie wyrywał włosy z głowy z przeświadczeniem, że właśnie zepsuł całkiem dobre auto (w tym temacie też mam doświadczenie). W obydwu przypadkach wszystko jest tylko kwestią osobistej decyzji: czy mieć drożej i komfortowo, czy trochę taniej i z problemami! Każdy ma swój rozum i niech się nim kieruje!
|
|
Jest trochę sklepów z takimi zamiennikami w necie, ale raczej bym nie polecał. No chyba, że ewentualnie serwis www.kuptoner.pl. Oni mają zamienniki, które nie niszczą sprzętu!! I długo pracują. Nie zużywają się po kilku stronach...Inna sprawa że dostarczają produkty za darmoszkę, także nie ma dodatkowych kosztów za wysyłkę i przez to jest taniej kupować u nich niż stacjonarnie w sklepie. Pzdr.
|
|
Producenci drukarek raczej odradzają stosowanie zamienników. Lepiej już kupując drukarkę pomyśleć o tym, ile zapłacimy później za tusze. Dlatego warto inwestować w drukarki Epson. Same drukarki są wydajne i oszczędne, a tusze do nich mega tanie. Teraz jest dobry moment na zakup, bo Epson ma promocję cashback i oddają część kosztów zakupu.
|
|
Też dużo słyszałam, na temat tych drukarek Epson z systemem ITS. Sprawdzają się bardzo dobrze w wydruku czarno- białym i kolorowym. Na jednym pojemniku tuszu można wiele kopi wykonać z tego co znajomi mówili. Warto zainwestować raz i cieszyć się lepszą jakością i długotrwałym drukowaniem i tanimi tuszami.
|
|
Allegro ;D
|
|
|
|
Wycofują? Jest ich coraz więcej, bo są tanie!
|
|
Kiedyś kupiłam zamiennik do drukarki, a też ma z HP. Ledwo włożyłam i wyświetlił mi się komunikat, że wykryto nie oryginalny tusz do drukarki. Teraz kupuję tylko oryginalne.
|
|
bzdura używam HP i jadę na zamiennikach. Dwa razy był problem jednak kupując na miejscu nie masz problemu z wymianą na drugi
|
|
Nie ma sensu wydawać większych pieniędzy na oryginalne tusze, gdzie możesz kupić tzw. oryginalny zamiennik. Tusze oraz tonery Asarto są zdecydowanie tańsze i o bardzo dobrej, porównywalnej jakości do produktów HP. I masz zapewnioną dożywotnią gwarancję.
|
|
Loterka- Komunikat zawsze wyskakuje że tusze nie oryginalne . Trzeba w ustawieniach przestawić. Ja kupiłem zamienniki hp 655 i jestem zadowolony .........................................................................
|
|
Zamienniki tak to prawda są tańsze do drukarek ale czy są tak samo wydajne niż oryginały? ja kupuję zawsze oryginalne tusze do drukarek ze sklepu https://ale.pl/1095-oryginalne-tusze-do-drukarek-hp i nie mam żadnego problemy z drukarką.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |