Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nadwrażliwość zębów na zimno |
Kiedyś takiej nadwrażliwości nie miałem - zaczęło się od kilku miesięcy. Wystarczy jakiś lód, zimne owoce czy napoje i pojawia się takie nieprzyjemne uczucie. Wiecie o czym mówię? No lipa straszna ;/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nadwrażliwość zębów na zimno |
tak okropne to jest! wiesz, ja uznalam kiedys ze wypróbuje te pasy i kupiłam jakąś na nadwrażliwość, chyba sensodyne wtedy i serio mi pomogło. nie jest idealnie ale o wiele lepiej. sa jeszcze inne takie pasty, roznych firm niestety troche drozsze ale warto kilka zlotych dac i miec ulge :)
|
|
Polecam pastę Sensodyne i wizytę u stomatologa :) Sensodyne na nadwrażliwość pomoże praktycznie od razu, wiem z własnego doświadczenia. resztę pomoże ustalić lekarz
|
|
Szału nie ma, ale pasta sensodyne rzeczywiście trochę pomaga - zmniejsza nadwrażliwość zębów
|
|
Sensodyne i raz na jakiś czas zmienić na zwykłą bo zęby potrafią się przyzwyczaić i poźniej już nie działa.
|
|
Kup jakąś pastę lecznicą dla tego typu problemów z zębami. I polecam wybrać się do dentysty, bo być może przyczyną jest jakiś problem, który tylko specjalista zdiagnozuje i rozwiąże.
|
|
sensodyna jest taka specjalna i pomaga ale też trzeba sprawdzić czy nie ma jakiejś mikro dziurki w zębie.Stomatolog jak obejrzy to też to zaleci.
|
|
Też mam z tym problem. Czasami ustaje na jakiś czas, a momentami jest bardzo uciążliwe. Polecam poczytać trochę na temat zębów i różnych zabiegów. Np. mogę od siebie polecić blog dermoprofil.pl. Mają tam dużo tematów stomatologicznych. :)
|
|
Mi pomaga specjalna pasta do zębów.
|
|
tak wizyta u stomatologa jest w tym przypadku bardzo dobrym pomyslem. polecam Ci udac sie do https://mdentalclinic.pl/ na pewno pomoga w tej dolegliwosci :)
|
|
Tez zalecam stomatologa, może przeprowadzić zabieg, który zmniejszy nadwrażliwość, a przede wszystkim odkryje jej przyczynę
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |