Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Biopaliwo do kominka gdzie sprzejają w Łomży? |
Czyli jak w tytule gdzie to można kupić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Biopaliwo do kominka gdzie sprzejają w Łomży? |
W tartaku
|
|
nie chce mi się po Łomży chodzić i szukać
|
|
To żule , tacy jak ty piją teraz bioetanol zamiast denaturatu ?
|
|
czesiu z kownat grabisz sobie a potem płaczesz że ktoś na ciebie temat zakłada
|
|
Do kominka to musisz mieć wysuszony bo ci będzie brudzić szkło i zawilgacać komin. W brico widziałem jakiś brykiet.
|
|
Na każdym worku z miałkim węglem pisze Eko groszek , ale nie jestem pewny czy to prawda bo jak się te EKO PODPALA TO ŚMIERDZI PLASTYKIEM ...
|
|
hahaha a to się jaśnieCham z parobkiem z Nowogrodu i tym co go rozum też nie-dotyczy dogadali :) KTOŚ SŁYSZAŁ O BIOPALIWIE stałym do kominków ? ... MOKRYM CZY I TEŻ NIE ? ... no, może i drogi a mało wydajny brykiet słomiany, ale tam też to nie jest bez chemii, I DO TEGO NIE STOSOWANY W KOMINKACH ! Biopaliwo stałe to np. drewno, siano, zrębki drzewne, słoma, brykiety, pellety, ziarno zbóż, itp. ... i jaśnieCham, dziad który do tej pory z biedy palił w piecu starymi gumiakami, oponami , butelkami z plastiku itp... nagle stał się proekologiczny ?:))) Baranie łby, ten CHAM - troglodyta, nie potrafił poprawnie określić swoich potrzeb. MATOŁ na 100% miał na myśli PŁYNNE BIOPALIWO DO BIO KOMINKÓW !
|
|
żuliku czesiu z kownat ty drobny pijaczyno mam kuchenkę na alkohol używam denaturatu a denaturat śmierdzi więc chce sobie kupić biopaliwo i tym palić wiem że dla ciebie śmierdzący menelu palenie denaturatem jest profanacją bo dla ciebie to jest szlachetny trunek chce kupić biopaliwo ale nie wiem gdzie sprzedają w łomży a nie chce mi się chodzić i szukać
|
|
a co ty jaśnieChamie gotujesz na takiej kuchence ? wszak chwaliłeś się, że często zamawiasz pizzę i sushi z dostawą.
|
|
żuliku czesiu z kownat A teraz inteligentni ludzie którzy to czytają wyciągną wnioski. Co jest tańsze. Gaz propan-butan który jest tańszy i bardziej kaloryczny czy denaturat albo biopaliwo. I wyciągną wnioski jaki jesteś TUMAN!!!!
|
|
Chamie, stary dziadu co można ugotować na TURYSTYCZNEJ jednopalnikowej mini kuchence spirytusowej ( takiej na denaturat) ? Zagotować szklankę wody na herbatę, usmażyć jajecznicę, ugotować miskę ryżu czy chińską zupkę z torebki :) Menelu, gdzie ty mieszkasz , pod mostem czy w lesie ? W bloku nie możesz przechowywać paliw płynnych w ilościach zapewniających długotrwałe gotowanie , a płomień w kuchence spirytusowej jest zimniejszy, więc dłużej trzeba gotować. Paliwo do biokominka ma niską wartość energetyczną, inaczej mówiąc wartość opałową. I nie pier..ol , że teraz w środku mroźnej zimy wybierasz się na biwak :) Jak już coś, to dużo lepsza jest kuchenka gazowa, na gaz z butli, bądź na kartusze. NIE DZIADUJ! Pewnie i zamiast centralnego ogrzewania, ogrzewasz swoją kurną chatę kozą, paląc w niej starymi gazetami, szmatami i plastikowymi butelkami.
|
|
jaśnieChamie , nie dziaduj, jak ci zabraknie, dzwonisz i za parę minut przywiozą nowy w dzień powszedni, jak i w święta. W nocy chyba nie gotujesz obiadów :) a wodę na herbatę można zagotować w czajniku elektrycznym - podgrzać coś na szybko można też i w mikrofali. Po za tym Chamie o mnie się nie martw, w garażu zawsze mam drugą - pełną butlę.
|
|
Chamie, toż sam żeś się chwalił, że często zamawiasz z dostawą sushi pizzę :) Do tej twojej posiadłości ci dowozili ? : ... to i gaz ci dowiozą , jak uzbierasz parę groszy za znalezione na śmietniku puszki po piwie :)
|
|
Swoją drogą, to zastanawiam się jakie to ten DEBIL ma i za co, pretensje do Kownat ? Czyżby jakiś rolnik z tej wsi zatrudniający tego parobka, pastucha, złapał zoofila na gorącym uczynku, jak spółkował z krowami ?
|
|
jasnieChamie vel Autor: Hrabiajasinepan a może ci pomogą twoje klony z dziś założonych nowych kont na forum pod nickami ; Autor: czerwonypazdziernik oraz Autor: jasniepanhrabia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |