Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wczoraj było diabelnie zimno więc rozpaliłem kominek |
Ostatni dzień maja a tu zimnica. Postanowiłem napalić drewnem w kominku. Ciekawe gdzie jest Greta ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wczoraj było diabelnie zimno więc rozpaliłem kominek |
Pewno wyjechała na Manifę do Trumpa i już niedługo usłyszymy jak to Gwardia Narodowa olała Lewaków ...Brawo Trump
|
|
Też bym napalił, jakbym miał kominek...
|
|
Pieca nie ma to pali w kominku
|
|
zwzzak99 ciulu chwalisz się tym czy żalisz ? mieszkając w bloku , to kominka nie masz, ( technicznie niemożliwe i spółdzielnia mieszkaniowa by się na to nie zgodziła ) a jaki dupek mieszkając w domu jednorodzinnym nie ma własnego ogrzewania/kotłowni-pieca gazowego czy i na olej ? ( dopę szkłem podcierasz i gownozjadzie żal ci było włączyć ogrzewanie ? ) ... lub i nawet nie masz podłączenia do sieci miejskiej CO ? - chociaż w tym przypadku , to obecnie byłoby niemożliwe, ciepłownia nie grzeje. - ale na 100% NIKT rozsądne myślący NIE korzysta z miejskiej sieci grzewczej mając swój dom. Ekonomicznie nie jest to uzasadnione. Sezon grzewczy wychodzi dwa/trzy razy drożej, jakby ktoś miał własne autonomiczne ogrzewanie. Do tego grzejesz czy nie, to i tak płacisz za tzw. \"gotowość grzewczą \" , nawet jakbyś i nie zużył jednego kilodżula energii, wyłączając i na cały rok lub kwartał ogrzewanie w domu, zakręcając kaloryfery. Przy dużym domu , dużo płacisz, bo gotowość liczą z metra kwadratowego powierzchni + to co zużyjesz . Wiem co piszę bo to już przerabiałem ( ja i kilku sąsiadów zrezygnowaliśmy z dostaw CO poprzez sieć miejską ). ps: zezzaku99 ale to cię wiejski chłopku roztropku to nie dotyczy, wszak ty parobku mieszkasz na obrzeżach gminy Piątnica i tam sieć miejska nie dociera. No, ale by w chałupie nie nieć pieca, to czym ty dziadu się ogrzewasz, mieszkasz w kurnej chacie i na glinianej podłodze palisz ognisko :)))
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |