Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przycinarka do żywopłotu |
Mamy około 40 metrów żywopłotu. Kilka razy w ciągu sezonu trzeba go przyciąć, z wiadomych względów, aby nie straszył. Zastanawiam się czy opłaca się kupować elektryczne lub spalinowe nożyce do żywopłotu czy może lepszym pomysłem będą tradycyjne, manualne?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przycinarka do żywopłotu |
Ja osobiście przycinam nożycami ręcznymi, dobrej jakości firmy Fiskars. Mam ok. 30 m żywopłotu i tnę tylko dwa razy w roku, teraz na wiosnę i wczesną jesienią a to w zupełności wystarczy. Jedno cięcie zajmuje mi ok. 3-4 godzin.
|
|
Re: Przycinarka do żywopłotu |
Jedno i drugie rozwiązanie ma swoje wady i zalety. Zaletą manualnych nożyc jest to, że nie wymagają żadnego zasilania. Wadą, że przy większych żywopłotach może to być pewien problem, utrudnienie, bo trzeba się sporo namachać. Spalinowe nożyce do żywopłotu nie mają takiego ograniczenia. Żywopłot jest koszony jak od linijki. Na https://kraftdele.info/nozyce-do-zywoplotu/209-nozyce-spalinowe-do-zywoplotu-16kw-750mm-sekator.html - znajdziesz specyfikację przykładowego.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |