wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Świeże bułeczki od posła Kolakowskiego

26 posiedzenie Sejmu 12.X.2006
Pani Marszałek! Panie Ministrze! Szanowni Państwo! Na podstawie srt. 196 regulaminu Sejmu RZeczypospolitej Polskiej zgłaszam pytanie w sprawie bieżącejdo ministra transportu Jerzego Polaczyka dotyczącej pozytywnego rozwiązywania problemów komunikacyjnych miasta Łomża.
System komunikacyjny woj. podlaskiego od dziesiątek lat nie ulega zmianie. Postępujące zaniedbania inwestycyjne na najbardziej ruchliwych odcinkach tras prowadzą do prawdziwych blokad komunikacyjnych. Zarówno import samochodów, jak i uwolnienie ruchu tranzytowego ze wschodu na zachód Europy stanowi rosnące zagrożenie nie tylko dla zachowania płynności komunikacyjnej, ale również dla życia i zdrowia mieszkańców miasta i regionu.
W imieniu mieszkańców Łomży ponawiam pytanie o termin zakończenia prac planistycznych i rozpoczęcie budowy obwodnicy Łomży wraz z najkrótszą droga do Warszawy.
Moje pytanie brzmi: Kiedy można spodziewać się rozpoczęcia realnych prac planistycznych?

Tyle w sprawozdanich sejmowych. Uparty ten poseł w temacie dróg wokół Łomży. Nie mogłem jednak jednak nigdzie znaleźć co z tego wynika. Może Pan poseł lub chociaż jego asystenci poinformują o tym. Już czytałem o podobnych wystąpieniach, coś o tym pisano. Czy tylko pozwolą panowi poslowi pogadać i dalej nic, a tylko robią drogę na Białystok by nas lepiej zintegrować na siłę z Podlasiem i Białymstokiem.
Sam nie wiem czy z kołakowskiego lepszy poseł czy lepszy będzie prezydent?
Jakby Jarota prejął pałeczkę i raz w miesiącu przypominał w Warszawie o łomżyńskich drogach to może bym zagłosował i na Kołakowskiego.

hipokrates

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Świeże bułeczki od posła Kolakowskiego

Hipokrtes - zapomnij. Sprawa jest już dawno przsądzona. Drogi będą, ale tylko do Białegostoku. Via przez Białystok i tylko Białystok. Dolina Rospudy to pryszcz z potrzebami Białegostoku. Dotacje Unii na drogi ekologiczne?. Po co nam,kiedy w grę wchodzi interes Białegostoku. Białystok będzie miał drogi, a my będziemy mieli TIR-y. To i tak dużo. Obwodnica Łomży? A po co ci to. Przecież te spaliny, korki, kolizje to cała atrakcja naszego miasteczka. A ty sie pytasz o drogi, a kto w Warszawie wie gdzie jest Łomża? Kto ma t5o miasto promować? Posłowie i senatorowie pchający się na fotel Prezydenta Łomży? Hipokrates, zapomnij.

ściemka wszystkim

w calej rozciaglosci popieram wypowiedz czubbka!! Ale durnie , bo inaczej nazwac ich nie mozna ---czy wiedza ,ze niszcza przyszlosc naszych dzieci! Nie jestem zadna ekologistka ,ale kazdy tuman wie - BAGNA SA ZBIORNIKAMI WODY A TEJ WODY TRAGICZNIE BRAK W PODLASKIEM !!!!!!!!!!(chociazby ostatnie lato!)GORE WZIELY INTERESY ,INTERESIKI PARTII I PARTYJEK -ta gra jest na krotka mete--jeszcze troche a zaczną się wypierac podjetych decyzji.szkoda slow!!!!!!!!!!!!

bagrmosen

Niech Kołakowski siedzi do sejmu, bo o przejmowaniu paleczki nie może być mowy. Kupą mości panowie. I tak mamy mało posłów z Ziemi Łomżyńskiej do forsowania pomysłów na rzecz Łomży to jeszcze jednego mamy stracić? Nigdy w życiu, niech zostanie i broni naszego intersu na Wiejskiej, a nie ucieka.

Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez

do zalozyciela tematu : ale mam z ciebie brecht czlowieku zamilcz jaki Jarota to ciemiega i nikt go niebierze na powaznie zobacz jak wyglada jego kamienica na sienkiewicza (najbrzydsza na ulicy).Jesli ktos niepotrafi zajac sie swoim to niezajmie sie tez naszym wspolnym.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org