Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
majówka 2018 |
Witam serdecznie :) Chciałam się gdzieś wybrać na tegoroczną majówkę ale nie mam pomysłu gdzie... może podsuniecie jakieś ciekawe miejsca? :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: majówka 2018 |
Poczekaj aż parlament uchwali gdzie będzie to majówka, w tv1 powiadomią ale słuchy chodzą że ma być w Zakopanem
|
|
Jak najdalej
|
|
Ja jade do Malborka na zamek moze jakas chetna pani ma ochote wybrac sie ze mna? Choćbym ciemną doliną kroczył zła się nie ulęknę
|
|
To co Ty?Jurand jaki? Miała być w Jedwabnym ale Niemen wykręcił i nie ma komu zaśpiewać, ale może Rodowicz zgodzi się zaśpiewać a my tak łatwopalni.
|
|
To prawda. Jedna jeszcze bliżniaczo podobna w Jedwabnem została i czeka na sędziego co odgwiżdże spalonego.
|
|
|
|
|
|
Krucjata i palenie na stosie
|
|
vivet.tv vivet.tv
|
|
Dzięki Różańcowi zwycięstwo nad Turkami pod Lepanto W drugiej połowie XVI wieku muzułmańskie imperium tureckie, powodowane nienawiścią do wiary katolickiej i nieokiełznaną chęcią nowych podbojów terytorialnych, niebezpiecznie zagrażało europejskiemu chrześcijaństwu. Usiłowania te napotkały silny i skuteczny opór ze strony nieustraszonego męża zasiadającego wówczas na tronie papieskim – świętego Piusa V. Dzięki wytrwałym zabiegom dyplomatycznym po wielu wysiłkach udało się temu wielkiemu papieżowi stworzyć flotę złożoną z prawie dwustu galer dostarczonych przez królestwa Hiszpanii, Neapolu i Sycylii, republiki Wenecji i Genui, a także przez Zakon Maltański i samo Państwo Kościelne. Flota ta, ożywiona obietnicą zapowiedzianego przez papieża zwycięstwa, wyruszyła z ufnością na miejsce ostatecznego starcia. Bitwa została stoczona 7 października 1571 roku w pobliżu portu Lepanto, u wejścia do Zatoki Korynckiej. Pomimo słabości liczebnej i bardzo niekorzystnego początku walk, sytuacja w końcu odwróciła się na korzyść strony katolickiej, a stało się to dzięki spektakularnej interwencji Matki Bożej, która pojawiła się na niebie, wzbudzając popłoch wśród muzułmanów. W tej samej chwili św. Pius V miał cudowną wizję: przerwawszy pracę z jednym ze swoich pomocników, skierował się do okna i patrząc w niebo, ogłosił pomyślne zakończenie bitwy. Dwa tygodnie później dotarła do Rzymu wieść o zwycięstwie, jeszcze jeden dowód na skuteczność modlitwy różańcowej. W rzeczywistości bowiem tego samego dnia, w którym miała miejsce bitwa, bractwa różańcowe w Rzymie organizowały procesje i modlitwy publiczne o sukces wojsk katolickich. Read more: http://www.pch24.pl/dzieki-rozancowi-wyblagano-zwyciestwo-pod-lepanto-,31363,i.html
|
|
polecam lepszego psychiatrę ...niebawem na tym forum koronka będzie klepana
|
|
Leczenie psychiatryczne było stosowane powszechnie wobec przeciwników władzy Rosji sowieckiej. Nie wiem jak dziś, ale nie można wykluczyć. Jeśli chodzi o Koronkę (o miłosierdzie Boże nie tylko nad pogubionymi, ale i w intencjach własnych) oraz Różaniec, to niedawno odbył się Różaniec do Granic (powielony już w wielu krajach, nie tylko Europy). Zaś poprzez internet można i nauczyć się i włączyć się. Jest w Polsce modlitwa za Ojczyznę http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl/ jest też np. Przymierze Wojowników modlących się za swoje żony GROM: http://grom.przymierzewojownikow.pl/opis-akcji/
|
|
Ja w tym roku zaplanowałam rodzinną majówkę w Primavera w Jastrzębiej Górze https://www.primaveraspa.pl/cennik-pakiety/majowka-nad-morzem-2018/ w obiekcie jest bardzo dużo atrakcji dla najmłodszych, dla dorosłych też jest, więc ja korzystać będę na pewno z gabinetów SPA i się relaksować. Na pewno będę chodzić na długie spacery nad morzem bo jest bardzo blisko, zaledwie 100 m. Moje dziecko już nie może doczekać się wyjazdu.
|
|
Witam, ja w tym roku wybieram się do Lourdes. Był ktoś? Jak wrażenia?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |