Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DO SCHRONISKA WSTĘP WZBRONIONY! |
jestem (a raczej bylam) wolontariuszka w lomzyskim schronisku dla psow. dzisiaj pani dyrektor schroniska powiedzialam mi, ze juz nie bede mogla sprawowac tu wolontariatu, bo KTOS wydal takie zarzadzenie, ze mimo zgody rodzicow schronisko musi placic na ubezpieczenie wolontariuszy. a naszego schroniska na to nie stac. prosze was, zrobmy z tym cos. powiedzcie mi, jesli wiecie, gdzie mam z tym isc. mam 14 lat i nic sama nie zdzialam. z drugiej strony to przerazajace, ze na cala lomze schronisku pomagaly tylko 2 niepelnoletnie dziewczyny.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DO SCHRONISKA WSTĘP WZBRONIONY! |
a mogłoabyśmi poadać meila do "schroniska". Mam pewien pomysł żeby pomóc łomżyńskiemu schroniksku finansowo. Filip
|
|
Z e-mailem będzie problem. Podaję numer telefonu do schroniska: 218-64-88 lub tel. kom.: 660.464.642 (p. Bożena Jarząbek)
|
|
to nie jest wina schroniska, zeby nie bylo. tu chodzi o jakichs skurwysynow, co nic nie robia dla zwierzat, a sie wtracaja. to nie jestw wina schroniska ze ich nie stac. to wina tych ******** politykow
|
|
ten sam przypadek co pobieranie VATu od darowizn przedsiębiorców na rzecz hospicjów, domów opieki itp... :( --- PGG
|
|
kurde tez nie moge maila znalezc. ale zrobie u siebie w szkole zbiorke. jezeli wy mozecie, tez zrobcie. jesli ukonczyliscie 18 lat, idzcie i pomozcie od czasu do czasu, bo taka pomoc naprawde sie przydaje
|
|
Pomóżcie Państwo naszemu schronisku, ono naprawdę zginęłoby bez pomocy ludzi z zewnątrz, z nędznych funduszy wybudowano teraz szpitalik dla chorych psiaków, stworzono gabinet lekarski, bo taki był nakaz powiatowego lekarza weterynarii, a pieniędzy jednak nie przybywa, w przeciwieństwie do psów - ich po wakacjach jest zdecydowanie więcej
|
|
Zgadza się. Psów w schroniskach przybywa, bo ludzie coraz bardziej podli i bezwzględni. Psi problem musi być w końcu rozwiązany w sposób systemowy. Zwiększanie środków tylko na utrzymanie psów w schroniskach nic nie da. Zawsze będzie ich za mało. Jak najszybciej należy wprowadzić obowiązkowe „chipowanie” oraz system rejestracji i identyfikacji psów. Systemowi temu muszą równolegle „towarzyszyć” zapisy prawne dotyczące konsekwencji, które powinni ponosić właściciele psów, którzy, oględnie mówiąc, utracą na swoimi pupilami kontrolę. Proste, skuteczne. Do dzieła, kandydaci na radnych i parlamentarzystów.
|
|
Przeczytaj: "Twój wierny pies..."... http://www.4lomza.pl/index.php?k=895 Potem odpowiedz sobie na pytanie, czy twój przyjaciel zasługuje na poniewierkę lub spędzenie życia w schronisku?
|
|
Takie rozporządzenie mógł wydać tylko jakiś "mundry" z Urzędu Miasta. Wydał rozporządzenie i poszedł pierdzieć w stołek. Nie próbował rozwiązać problemu , bo i po co . I takim to sposobem niektórym urzędnikom mózgi sie kurczą bo boją się ich zmusić do większego wysiłku.
|
|
juz raz zbierałam pieniądze na schronisko.rok temu-trochę się udało i kupiłam w warszwaie bardzo tanie jedzenie-więc chociaż kilka worków się udało.moi znajomi składali się po 20 zł.każdy a nauczyciel w liceum plastycznym dał mi 2 GROSZE!!!!!!zajebiście co?od tamtego roku nic nie zbierałam ale ciagle namoim podwórku jest jakis bezdomny pies lub kot-wiec nimi sie zajmuję......a kota to mam średnio co pół roku -najczęściej w ciąży.ale zawsze udaje mi sie znależć dla nich SPRAWDZONY nowy dom.ŻEBY CHOCIAŻ CO DRUGI CZŁOWIEK POMAGAŁ TYM ZWIERZAKOM TO BYŁOBY NAPRAWDE LEPIEJ! ainashi1t
|
|
Myślę ze to ubezpieczenie to nie głupi pomysl.Co by bylo gdyby taki piesek to dziecko pogryzł?Co do pieniędzy to nie będzie ich nigdy pod dostatkiem. Moim skromnym zdaniem w takich miejscach nie powinny wogóle pracować 14-letnie dzieci.Niech zbierają pieniążki gdzieś z dala od tych piesków,pewnie część z nich jest niebezpieczna.
|
|
Podajcie lepiej konto schroniska. Zapewne chodzi o to, że zgodnie z przepisami, każda osoba pracująca ze zwierzętami powinna być ubezpieczona na wypadek jakiegoś nagłego zdarzenia. Schronisko ma pewnie dylemat: kupić żarcie dla zwierzaków czy kupić ubezpieczenie. I chyba wybór jest jasny... A z konta bym chętnie skorzystała... przecież to organizacja pożytku społecznego....
|
|
konto schroniska: Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami ul. Śniadeckiego 6/32 18-400 Łomża Kredyt Bank 70 1500 1533 1215 3003 8580 0000 a tutaj dla tych co chcieliby przygarnac pieska Schronisko 'Arka' ul. Wojska Polskiego 136 18-400 Łomża tel. (086)2163183, lub 660464642
|
|
uspic te psy. Za te pieniadze mozna pomoc jakies biednej rodzinie. Pies wazniejszy od czlowieka?
|
|
Sam się uśpij.
|
|
czlowiek zawsze moze zarobic na jedzenie wlanym rekoma czy tez o nie poprosic zas zwierze zdane jest wylacznie na laske czlowieka
|
|
ciesz sie ze Twoje dzieci nie gloduja. nakarm psa zamiast swe dziecko. Skoro to jest wazniejsze. A zwierzeta zawsze sobie radzily. mogly conajwyzej stwarzac zagrozenie czlowiekowi, mogloby napasc na niego.
|
|
Moje dzieci nie głodują. A psa nie mam swojego, za to uważam, że te ze schorniska trzeba wspomóc. Co do kwestii uśpienia: należy uspić głupich właścicieli, a nie psy. Pies nie powinien być w schronisku - a u swojego pana - od dnia zagoszczenia w jego domu, aż do śmierci. Czyje dzieci głodują? Twoje?
|
|
"Autor: annamira (80.240.166.---) Data: 29-09-06 16:25 Moje dzieci nie głodują" ale inne tak, jets ich barzdo duzo, wiecej niz bezpanskich psow!!
|
|
Moje pieniądze - mój wybór. A jak ktoś nie jest w stanie nakarmić swoich dzieci - to dowodzi jego niezaradności życiowej - niech je lepiej odda do schroniska dla ludzi - domu dziecka.
|
|
ciekaw jestem co by bylo gdybys wychowywala sie w jakiejs PGR'owskiej wsi i w tej chwili bylabys bez srodkow do zycia, pewnie zmienilabys zdanie, wielka mi zaradna
|
|
albo co maja powiedziec ludzie ktorzy starcili glwoe rodziny w jakims wypadku, badz dzieci ktore starcily obojga rodzicow??? ze sa niezaradne?? ***** tok doroslego rozumowania, i ty masz dzieci?? nie rzycze ci biedy w zyciu!!!
|
|
To nie tak. Dzieci dostają rentę po zmarłych rodzicach. W dalszej rodzinie mam przypadek , że zmarło dwoje rodziców. Dwójka ich dzieci dostaje renty i obydwoje studiują. Spokojnie wystarcza im pieniędzy , i mają ich więcej niż żyjący rodzice byli by w stanie na nich łożyć.
|
|
annamira Popieram. Rób swoje. Nie zwracaj uwagi na posty bezdusznych "kierenków". Pozdrawiam
|
|
Jeżeli macie chęć ofiarować parę złotych na rzecz Schroniska Arka, to na stronie adres poniżej: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1839985 Użytkownik Iwonar prowadzi licytację właśnie na rzecz w.w. Schroniska. W tej chwili jest przerwa w licytacji, ale jeszcze we środę wylicytowałem pewien przedmiot. Znając użytkownika wirtualnie myślę, że przerwa w licytacji nie będzie za długa. Można po cichu i bez rozgłosu ofiarować parę złotych na rzecz Schroniska. Często to stronę odwiedzajcie i pieniążków na bezdomne pieski nie żałujcie. Pozdrowienia.
|
|
nie bezdusznych. ale mam serce dla ludzi. ale skoro niektórzy traktują psy na równi z własnymi (i cudzymi) dziećmi to ja tego nie rozumiem. Nie dla psa kiełbasa
|
|
"Autor: annamira (80.240.166.---) Data: 29-09-06 16:38 Moje pieniądze - mój wybór. " To płać za swoje a nie za publiczne
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |