Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wypadek drogowy |
Może zna się ktoś na takich sprawach i wie jak wyglądają roszczenia za wypadek drogowy. Interesuje Mnie czy mogę się ubiegać o zadośćuczynienie z OC sprawcy wypadku czy nie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wypadek drogowy |
normalnie, jak jest jego wina to piszesz oswiadczenie i z tym do swojej ubezpieczalni przyjezdza badz nie rzeczoznawca i ocenia, potem juz jak splatka.
|
|
Za co ma być konkretnie to zadośćuczynienie? Jeśli coś ci sie stało to potrzebne są papiery ze szpitala. Jak dostaniesz jakąś kwotę radze pisać odwołanie. Jak rozsądnie napiszesz dadzą dużo wyższą kwote niz za pierwszym razem proponują
|
|
Z pomocną dłonią przyszła kancelaria https://codex.org.pl/odszkodowania/ , którą mi polecono. Oczywiście ja również ich polecam. Konkretna firma.
|
|
troll chciał zareklamować jakąś podrzędną firemkę
|
|
Proponuję zapytać na forum prawnym. Na forum prawnym na pewno ktoś odpowiednio pomoże a tutaj takiej gwarancji nie ma. Rozumiemy się? Byliśmy ż y w i. I to bardziej niż kiedykolwiek, choć w obliczu śmierci.
|
|
Od razu mówię, że nie jestem trollem reklamującym i rzucającym linkami na lewo o prawo. Chce powiedziec, że ja korzystałam z pomocy Helpera, kiedy okazało się, że za skręcony kręgosłup szyjny, zlamanie żeber, uraz głowy z utratą przytomności i wiele innych dostałam tysiąc złotych z PZU. Mimo iż helper sobie sporo liczy, to do \"ręki\" po ich interwencji dostałam spora sumę pieniędzy. Sprawa oparła się w sądzie. Musiałam zrobić dodatkowe badania u biegłych i stawić się na jednej rozprawie, ale było warto. Moze istnieją prawnicy lub firmy które biorą mniej, ale zawsze pieniądz bedzie większy dzięki ich pomocy. Oczywiście ubezpieczenie było uzyskane z oc sprawcy.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |