Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
BEGER VS PIS |
Osobiscie nie lubię tej kobiety,ale popieram ją i z tego co usłyszałem to jest totalna wojna rządowa (nie pierwsza, ale nie na taką skalę) i z uśmiechem na twarzy powiem, że nareszcie ktoś ruszył swoją szanowną piiiiii...i pokazał całą prawdę naszych rządzących. Nie przesądzam faktów i tak sądzę , że jestem bezobiektywy(tak myślę) , ale ten fakt przemawia sam za siebie i to jest koniec kariery pewnych osób piiiiii....Szkoda, że cycq nie może się wypowiedzieć, zle co zrobić taki jego los...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: BEGER VS PIS |
czas pokaże swoje myśle,ze na komentarze jest za wcześnie??? waldek27 Wtedy nie uważałaś co robisz, teraz rób co uważasz.
|
|
To nic nowego w polskiej "polytyce". Od dawna różni politycy zmieniają barwy klubowe jak rękawiczki, albo zmieniają... nazwę partii. Była Unia Demokratyczna, potem Unia Wolności, teraz Platforma Obywatelska- a gęby te same, tylko bardziej pomarszczone.
|
|
a ja osobiscie myslę ------------że p. renatka tego sama nie wymyslila a zwlaszcza w swielte swoich spraw sadowych , po drugie "eyty' wprowadziły wojne i to prawdziwą -- dla mnie to wyglada tak: " sfora wsciekłych psow walczy o mięso i gnaty" taki w tej chwili jest obraz politykow polskich i niech nikt mi nie mowi , że jest inaczej! mocniejszych słow nie moge użyc - ale jęzor mnie swędzi.Normalni i zwykli ludzie zamieszkujacy miejsce pomiędzy Odrą i Bugiem sa zakladnikami ---pytanie czyimi?????!!! jestesmy świadkami powtorki z historii Polski ----- CZY KTOS W TEJ CHWILI MOŻE MIEC PRETENSJE O ROZBIORY??? O TO ,ŻE POLACY SA POSMIECHOWISKIEM EUROPY? O TO ZE POMIĘDZY POLAKAMI NIE MA SOLIDARNOSCI (notabene jak pomiędzy innymi nacjami np. Żydami czy Arabami?) O TO ŻE WYWOZONO NA SYBERIĘ , O TO ZE MORDOWANO NAS JAK GNIDY PODCZAS KAZDEJ WOJNY???----------------MAMY ODPOWIEDZ!!!!!!!!!JASNA!!! KLAROWNĄ!!!!!!! bagrmosen
|
|
kabaret krecimy kabaret ...
|
|
A ja osobiście myslę ze RENATA BEGER nic nie wymysliła chyba widziałaś nagrania z ukrytej kamery.PIS to oszusci,mącą ludziom w głowach a ciemnota im ufa......mam nadzieję ze wkońcu KTOś coś z tym zrobi....WSTYD POLITYCY(jesli można nazwać was POLITYKAMI) macho
|
|
Szymon Majewski pewnie teraz poważnie myśli aby obsadzić Beger w TVN jako główną prowadzacą programu "Mamy cię 2" :D
|
|
mnie to normalnie qr.ica bierze jak ogladam ten cyrk wlasnie obejrzalem konferencje pisdy i nie moge juz jak te osly sie tlumacza maja jeszcze beszczelnosc oskarzac innych nawet dziennikarze juz nie mogli wytrzymac i parskali smiechem na ich glupie tlumaczenia ale znajac zycie to ludzie i tak pojda na nich glosowac po obejrzeniu jakies reklamowki w tv zrobionej za nasze wspolne pieniadze i dziwicie sie ludzie ze mlodzi nie chca zostawac w tym chorym kraju gdzie niedosc ze zarabia sie grosze i wegetuje to jeszcze cisnienie podnosza te je..ne elity
|
|
PIS vs Polska |
Myślę, że normalna większośc podświadomie domyślała się, jak PiS zbiera głosy i wyrywa posłów innym partiom. Religa wyszedł z PO, od razu dostał ministerstwo, a teraz ogromne dofinansowanie swojej fundacji budującej sztuczne serce. Sosnierz - wyrwany z PO, skorumpowany stanowiskiem w NFZ-cie. Leper, Giertych - przekupieni stanowiskami dla swoich ugrupowań i tekami wicepremierów. Teraz próbowano skusic 6 posłów PO stanowiskami wiceministrów. Teraz daje się kokosy przestępcom, aferzystom, skandalistom obyczajowym. Byle utrzymać się. Byle nie oddac władzy. Prawo i Sprawiedliwość? Przekupstwo i Syf Moralny.
|
|
A ja popieram ten RZĄD, nigdy nie pamiętam aby opozycja była tak wściekła, jak stołki miało SLD było wszystko OK, pijany Kwaśniewski w Charkowie itp. to bylo dobrze, TV nic nie mówiła bo nie dostaną koncesji a i władze mediów były związane z SLD (LSD). Osobiście uważam, że jeżeli politycy z korzeniami PZPR gadaja na RZĄD to jest to dobrze bo im są niewygodni.
|
|
ludzie jak czytam wypowiedz takie jak Łukasza to coraz bardziej jestem za aborcja
|
|
To bądź dalej agencie, masz do tego prawo tylko pamiętaj, że mogło trafić na Ciebie. Nie rób sobie jaj z tematu aborcji bo ja jestem poczęty z miłości rodziców, byłem chciany i jestem chciany. Ci zaś co sa za aborcją i podpisując się pod tym przyczyniają się do śmierci małego człowieka. Polecam film "Nocna Zmiana" bo to już kiedys było panowie z PO i SLD już to przerabiali.
|
|
Negocjacje polityczne to normalka. Przecież jak się chce kogoś przeciągnąć do siebie, to trzeba zrobić coś, by tej osobie to się opłacało. Tak było zawsze, jest i będzie, że polityka ma takie oblicze - zwykłym ludziom wydaje się być brudna, niemoralna, bo polityka musi być skuteczna i wyznacznikiem moralności polityka jest jego skuteczność ograniczona jedynie prawem. Osiągnięcie sukcesu gwarantuje mu dalszy udział w tworzeniu bieżącej polityki poprzez zwycięstwo wyborcze. Podczas wyborów prawdziwy polityk musi przedstawić coś co rzeczywiście dokonał, jakieś materialne efekty swojej działalności - np. 1000 mieszkań, wodociągi, budowa fabryki czy śmietnika na osiedlu. Każdy polityk o tym wie. I ten z PiSu i PO i SLD i PSL i SO i LPR ...każdy. Beger ujawniła coś co jest normalną praktyką w polityce, a wszyscy politycy (oprócz PiS, bo ci nie mogą tak się siłą rzeczy teraz zachować) odcinają się od tego krzycząc obłudnie - korupcja polityczna, przekupstwo itp itd. Każdy z nich chce wypaść w oczach swoich wyborców wiarygodnie, ale tak naprawdę wie, że Beger postąpiła głupio, bo teraz niemożliwe będą negocjacje polityczne, polityczny werbunek, nie uda się nikogo przeciągnąć w przyszłym i następnym parlamencie do swojego klubu. Pękła powłoczka pewnego tabu. Tylko głupiec może się cieszyć z obecnej sytuacji (bo dowalono PiSowi), prawdziwy polityk nie jest teraz zadowolony, bo wie, że polska polityka jest coraz bardziej schizofreniczna. PS. W obecnej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest dymisja Lipińskiego. Potrzebna jest też rzetelna debata politologiczna.
|
|
Każda władza demoralizuje, co co zrobił PiS dziwi ludzi bo to zostało ujawnione. Jakubb sobrze napisał, zgadzam się z tym. Pani Renia w TVN twierdzi że chce żyć w kraju uczciwym ale chyba już zapomiała jak w 2001 z jej polecenia wpisano osoby na listę popierającą ją jako posłankę. Część z tych osób już była na tamtym swiece a sama Renata dostała 2 lata w zawiasach na 5. Teraz chciała udowodnić jaka ona jest uczciwa i nieprzekupna. Tacy ludzie nie powinni wogóle decydować o Polsce. A Samoobrona jest teraz chora z nienawiści, Lepper na ciepło bo Macierewicz znalazł dowody, że partię Andrzeja tworzyły służby specjalne.
|
|
Jak czytam wypowiedzi Agenta 22 to coraz bardziej jestem za dekomunizacją.
|
|
jakubb, to ja gratuluje jesli dla Ciebie normalnym jest, ze np. partia rzadzaca wykorzystuje pozycje do przekupowania politykow... krzyczac jednoczesnie o moralnosci, az echo idzie. Czytales calosc rozmowy? Przeciez tam byly takie kwiatki, jak sfinansowanie przejscia poslow samoobrony do pis z pieniedzy sejmu (chodzi o weksle leppera)... To jest zgodne z prawem ?? Bo nie mowie juz o aspekcie moralnym nawet kupczenia stolkami, pomocy w zalatwieniu spraw sadowych itd. (ciekawe jeszcze jakiego rodzaju zalatwieniu). I ktos wrzeszczy o nowej jakosci rzadzenia, moralnej odbudowie, rozliczaniu przeszlosci... Smiech na sali. Lukasz dla Ciebie cala lewica to od razu komunisci? Mnie smieszy taka propaganda, co bedzie robila prawica za kilkadziesiat lat? Wytykala lewicy, ze ich dziadkowie to komunisci? W tej chwili blizej do komuny Kaczynskim, bo do czego innego ma prowadzic cofniecie prywatyzacji i upanstwowienie przedsiebiorstw? A te ich wszystkie rozliczenia przeszlosci to dla mnie idiotyzm. Trzeba by chyba rozliczyc dzieje Polski do samego jej powstania, zeby zaczynac z czystym kontem. Rozliczanie krzywd, to tylko chwytliwe haslo, dla wszystkim ktorym w zyciu nie wyszlo tak jakby chcieli. Wreszcie beda mogli powiedziec, ze to ktos inny jest winien a nie oni sami. Problem w tym, ze zeby komus cos dac, trzeba innemu zabrac. Jak tak zaczna wszystkim zabierac i rozliczac, to w koncu sie zapedza w slepy zaulek. Kazdy jeden rzad zaczynal na tym, co zbudowali poprzednicy, bo burzenie i budowanie od nowa jest nierealne. A Kaczynskim sie wydaje, ze tak mozna, ciekawe kiedy w koncu ktos ich uswiadomi, ze nie da sie nagle wymazac z historii ilus lat istnienia panstwa i zaczac sobie od nowa. Komunizm, wojny, rozbiory, wszystko to zmienialo ksztalt panstwa, wygranych i przegranych. Zawsze ktos tracil a inny zyskiwal, wiec pytam jak sobie wyobrazaja rozliczenie wszystkiego? No chyba ze chodzi im tylko o to, zeby po tych wszystkich rozliczeniach samemu wyjsc na plus.
|
|
Jedno mnie pociesza. Że 99 % idiotów trafiło na prawicę :)
|
|
K***a jak to jest, ze kazdy zwolennik PiS'u darl morde o zlodziejach z SLD, PO itd. jak to rozkradali Polske, zalatwiali wlasne interesy i jak PiS ich teraz rozliczy. A jak PiS robi to samo, to ich tlumacza, ze to normalne, kazdy tak robi, wladza demoralizuje itp bzdury ?? Jak Rywin zaproponowal przepchniecie ustawy za kase, to byla afera sledztwo i swiete oburzenie, jak to SLD siedzi w korupcji. A czym sie rozni obiecywanie stolkow i splacenia dlugow panstwowymi pieniedzmi w zamian za poparcie polityczne ?? Dla mnie w zasadzie niczym. Nagle posel zaczyna identyczna gadke jak Rywin, ze nie dzialal z niczyjego polecenia itp itd. Czemu Was PiSowcy teraz to nie oburza? Teraz nagle sie okazuje, ze to przeciez normalne... No to o co byly te wszystkie afery, komisje? I skoro PiS jest taki moralnie nienaganny (bo chyba tylko tacy moga innych z moralnosci rozliczac), to czemu nie poslal pani Beger w diably, tylko zaczal sypac obietnicami jak z rekawa ?
|
|
Kocham Renie...
|
|
Poczekajcie na reakcje PiS'u. Chcę zobaczyć wasze miny ;D
|
|
A jakie to niby maja byc reakcje? Przeciez juz sam fakt obietnic jakie skladali i to, ze pan posel rozmawial o tym z premierem jest smieszny. No chyba, ze sie solidarnie podadza do dymisji, to faktycznie sie zdziwie.
|
|
jak narazie -- sa rozstawiane namioty pod Sejmem o ile mozna tych niby "wlodarzy" nazwac sejmem bagrmosen
|
|
Re: PIS vs Polska |
Do "vonReuffen'a": Religa nigdy nie był członkiem PO (tylko udzielił poparcia w wyborach).
|
|
Brawo PiS wytropili kolejna afere do zbadania !!! Przede wszystkim nalezy wyjasnic jakim sposobem bylo mozliwe uzycie sprzetu do tajnych nagran w hotelu sejmowym ROTFL A tak wogole to przeciez normalny element zycia politycznego w VI RP ;)
|
|
Już dawno Kazik śpiewał, że polityka to bagno i każdy polityk utaplać się musi (lub coś w tym rodzaju). Nie ważne czy jest się z SLD, ZCHN, PO czy PIS. Wszelkie złudzenia straciłem czytając nazwiska na listach wyborczych do sejmu i senatu rok temu.
|
|
Niestety czytając ten wątek stwierdzam ,że połowa z was nie widzi zadnego problemy a druga połowa napędza koniunkturę nienawiści więc pewnie są z PO .Po obejrzeniu tych taśm widziałem : normalne negocjacje w sprawie przejścia do innego klubu- chyba nik nie miał złudzeń że to się tak odbywa ? Jeżeli miał to do przedszkola No i to że kaczyniak powiedział renatce żeby się waliła bo ministrem nie będzie bo rok temy zdała maturę WG mnie kaczyniak powinien iś jeszce dalej i razp......to towarzystwo i posłac do domu a ich diety rozdac biednym.To jest robota .cztery lata opozycja opluwa rządzących aby potem sama byc opluwana za to za co sama pluła Myślę że społeczeństwo było by bardzo wdzięczne za to aby już więcej nie ogladac: jasia fasolę rokitę wnuczka z wermachtu przestępcę leppera no i całego czerwonego złodziejstwa
|
|
pabloz, racja. jak bedzie nie wiem, ale nie zdziwie sie jak ten rzad przetrwa, mimo trwajacej juz kampanii wyborczej pana ljepiera i innych wynalazkow, -co sie jak hieny rzucily od razu. wszystko wyglada nas zyte grubymi nicmi. jesli ten rzad przetrwa szczekanie hien cmentarnych to chyba tusk totalnie popadnie w kompleksy, bo juz raz podwojnie przegral ;] pojdzie pod plot saczyc tuskie, kurw-iki sie rozdziewicza, rokita zstapi do piekiel leppera zlepperuja, nagwintuja mu co nie co olejniczak zmieni nazwisko na akwarelniak borowski pojdzie po borowki do lasu hehhe panie i panowie, nie robcie bydla goszego niz jestescie. oczywiscie,ze w polsce mamy spisek ksiezowsko-radiomaryno-moherowy, a elwisa porwali kosmici ;] sorki, ale mi klawisze shift i alt nie dzialaja, wiec sorki za dziwny uklad liter.
|
|
Łukasz popieram twoje wypowiedzi. Jedna partia w koncu probuje zrobic porzadek z Polska a reszta "psow" rzuca im sie do gardla.
|
|
Gdyby ta partia "rafal01" chciala zrobic porzadek to zaczęlaby od siebie! W tej chwili w Polsce nie ma , nie ma !!! zadnej partii godnej zaufania publicznego koniec kropka!!!!!!!!!Co cztery lata wybieramy super cwaniakow , KASTĘ ,ktora zabiera tylko i wylacznie dla siebie i dzieli między soba olbrzymie pieniadze i udziela sama sobie wielkie przywileje--- A TO WSZYSTKO DZIEJE SIĘ ZA NASZYM PRZYZWOLENIEM poczynajac od "okrągłostolowego" sejmu! bagrmosen
|
|
pabloz4 nie widziales nic zlego? to musisz bardzo wybiorczo patrzec. Bo dla mnie oferowanie pokrycia dlugow poslow SO z pieniedzy podatnikow powinno trafic do sadu. Tak samo jak obietnice zalatwienia spraw sadowych Renatki. Poza tym PiS twierdzil, ze w zaden sposob nie przekupuje poslow SO ;) To jak im wierzyc? Obietnic zalatwiania stolkow komu popadnie juz nie komentuje, przeciez PiS szedl do wyborow z geba pelna frazesow typu obsadzanie stanowisk kompetentynmi ludzmi. Smiac sie czy plakac? Co do argumentow na temat towarzystwa, to oskarzasz wszystkich o jakies przynaleznosci, a sam gadasz bzdury... "wnuczek z wermachtu" - to wysoce merytoryczny argument, zacznijmy sadzic wszystkich za to co robili ich dziadkowie albo pradziadkowie... "przestepca lepper" - jak do tej pory Kaczynskiemu bylo z Lepperem po drodze, to nie miales zadnych pretensji... jak im sie drogi rozeszly to juz Lepper jest znow przestepca, brawo nadajesz sie do PiS ;) "cale czerwone zlodziejstwo" - oczywiscie kradli zawsze inni, poslowie PiS to niedawno zstapili z nieba, jak ktos powiedzial. Wez pod uwage chocby to, ze wiekszosc z nich to goscie z AWS, ktorzy np sami prywatyzowali PZU, a teraz krzycza na czerwonych zlodzieji, ktorzy rozdali polski majatek i chca go zwracac. Teraz jeszcze do PiSu dolaczy samoobrona, partia szlachetna i prawa jak jej przywodca itp itd... Jak dla mnie to jest najlepszy przyklad na to, ze zrobia wszystko zeby tylko utrzymac sie na powierzchni, niewazne w jaki sposob. Do tej pory nie zrobili prawie nic z tego co obiecywali, bo podobno najpierw musza oczyscic uklady... No to widzimy jak sie uklad oczyszcza, szkoda gadac. Zbieranie wszystkich palantow, ktorzy chca uciec na strone wygranych i jeszcze troche na tym skorzystac. To naprawde swietny material dla PiS, tacy nieprzejednani ludzie o uksztaltowanych pogladach, ktorych gotowi sa bronic ;) Prawda jest taka, ze PiS jeden uklad zastapi drugim - wlasnym i to jest cala odnowa moralna, ktora oferuja. Zwykly TKM, taka odnowe to nam wszyscy po koleii fundowali, tylko Kaczynski sobie wielka ideologie dorobil.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |