poniedziałek, 07 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pogrzeb osoby samotnej

Kto jest zobowiązany do zorganizowania pogrzebu osoby samotnej niemającej żadnej rodziny? Jak to wygląda od strony formalno-prawnej? Czy regulują to jakieś przepisy?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pogrzeb osoby samotnej

MOPS winien tym się zająć.

Zgodnie z ustawą pochówek ma prawo sprawić każda osoba, która do tego dobrowolnie się zobowiąże. Obowiązek sprawienia pogrzebu spoczywa na gminie właściwej ze względu na miejsce zgonu ( art. 44 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej Dz. U. 2004 Nr 64 poz. 593).

Jeżeli szukacie sprawdzonego zakładu kamieniarskiego w Bielsko Białej, to polecam Wam sprawdzić stronę, gdzie znajdziecie ofertę zakładu kamieniarskiego Granmur - nagrobki Bielsko . Wielokrotnie korzystałem z ich oferty, ponieważ cenię sobie jakość w rozsądnej cenie.

Po pierwsze nikt tu nie będzie zamawiał, bo w przypadku jakiejś usterki na przykład wykruszenia się fugi czy zapadnięcia się kostki wokół pomnika nie chcą przyjechać z tak daleka. Mamy swoje zakłady kamieniarskie bardzo rzetelne i dobre. Po drugie co już wielokrotnie stawiali dla ciebie pomnik?? He, he, he

Pamiętam mój trzeci pogrzeb, było samotnie ale przynajmniej nie musiałem witać się z gośćmi - polecam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

różne
Kulturalny 39 letni kawaler z własnym M pozna Panią w stosownym wieku w celu założenia rodziny. Jeśli doskwiera Ci samotność zadzwoń lub napisz SMS.
tel. 602530240
usługi
Usługi remontowo - wykończeniowe. Glazura, terakota, łazienki, malowanie, szpachlowanie, tynki, konstrukcje, parkiety i wiele innych. Profesjonalnie, wieloletnie doświadczenie. Zapraszam.
tel. 536065419
nieruchomości
Działka budowlana 7,5 ara Wygoda ok. Łomży. Drewno opał, suche, porąbane, 5m3 dąb.
tel. 667246306
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org