Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ciepła woda |
W numerze \"Bezcennej\" z marca znalazłam artykuł, w którym autor informuje nas, mieszkańców SM Perspektywa o podwyżce za ciepłą wodę i (o zgrozo!) piśmie pana prezesa do MPEC o zmniejszenie temperatury wody dostarczanej z 55 na 50 stopni Celsjusza!!!!?? Nikt nie zaprotestował! nikt nie podważył decyzji! pomóżcie zrozumieć. Od wielu lat słyszę narzekanie mieszkańców, na temperaturę wody, a tu taki news!!! i to rzekomo, mieszkańcy mieli narzekać, że za gorąca?????? Rado Nadzorcza - działaj w interesie mieszkańców!!!! reCAPTCHA
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ciepła woda |
Bo jak by była tylko zimna woda to by się cieszyli że mało płacą ;)
|
|
U mnie zimna woda jest od północy, ponieważ węzeł cieplny w bloku jest tak zaprogramowany, aby wyłączał cyrkulację (przepływ) wody w obiegu. Jak chcę się wykąpać w w ciepłej, to muszę wczesniej, lub lać tak długo wodę, aż dopłynie ta ciepła z rur, dostarczających prosto z ciepłowni. Gdy obieg pomp jest zatrzymany, to spółdzielnia oszczędza na prądzie, a co za tym idzie na naszej kieszeni, bo sa niższe koszty stałe. Tyle, że ja mam zimną wodę, wodomierz kreci się jak bym miał ciepłą, płacę jak za ciepłą - a spółdzielnia zarabia - \"sprzedając\" mi ciepłą, która jest zimna. Cóż, jak na Alternatywy 4.. Jak się nie obrócisz, d ... z tyłu. Płacisz, za coś czego nie masz.
|
|
Bo nad nami Anioł czuwa ;)
|
|
Paranoja.... nie zapominajmy o wprowadzonych podwyżkach za ciepłą wodę!!!!!!! cały czas SM działają na niekorzyść mieszkańców a co śmieszniejsze jeszcze każą nad dokładać do ich interesu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |