Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Firma Mahlmann Gemusebau sezon 2016!!!! |
Witam jestem tu nowy i chce sie dowiedziec o tej firmie cos? Ktos jedzie w tym roku tam ? Ile sie zarabia w tej firmie ? Co z transportem do Firmy samemu ,czy bus podjeżdża ? Dostalem list Zaproszenie do pracy Warto?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Firma Mahlmann Gemusebau sezon 2016!!!! |
@dadziu24x O firmie nic nie powiem, bo jadę pierwszy raz, na kiedy masz termin?
|
|
25.06 do 24.08 To Spoko
|
|
moj kolega jezdził rok temu wrócił zadowolony i w tym roku tez jedzie Żyj tak,aby pod koniec życia móc powiedzieć: ku*wa fajnie było!
|
|
a ten Twój kolega kiedy wyjeżdża? Można prosić jakieś szczegóły od niego lub od Ciebie jeśli wiesz coś więcej o tej pracy? np czym tam się zajmował i ile godzin pracy, bo płacę to pewnie nie koniecznie się dowiem :/
|
|
jedzie w czerwcu z tego co mowił praca na akord 8 euro dziennie mieszkanie zaczynał 5,6 rano do 18stej najpierw cie na pewno wsadza na szczypior (najgorsza robota) i najmniej płatna tak ogolnie zbierasz warzywa i tyle z tego co mówił z płaca tak jak wszedzie nie wiadomo ile nie zarobisz. Żyj tak,aby pod koniec życia móc powiedzieć: ku*wa fajnie było!
|
|
dzięki za info :) to ja będę wracać w tym czasie bo ruszam w kwietniu na koniec miesiąca, to raczej z nikim obeznanym z okolic nie ruszę. Może nie jest najgorzej jak on jedzie kolejny raz.
|
|
Muslimy będą was pilnować czy wy arbajt
|
|
A co z dojazdem jak jest ? Jak kolega jezdził to jak to wyglada ? Bede tam pierwszy raz
|
|
hehe jak wszędzie :D pewnie nie da się tam nie pracować :D a na pole chyba busy są, tak słyszałam
|
|
a jak jest z ubezpieczeniem, co takie kartki się dostaje do wypełnienia?
|
|
Czyli jak ? Jestem w PL i jak tam sie dostane o to mi chodzi transport na wlasną reke tylko mi o to chodzi ,Ja dostałęm kartke do wypełnienia
|
|
Tak transport na własny koszt, najlepiej busem pod wskazany adres, a z tą kartką też nie wiem, czy to trzeba wyrejestrować się z urzędu?
|
|
Tu pisze pieczątka urzedu
|
|
Witam dostałem zaproszenie do pracy od 25.07.16r d0 24.09.16r jakiem tam są warunki bytowe ile wychodzi się na czysto oraz jak jesteśmy traktowani.
|
|
bylem tam dwa dni , szefowie zwlekają z podpisaniem umowy, na początku dają cię na szczypior na pole , pracując tam zarobisz na opłacenie mieszkania ( 8 euro i dojazd na pole 2.5 euro ) i co najwyżej zostanie ci na jakieś piwo. A chyba nie z taką myślą jedzie człowiek za granicę, tylko jedzie aby zarobić a nie egzystować. Tak jak na innych forach piszą ludzie to jest obóz pracy , praca jest bardzo ciężka i nie ma z niej pieniędzy .. poszanowanie człowieka żadne ...ludzie fałszywi ...ja żadnych pieniędzy nie zobaczyłem na oczy . Jeżeli ktoś chce się przekonać na własnej skórze to proszę bardzo. NIE POLECAM asd
|
|
Witam byłem w tej firmie już kilka razy i nie do końca się z tymi negatywami zgadzam. Owszem praca na polu jest ciężka i nie dla każdego ale da się wytrzymać. Warunki mieszkaniowe znosne (oprócz tzw żółtego hotelu który obecnie jest przejściowy tylko). Zarobki różne w zależności od tego gdzie trafisz 1800-4000€za dwa miesiące, średnio to ok 2600 po wybraniu wszystkich zaliczek. To nie prawda że od początku trafisz na ciape (czyli szczypiorek) choć i tam sprytnie potrafią zarobić po100 i więcej dniowka. Nie jest też prawdą że nic się tam nie da załatwić ja nigdy nie miałem z tym problemu. Jak nie biuro to hotelowi Czupis Lub Bajda pomogą znaleźć wyjście z problemu lub lepszą pracę (nie ma się co wstydzić tylko walić śmiało). Zaliczka to 100€ na tydzień (spokojnie wystarczy). Kilka razy w tygodniu jest darmowy bus do Lidla w Emstek
|
|
Witam, czy ktoś może wybiera się z Łomży bądź z okolic do firmy Mahlmann na termin 22.03.2017r?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |