piątek, 25 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
(auto)promocja

Z racji tego że w tym chicago zajmuję się, mam nadzieję że profesjonalnie, reklamą obserwuję polskie strategie reklamowe na tym rynku i takie oto wnioski:
Reklama tutaj ma 2 nisze - wielką biznesową na wysokim poziomie edytorskim trafiającą do małej grupki klientów. Drogie prospekty, drogie gadżety.
druga nisza - reklama na tym niższym poziomie, trafiająca do typowego polonusa (między innymi-to moja działka). Nie wykorzystana zupełnie przez Polskę. Reklama która powinna opierać się na sentymencie. Smutnym faktem jest nieobecność naszego browaru w tej niszy na rynku chicago. A przecież opierając się na sentymencie do laleczek można tutaj tak promować wyrób. Takie gazety jak moja, i takie programy jak mój trafiają do szerokiej rzeszy legalnych i nielegalnych tutaj. Wykorzystują to inne firmy. Po kilku programach niemiecki browar i czeski browar przesłali na mój adres mnóstwo gadżetów - koszulek, czapeczek, kurtkę tylko po to abym miał je na sobie w pracy, w programie. Ale przecież nie będę reklamował obcych. Gdy w swoim programie sentymentalnym wspomniałem o laleczkach wielu ludzi dzwoniło do mnie z zapytaniem gdzie to kupić, o Łomżę i okolice. Ale co mam im powiedzieć - prawdę o promocji Łomży, co zareklamować. Promocja jest na zenująco niskim poziomie (nie dotyczy to reklam browaru, ale oni wybrali tak jak w Polsce inną drogę - mają świetne pomysły lecz wykonanie - takie sobie. Żenujące hasła- rarytas z łomży, kiepska nieczytelne www, na której człowiek się gubi. A tu mając taki sztandarowy produkt wiele można zdziałać.)
Dalej opowiadam im o łomży i moich mazurach, odbieram po programie telefony i cieszę się że ludzie pytają o wszystko. Szkoda że nie ma dobrych stron o Łomży ( spójrzcie na mazuryinfo-cudo). A strony łomżyńskie - każdy widzi. Sytuację ratuje 4lomza, które promuję jak mogę.
Pozdrawiam wszystkich w Polsce.
DaSto - Polak, Mazur, Łomżynianin.
ps. spodziewam się że część z was odbierze trochę inaczej ten tekst niż zamierzałem, stąd ten ironiczny tytuł.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: (auto)promocja

DaSto - z przyjemnoscia czytam Twoje spostrzezenia i refleksje z Chicago. Pisz dalej. Ale musze zwrocic Ci mala uwage ze pisze sie Lomzanin od Lomza. Pozdrawiam.

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Zakład Kamieniarski, producent pomników i nagrobków z kamienia naturalnego: granit. Wykonujemy solidnie, niedrogo i bardzo ładnie. Stara Łomża p/Szosie, ul. Wiejska 11a. www. kamieniarstwo.lomza.pl
tel. 694906114
usługi
Tunery DVB-T2, Telewizja na Kartę bez umowy, Anteny RTV-SAT i Pokojowe, Piloty, Uchwyty, Kable połączeniowe i Akcesoria elektroniczne od 30 lat przy Placu Niepodległości 9 w Łomży. Tu możesz naprawić dekoder, odebrać złożoną, gotową antenę RTV. Służę pomocą, fachową radą i dobrym słowem. Zapraszam Zdzisław Ksepka.
tel. 862163438, 512270930
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org