Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Skoda-serwis |
Dlaczego wymiana czujnika stopu w serwisie skody kosztuje 120 zł. a w warsztacie prywatnym zapłaciłem 20 zł. !!!!!!!!!!!!!!!!!! DLACZEGO ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Skoda-serwis |
Bo to serwis Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
|
|
A dlaczego utrzymanie serwisu skody kosztuje np 20.000 zł miesięcznie a warsztatu prywatnego 3.000 zł?
|
|
A to już nie mój problem kto jakie ma koszty utrzymania firmy.
|
|
Dużo rzeczy można samemu zrobić i wymienić w necie pełno jest wskazówek co i jak. Po co płacić lub przepłacać. Żebyś wiedział ile chcieli podobno za skomplikowaną diagnozę i wymianę czujnika ABS to szkoda gadać i jakie to nie łatwe. Na necie poszukałem jak sprawdzić itd kupiłem wymieniłem i już 5 lat działa :)
|
|
To nie dziwota , że w Łomży mało poważnych biznesów skoro wpompować w serwis i wyposażenie kilka milionów i robić za taką kasę co pan Wiesio w garażu bigi2004
|
|
Do wymiany potrzeba tylko jednego śrubokręta i 10 minut czasu, tyle trwała wymiana. Nie trzeba milionów.
|
|
To dlaczego sam nie wymieniłeś ???
|
|
Wymień sam albo u Pana Wiesława i nie dziaduj bigi2004
|
|
proponuje otworzyć warsztat podobny do skody i robić po 20 pln w czym problem ? Andrzej W.
|
|
Bo w skodzie zawsze szkoda
|
|
Kasa za robotę i części 200% przebitki ale fachowość w tych serwisach to porażka.
|
|
To się tyczy nie tylko Skody w każdym serwisie jest tak samo. Fachowców 2 a uczniów 8 a stawki robocizny kosmiczne
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |