Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Po szkole w Łomży pracy niemal nie ma |
Ciekawa informacja jak wypadają Łomżyńskie Alma Mater. Wynika z tego, że wykształceni z naszych podatków stanowią największą grupę bezrobotnych. Brawo Państwo Polskie. „Zupełnie odrębnego komentarza wymaga sytuacja bezrobotnych absolwentów szkół wyższych funkcjonujących w Łomży. Z dostępnych danych statystycznych wynika, że na koniec 2013roku w ewidencji Powiatowego Urzędu Pracy w Łomży zarejestrowanych było 24 bezrobotnych absolwentów szkół wyższych mających siedzibę w mieście. I tak byli to absolwenci z: Wyższej Szkoły Agrobiznesu w Łomży– 3 osoby Wyższej Szkoły Zarządzania i Przedsiębiorczości im. B. Jańskiego w Łomży -6 osób, Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży – 43 osoby, Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych w Łomży – 1 osoba.” źródło: http://www.pup.lomza.pl/zalaczniki/2013.pdf Andy
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Po szkole w Łomży pracy niemal nie ma |
Szkoły z klasą :)
|
|
te szkoly sa nastawione na lupienie kasy na naiwnych
|
|
Uważacie, że gdzie indziej jest lepiej? Bo ja nie. Odsetek bezrobotnych po szkołach wyższych w innych miastach jest podobny a nawet wyższy. Szkoła nie zagwarantuje nigdy wszystkim pracy. Ludzie, obudźcie się!!!
|
|
były szkoły zawodowe, były technika, młodzież w wieku 18-19 lat zaczynała pracę był kierownik szkoły po maturze, a teraz mamy dyrektora biblioteki w Podgórzu jakieś to chore starzy niech pracują do śmierci czyli 67 lat a młody niech się uczy do 30 lat teraz jeszcze drzewną likwidują, szkoła ze stuletnią tradycją paranoja
|
|
|
Teraz nie ma problemów z pracą. Sprawdź sobie jakie jest aktualnie bezrobocie, potem zerknijcie na to - http://www.gowork.pl/praca i macie jasno pokazane, że teraz zatrudnienie jest dla każdego, nawet dla osób, które nie mają kwalifikacji. Przecież wiele ogłoszeń ma nawet zmienioną treść - już nie wymaga się doświadczenia.
|
|
Bo potrzeba ludzi do roboty a nie po szkołach żeby się mądrowały.
|
|
bo zeby miec dobra prace to trzeba miec glowe na karku ,znajomosci i wrodzony spryt , ja skonczylem zaodowke a pracuje w biurze i zarabiam 5,500 zl ...tyle ze mam duza sile przebicie w ***** mam innych i jestem mega egoista
|
|
Właśnie powyżej pisałam że potrzeba ludzi po ZAODOWKACH
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |