Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
chatka... PUCHATKA |
Czy ktoś z WAS może udzielić mi informacji jak kształtują się ceny mieszkań (spółdzielnie mieszkaniowe) na naszym łomzyńskim rynku. Ile trzeba płacić zacenę 1m2 w nowych powstających blokach - i jak to się ma do ceny mieszkań tych powiedzmy 5- letnich. Czy te nowo powstajace bloki w sąsiedztwie Hali sportowej to jeszcze Perspektywa??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: chatka... PUCHATKA |
Niewiem czy to perspektywa,ale z tego co wiem teraz ceny nowych zaczynają się od 2400 za m2, a starsze do remontu 1900-2000 za m2.
|
|
o kupnie nowego mozesz pomarzyc, nie ma!!! używki nawet do 2500 za metr
|
|
Budujmy więc domy.
|
|
Jak to nie ma!!?? że bum w budownictwie trwa to wystarczy jechać do hurtowni budowlanej i zobaczyć, tylko że tam najwiecej spotkasz budujących swoje małe M. A mało to rosnących bloków w mieście??? Zresztą JA nigdy nie dam 2500 za stare do remontu jesli w tej samej cenie mogę mieć nówkę?!! I chyba znajdziesz kilku innych takich jak JA.
|
|
A bloki na Wyszyńskiego 2A,... jakiej sa spółdzielni i jak tu wyglądają ceny? Może Ktoś sprzedaje lub już to zrobił?
|
|
Ribes: te nowe bolki to Perspektywa. Ceny ok. 1900 za metr. Wiem, że ludzie rezygnują tudzież odsprzedają. Dowiedz się. Tylko licz się z tym, że cena nie będzie już 1900 :)
|
|
iguana nie wprowadzaj go w błąd!! wkońcu mieszkam niedaleko to wiem ze to juz nie jest PERSPEKTYWa lecz spółdzielna "JEDNOŚĆ", ale z tego co wiem to już są tam kolejki na mieszkania :) więc przejdz sie do spoldzielni i sie dowiedz Jestem zmienna jak pogoda, czasem zbyt pewna siebie, ale przeciez to nie powód, aby dzisiaj zmienic siebie!!!!
|
|
Ribes jesli nie chcesz placic wiecej, to licz sie z tym, ze na mieszkanie musisz sie zapisac i wplacic kase na dlugo przed tym, zanim je dostaniesz i nie bedziesz mial chyba wielkiego wplywu na lokalizacje. Bloki ktore sa stawiane sa juz dawno wykupione. O ile sie nie myle, to spoldzielnia najpierw zbiera zapisy, a dopiero jak ma chetnych zaczyna stawiac blok. Chcesz to sie zapisz, wplacisz kase, poczekasz rok czy dwa i bedziesz mial mieszkanie. No chyba, ze jakims strasznym fuksem uda Ci sie dorwac do juz stawianego bloku, ale to tez raczej z drugiej reki i za wyzsza cene. Co do tego, ze mieszkania np 5 letnie sa drozsze od nowek, to sie nie dziw. Po 1) masz od razu gotowe mieszkanie (bez rocznego czekania) 2) 5 letni blok to praktycznie jak nowka 3) mieszkanie masz juz urzadzone, a nie stan surowy i stad wyzsza cena.
|
|
MikMik jesli mowimy o 4 blokach przy szkole nr 9, to jest to Perspektywa.
|
|
"Zresztą JA nigdy nie dam 2500 za stare do remontu jesli w tej samej cenie mogę mieć nówkę?!! " dasz dasz :) jak tylko nie znajdziesz nowego kupisz uzywke :P
|
|
Nic mi nie mówi "Jedność" - potrzebuje informacji nt siedziby spółdzielni. (podobnie jak i Perspektywa - coś obiło mi się o uszy ale gdzie jest ich biuro??) A jak z nowymi blokami za Sądem - To jest chyba ŁSM? Czy którykolwiek Lokator, Właściciel może szepnąć intresujące słówko - bo to że blok wyglada nienaganie to nie da się ukryć: szerokie, duże balkony a może to już nawet tarasy, ale jak z ceną i możliwością kupna, może jakiś pustostan lub niezadowlony włascicel chce się pozbyć lokalu? czy to raczej tylko moje marzenie!!! :p
|
|
Słyszałam, że ludzie sprzedają mieszkania w nowych blokach przy K1 na Śniadeckiego. Ale to nie jest pewna informacja, więc najlepiej by było iść do spółdzielni - może wiszą jakieś ogłoszenia? Poza tym dowiedz się w PERSPEKTYWIE. Będą budować nowe bloki (chyba w okolicach Sybiraków) i cena ma być około 2400 za metr. Pozdrawiam, kaschia
|
|
Calkiem mozliwe, ze sprzedaja. Zawsze znajdzie sie ktos, komu sie plany zmienily, zabraklo forsy albo kto chce zarobic. Tyle, ze zwykle i tak podniosa stawke. Zreszta wiadomo, ze takie okazje pojda w pierwszej kolejnosci do osob ze znajomosciami w spoldzielni, wiec w zasadzie mozna na nie nie liczyc. A przy takim tempie wzrostu cen, to niedlugo sie okaze, ze mozna bylo komus doplacic i jeszcze wyjdzie taniej, niz nowe mieszkanko w kolejnych blokach. Ribes31 jesli tak Ci zalezy na czasie albo nie lubisz czekac, to ja bym sie raczej nastawial na uzywke, niz liczyl na cud.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |