poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
ASP rekrutacja na opiekunkę dziecięcą lub osób starszych

Zauważyłam dzięki 4lomza reklamę, że ASP prowadzi nabór na dwa kierunki policealne: opiekunka dziecięca i opiekun osób starszych. Nauka nieodpłatna.
Mnie osobiście interesuje ten pierwszy kierunek.
Skończyłam już studia ekonomiczne, ale nie mam po nich pracy więc pomyślałam, że można by się wykwalifikować w tym kierunku. Byłam już nianią i bardzo lubię dzieci, a w Warszawie nianiom z kwalifikacjami płacą od 2500-4000 zł. W Łomży raczej byłoby to nie docenione, bo tutaj nianie zarabiają 600 zł, ale ogólnie pomysł chyba warty uwagi

Co myślicie dziewczyny?? Może znajdzie się więcej chętnych??

Dzwoniłam do sekretariatu i Pani tam powiedziała mi, że jeszcze nie wiadomo czy się zawiąże grupa, a ja bym bardzo chciała. W programie z ważniejszych będzie język obcy specjalistyczny dla niani (angielski lub niemiecki), język migowy (chyba), pierwsza pomoc, psychologia dziecka, zajęcia z kreatywności, opieka nad dzieckiem w chorobie, praktyki w odpowiedniej placówce. Pani powiedziała, że nauka kończy się państwowym egzaminem i można później pracować również w żłobku, klubie malucha, lub jako pomoc przedszkolanki.

Jestem ciekawa waszego zdania na ten temat. Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam

"Tańczyła na wielu śliskich parkietach..."

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: ASP rekrutacja na opiekunkę dziecięcą lub osób starszych

Na naukę nigdy nie jest za późno i na pewno będzie spore zainteresowanie a i prace może łatwiej będzie znaleźć życzę powodzenia

opiekunka zarabia 3 czy 5 zeta i ty chcesz sie ksztalcic w tym kierunku ? Lepiej zrob sobie kurs na kase fiskalna, no ale w tym kursie trzeba sie troche wysilic.

---------------------------------------------

wysilić? na kursie na kasę fiskalną?...

proponuję kierunek opiekunka środowiskowa, grupa jest już prawie zebrana, nauka za darmo, zaocznie :) jako dodatkowy element prócz przedmiotów opiekunczych język migowy

www.zak.edu.pl/formularz_kontaktowy oddzwonimy :)

dvw ja kasę fiskalną obsługuje małym palcem u nogi, ale nie będę się uwsteczniać. Praca z dzieckiem to wbrew powszechnym opiniom ludzi bezdzietnych bardzo kreatywna i rozwijająca praca. Jeśli się chce. Dla kobiety dodatkowy taki atut takiej szkoły, że będzie miała lepsze podejście również do swojego dziecka.

Naprawde fajna sprawa ja mysle po swych studiach rozpoczac jakas florystyke lub fryzjerstwo.A kiedy planowo rozpoczyna sie taki kurs? ile trwa i za ile ?

To nie kurs a 2 letnia szkoła policealna. Za darmo. W ogłoszeniu jest, żeby papiery złożyć do 4 lutego i w połowie lutego zaczynają się zajęcia.

florysta za darmo, fryzjer damski 99zł, pierwsze zajęcia 23/24 luty, ale zapisać trzeba się jak najszybciej :)

Proszę - http://www.opiekunki24.pl Pracy jako opiekunki osób starszych jest mnóstwo. Kwestia taka, czy znajdą się ludzie. Zarobić można bardzo dużo, ale wiadomo że jest to bardzo ciężka praca, tym bardziej mając trudnych seniorów do ogarnięcia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org