Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ludzie czy macie też taki problem?!!!! |
Mieszkam w Spółdzielni Mieszkaniowej PERSPEKTYWA i mam problem! A mianowicie z kranów leci zamiast gorącej wody woda ledwie ciepła. Woda ma zaledwie 43 stopnie a zgodnie przepisami powinna mieć minimum 55 stopni C. Proszę mierzyć temperaturę w swoich mieszkaniach w zasobach Perspektywy i dzielić się spostrzeżeniami na tym forum. Ludzie nie dajcie sie robić w \"bambuko\". Jak płacicie za gorącą wodę to jej żądajcie! A co na to nowo wybrana RN tej spółdzielni?!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ludzie czy macie też taki problem?!!!! |
Też miałam ten problem jakieś 4 lata temu. Wystarczyło kilka wizyt w SMP i zrobili, teraz woda jest gorąca trzeba do nich zgłaszać, nie pomoże jedna wizyta idź na następną i najlepiej niech jeszcze z dwie osoby z bloku też się przejdą.
|
|
Trochę nie na temat ale mam pytanie macie problem z szczurami u siebie w piwnicy ??
|
|
Trzeba uchylić na zimę okienko w piwnicy dla kota, to nie będzie szczurów. Jak kot będzie miał okienko uchylone, na pewno w piwnicy nie będzie się załatwiał. Trucizna wszystkiego nie załatwi.
|
|
Re. Jestem. Dzięki za spostrzeżenie, które poruszyłeś odnośnie problemu cieplej wody. Tylko dlaczego, zarząd spółdzielni tak traktuje członków spółdzielni. Bo tam gdzie mieszkają członkowie szanownej instytucji, woda spełnia wyżej wymienione parametry. A tak na marginesie tego tematu, jestem za częstym sprawdzaniem temp.wody, ponieważ zaniżenie jej o kilka stopni, może być nie zauważalne na pierwszy rzut oka, a rachunki będą zawyżone na niekorzyść lokatora. .
|
|
w ŁSM też w kulki grają. Jak im zgłosisz, że ciepła woda leci dopiero po spuszczeniu paru litrów albo o tym, że o 23 nie ma co marzyć o kąpieli w ciepłej wodzie TO ODPOWIADAJĄ \" w tym bloku mieszkają starsi ludzie i nie potrzebują ciepłej wody w nocy\" A JAK MŁODY MIESZKANIEC WRACA Z DRUGIEJ ZMIANY TO MA SIĘ MYĆ W ZIMNEJ WODZIE, BO CZĘŚĆ MIESZKAŃCÓW JUŻ ŚPI ?????????????? Jak się płaci ponad 22 PLN za metr sześcienny to można oczekiwać całodobowego dostępu? A już z tym przelicznikiem, że zużywasz cztery a płacisz za pięć metrów to jest totalne przegięcie :( :(
|
|
Dokladnie w ŁSM u mnie podobnie kilka litrów czekania na ciepłą wodę.
|
|
dostarczanie CIEPŁEJ wody w niskiej temperaturze poniżej normy to jest oszustwo i kradzież i sprawa dla PROKURATURY , a nie prośby do spółdzielni to jest stary NR MPEC i spółdzielni ... a póżniej są nadwyżki i nagrody dla zarządów w/w sami swoi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |