Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak szybko nauczyć się szwedzkiego? |
Hej, chciałabym jak najszybciej nauczyć się języka szwedzkiego. Nie jestem jakimś talentem językowym, więc nie wiem, czy nie przeceniam swoich mozliwości. Chciałabym przynajmniej spróbować, zeby potem nie żałować. W necie znalazłam kurs szwedzkiego online, ale nigdy nie uczyłam sie języków w ten sposób. i mam trochę watpliwości. jestem ciekawa, jakie macie sprawdzone sposoby na naukę języków obcych w ogóle? Uczycie sie sami? z korepetytorem a może chodzicię do szkoły językowej? Ktoś z was próbował może nauki online? jakie efekty? no i czy szwedzki jest trudny?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak szybko nauczyć się szwedzkiego? |
Ktoś z mojej rodziny zna szwedzki i twierdzi, że nie jest trudny. Ogólnie zasada jest taka, żebyś dobrał metodę nauki, jaka pasuje Tobie. Spróbuj online, spróbuj klasycznie, jeśli masz możliwości czasowe i finansowe to i tak, i tak. Może jakiś metodyk się obruszy, ale naprawdę jednak języka uczyć się na wesoło, na luzie i bez spinania się - przynajmniej ja zawsze szybciej się uczyłem. Pytanie, czy potrzebny Ci do pracy w Szwecji na zasadzie \"aby wyjechać i się dogadać\" czy raczej masz na to parę lat i chcesz znać szwedzki literacki.
|
|
Re: Jak szybko nauczyć się szwedzkiego? |
Ile Ci płacą ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |