Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nowe zagadki. |
Zagadka dla młodych łomżyniaków. Gdzie jest robione to zdjęcie i jak nazywa się czynność pokazana na zdjęciu? Bo zwierzę co ciągnie to coś, pewnie wiecie jak się nazywa. I jak nazywa się to coś co ciągnie dobrze znane Wam ze zdjęć zwierzę. Może mała podpowiedź? Może wielu z Was nie widziała czegoś takiego? Pozdrowienia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nowe zagadki. |
chmm....oranie? Koń... Pług?
|
|
Cóż miejsca rozpoznać nie podobna, za mało szczegółów, chociaż obstawiam pola za kościołem Ferdynanda, ul. Przykoszarowa. Czynność orka? narzędzie pług? (stawiam znaki zapytania bo dwie ostatnie odpowiedzi wydają mi się za oczywiste i może to jest jakieś podchwytliwe?) :)
|
|
To jasne Ulica Przykoszarowa obok koscioła na zakręcie .Tam dziś też są pola
|
|
Podstawowa czynność w uprawie gleby, wykonywana pługiem (dawniej radłem, sochą); ul.Sybiraków na tych polach w strone zawad.
|
|
Wszystko to prawda. Pole jest w granicach miasta, prawdopodobnie Białystok zaoruje Łomżę żeby nie doiła jego z unijnych pieniędzy , a że robią to koniem to jeszcze trochę ich wykorzystamy. Pozdrowienia
|
|
Gdzie zostały zrobione poniższe zdjęcia? Co one przedstawiają? Dla formalności. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 Zdjęcie 4 Zdjęcie 5 Zdjęcie 6 Zdjęcie 7 Zdjęcie 8 Zdjęcie 9 Zdjęcie 10 Zdjęcie 11 Zdjęcie 12 Pozdrowienia.
|
|
Las Vegas ,a te ostatnie z promu Discavery
|
|
Pabloz masz rację, na głupią zagadkę, głupia odpowiedź. Pozdrowienia.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |