Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lokata z zastrzeżeniem do 18 r.ż. |
Mój brat miał niedawno chrzest swojej córki. Ojciec chrzestny wpłacił małej 2 tys zł z zastrzeżeniem że nie może wyciągnąć tego do 18 r.ż. Pomyślałem sobie że przemyślany krok, prawa?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lokata z zastrzeżeniem do 18 r.ż. |
Jaki przemyślany ?To zadna inwestycja,za 18 lat te 2000tys będzie nic nie warte.Teraz za te pieniądze mozna mieć dobry rower a za lat osiemnaście nie wiadomo czy na kolo do tego roweru starczy :-).
|
|
2000 tys. ? :P No no bardzo dobry prezent :D Jestem zdania,że dziecko nie będzie zadowolone z pieniedzy. Takie dziecko nie zrozumie tego raczej. O wiele lepszym pomysłem byłoby podarowanie mu czegoś materialnego. Na przykład roweru czy też tableta. Z drugiej strony to Twoja rodzina. Rób tak jak uważasz . Ewentualnie jeszcze dopytaj się tutaj: http://www.forum-kredytowe.pl/ Joł joł
|
|
hha czytać wasze posty , to jak spacerować po psychiatryku ... ludzie jaki rower jaki tablet ?! chrzest !! tzn że dziecko jest małe, bardzo małe , rok no góra 2 ... więc na pewno bardzo dobry pomysł, lepiej wrzucić to na jakaś oprocentowaną lokatę , i dorzucać co raz jakieś pieniądze , ale reasumując bardzo mnie to cieszy wasze rozumowanie , rower i tablet za kilkanaście lat będą więcej warte niż 2000tys , i ciekawi mnie jak tak małe dzieci cieszą się z takich zabawek jakie wy wymieniliście . Pozdro600
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |