Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
SM Perspektywa ogrzewanie :-) |
Droga Spółdzielnio z czystej ciekawości zadzwoniłam dzisiaj z zapytaniem o włączenie centralnego ogrzewania ponieważ w ŁSM jest już ciepło, i jaka padła odpowiedź: \"Pan Prezes na bieżąco sprawdza pogodę i może puszczą ogrzewanie w przyszłym tygodniu, bo w weekend będzie ciepło. Na razie się naradzają\" (przyznam, że pracownik był naprawdę bardzo sympatyczny). Ciepło w dzień czy nocy? Mieszkanie, które wyziębi się w nocy nie ogrzeje się przy temp. 14-15 stopni w dzień, ale mniejsza o większość. Myślę, że jednak warto byłoby pomyśleć o mieszkańcach, bo są mieszkania, w których jest naprawdę zimno, bądź też są malutkie dzieci, i pozwolić jednak mieszkańcom korzystać z zaworów termostatycznych. Jak ktoś lubi chłodek i chce \"oszczędzić\" to go po prostu zakręci. Z wyrazami szacunku pozdrowienia dla forumowiczów; rzadko korzystam z forum ale odpowiedź mnie po prostu szczerze rozbawiła
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: SM Perspektywa ogrzewanie :-) |
Moim skromnym zdaniem regulacja ogrzewania w mieszkaniu powinna się zaczynać od \"dwójki\". To oszczędzanie na dobre nie wychodzi. Tak na prawdę nigdy nie będzie ciepło, jeśli jeden sąsiad grzeje a reszta \"oszczędza\" :-/
|
|
Zgadza się Ywo, ale to już zupełnie inna historia :-)
|
|
W ŁSM jeszcze nie jest ciepło przynajmniej jeszcze rano nie było !!!
|
|
Powoli ciepło się rozejdzie ja mam grzejnik pewnie, że nie gorący, ale letni i to już dużo daje. Pocieszy się Pan/Pani tym, że według prognoz pogody w SM Perspektywa jeszcze trochę mieszkańcy poczekają.
|
|
W ŁSM po prostu zainwestowano w oprzyrządowanie sterowania pogodowego i teraz automatyka ogranicza straty w przypadku wahań temperatury. W Perspektywie sterowanie jest ręczne stąd przeciąga się włączanie ciepła, żeby zaoszczędzić grosza, bo zaliczki coraz wyższe. I wszystko. Piana często udaje wartość, a balon jednak pęka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |