poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak zostać policjantem?

Witam! Interesują mnie informacje dotyczące rekrutacji do służby w policji. Jeśli ktoś z Was orientuje się w tym zakresie to prosze o podanie podstawowych danych (gdzie składać kandydature, terminy rekrutacji, opłaty rekrutacyjne; strony internetowe itp.) Dziekuje!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak zostać policjantem?

Trzeba mieć wujka w policji i to wszystko...

Trzeba dobrze żyć z mieczkosiem997.

Pozdrawiam

www.podlaska.policja.gov.pl

jest teraz spory nabór, także ruszaj!!!!

z tego co wiem to poprzeczka jest tak wysoko ustawiona ,że chęc szczera nie zrobi z ciebie oficera policji.

stanos

Prawda jest taka kolego, że teraz szybciej dostaniesz sie do NASA niż do Policji. Jest tyle niejsności mimo wprowadzonych nowych zasad "doboru" więc sam rozumiesz. Ale spróbować możesz. Info szukaj na www.podlaska.policja.gov.pl, www.policja.pl, www.ifp.pl.

wybrać służbę w Psiarni zamiast iść do wojska :)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

najlepiej jakb ys obrobil jakis kwadrat, albo jakis inny kiosk i dal sie zlapac, wtedy poznqlbys jak to wszystko funkcjonuje od srodka =)

jescze sprawdz na www.hwdp.pl tam tez cos jest :D

Marus odnośnie rektutacji mógłbym pisac Ci cały dzien :) Wiec jednak zrezygnuję. Widzę że kilku forumowiczów dało Ci juz dobre rady (gośc 333,Łomżan) ale najlepiej jak pójdziesz do najbliższej Komendy Miejskiej/Wojewódzkiej w Twoim mieście (nie wiem czy jesteś z Łomzy) i tam w Wydziale Kadr wszystkiego sie dowiesz :) Powodzenia na nowej ,"niebieskiej" drodze życia... :):)

taaa... przed Tobą nowe "pieskie" życie buahahaha

---------------------------------------------------------------------------------------------------

To trzeba sie już takim urodzić, miałam takiego znajomego co poszedł do policji to sąsiedzi mówili że urodził się sąsiadom na złe.

Pierwsza sprawa musisz miec dobry węch a potem możesz dalej działać.

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

musisz sie walnąć w łeb i zastanowić się czy nie ma innych sposobów na władzę:DD:D: hehhe

bigi2004

Bigi2004 chyba pomyliłeś policjanta z politykiem...

trzeba zapuscic hitlerowskie wasy i miec syndrom wyzszosci, inaczej nie przyjmo

nie pomylilem policjanta z politykiem. może to syndrom małychmiast ale tak już jest że pan władza(z małej bo to pipa) tylko się nudzi i chce pokazaź jaki to on mocny w mundurze. a prawda jest taka ,że prawdziwych policjantów z jajami jest mało !! a tych mądrych jeszcze mniej

bigi2004

Żeby zostać policjantem trzeba mieć IQ powyżej -25 , wielu ludzi sie juz na tym złapało ,więc też uważ , następnie musisz mięć dobry węch i zawsze musisz być czujny , w każdej chwili za rogu może wyjść 5 letni dzieciak który wyrzuci papierek na ulice lub co gorsz przeklnie i wyjawi w ten sposób swój stopień demoralizacji . Trzeba także mieć skończoną podstawówke , bez tego to ani rusz . Jeśli spełniasz te wymogi spokojnie możesz iść do najbliższej psiarni i powiedzieć "Chcem zostać policjantem" Po owym zdaniu ktoś powie ci co musisz zrobić i wtedy można powiedzieć ,że zejdziesz na psy i rozpoczniesz szare pieskie życie .

Żygać mi się chce od tego zawodu , ciekawe czy oni wiedzą ,że całe społeczeństwo ich nienawidzi

CHWDP

Całe społeczeństwo, czyli kto: Wombat i kto jeszcze ?? Ile społeczeństwo liczy ludziów ?? Czy społeczeństwo, to te które jest ganiane wokół stadionów piłkarskich, czy te które łazi bez jakiegokolwiek celu po 22.00 w nocy z jednym piwem w ręku ?? I dlaczego to społeczeństwo tak nie lubi tej policji?? No przecież policja jest dla społeczeństwa !! Może kraść nie pozwala ta bezduszna policja?? Albo może do kościoła nie pozwala chodzić??

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

A dlaczego wśród polaczków nie ma nagonki na wszelkiej maści oprychów i innej łobuzerii siedzącej pod blokami i szydzącej w głos z ludzi. Dlaczego u nas nie ma normalności ??.Wg mnie Policja powinna mieć jeszcze większe uprawnienia. Gnój spojżał krzywo to pałą go. Szacunek dla munduru być musi !. Gnój chce być szanowanym ?!, niech zdejmie dresik, pouczy się, nabierze pokory i założy mundur.

Tyle że w Polsce społeczeństwo nie dorosło jeszcze....

________
Malachit

Gnoje za duzo muzynskiej muzyki sie nasluchali i mysla ze gangsterami sa i stoja pod blokami w dresach i mysla ze sa wladcami dzielnicy dokladnie MALACHIT piszesz gnoja palo i moze do glowy modrzeszje rzeczy wejdo a nie gangsterowanie.

Autor: Malachit

Wg mnie Policja powinna mieć jeszcze większe uprawnienia. Gnój spojżał krzywo to pałą go.

a jeżeli tym gnojem byłby twój syn i by się spojrzał na psa krzywo bo papierek na trawnik wyrzucił to też go pałą????? odrazu może zaprowadzic do tatusia i też pałą że syna nie wychował ?? Malachit szkoda mi ciebie

Głupoty piszesz człecze !!. Jeżeli tym gnojem byłby mój syn to najpierw pałą dostaby odemnie !!.

Ale przede wszystkim wychowaniem nie dopuściłbym do takiego zachowania!!. To proste, ale jak widać dla Ciebie za trudne do pojęcia skoro wogóle piszesz o tym !.

________
Malachit

Malachit jeśli kiedyś w przyszłosci zamierzałbyś startować na prezydenta to możesz być pewnien mojego głosu :) Zgadzam się z Toba w 100%!!

HWDP

-=Na ZaWsZe ŁoMżA Na ZaWsZe ŁKS=-

Witam! Nie spodziewalem sie takiego ruchu w tym temacie. Mozna sie jednak bylo spodziewac wypowiedzi negatywnych. I tu pojawia sie pytanie: o co wam chodzi? Mieliscie jakies przykre doswiadczenai z policja? Czy tylko slepo powtarzacie owe "chwdp" bo ktos z kolegow podrzucil to sformuowanie (tylko po to zeby miec jakis "cel" w marnym zyciu) lub jakis nienormalny idol karze propagowac nienawisc do wladzy? Owszem prawda jest ze policja czesto naduzywa kompetencji badz sie z nich neiwystepuje. Kilka lat temu sam mialem watpliwa przyjemnosc spedzic pare godzin na komisariacie na osobnosci ze sledczym. Wowczas postapilem niemadrze i nalezalo mi sie nawet dostac po twarzy! Pomyslcie o tym!

Dziekuje za wszystkie normalne posty w tym temacie. Strony internetowe bardzo sie przydaly. Ponadto korzystalem z tego forum: http://www.jakubmeble.pl/policja/news.php i moge powiedziec ze mam juz jakas powierzchowna wiedze od czego zaczac.

Mieczkos997 jestem z Lomzy. Tak jak radziles wybiore sie do komendy. W rozmowie napewno dokladniej przyswoje wszystkie elementy rekrutacji. Dzieki za "powodzenie" ale jeszcze nie ma na czym ;] Powiedz mi tylko jedna sprawe: przeczytalem ze mezczyzni ubiegajacy sie o sluzbe w policji musza miec odbyty stosunek do sluzby wojskowej. Jestem swiezo po szkole i rzecz jasna wojsko przede mna. Slyszalem jednak ze mozna je "odrobic" przez rok w prewencji. Jak to jest ostatecznie?

A tak juz na marginesie. Pierwsza czesc Twojego loginu wyraznie wskazuje na pewne dosyc popularne nazwisko. Kojarze emerytowanego policjanta o tym wlasnie nazwisku. Teraz sluzbe podjal Jego syn... Jak pisalem jest ono dosyc czeste wiec moze to przypadek.

Pozdrawiam!
Marek

Mieczkos997 juz znalazlem. Artykul ponizej:
http://www.policja.pl/index.php?dzial=1&id=299

Teraz mozesz mi zyczyc powodzenia :]

pelno tu sadystow albo sadomasohistow

Witaj
Może nie tyle "odbyty", co uregulowany stosunek do służby wojskowej. Nie musisz być w wojsku, wystarczy iż z jakichkolwiek powodów zostaniesz przeniesiony do rezerwy.
Jest coś takiego jak służba zastępcza w OPecji, zastępuje Ci to wojsko - ale nie "odrabiasz" tego w swojej jednostce. Zostajesz skoszarowany w Piasecznie i tam odbywasz służbę.
Bycie w Oddziałach Prewencji nie ma wpływu na póżniejsze przyjęcie do Policji, i nie jest to ta prewencja która jeżdzi na codzień po Łomży. Tak w wielkim skócie.
pokłony
Indar

Niech przykładem będzie Devil. Nawet to Jego "HWDP" jest napisane z błędem. Co taki człowiek sobą reprezentuje ?!, o ile wogóle cokolwiek.
Dostałem kiedyś dość wysoki mandat od Pana Policjanta, ale nie krzyczę zaraz "CHWDP" !!. Widocznie mi się należał, porządek być musi. Pomyślcie czy Wasze dzieci bawiłyby się spokojnie gdyby nie służby mundurowe ?!!. Co z ulicami ?!!. Przykładowo - gnój dostał od ojca kluczyki by wprowadzić BMkę do garażu i szaleje po ulicy z okrzykiem "HWDP" (błąd celowy) na ustach. Czy jego popieracie czy policję ??. Pytanie jest proste!.

________
Malachit

Malchit ciekawy jestem jak można krzyknąć CHWDP z błędem... to chyba brzmi tak samo :D

a samo hasło to "HWDP" i jest to pisownia prawidłowa... uliczna...

Ludzie co z wami jest? marus zapytał jak może sie dostac do Policji a wy dzieciaczki zaraz piszecie jakieś HWDp i inne wyrazy. Niech jeden z drugim gnojki zasmarkane sie wezmą za jakieś porządne zajęcie a nie głupoty pisać na forum. Gówniarze po 16-18 lat, kozaki od siedmiu boleści. Jak nie macie nic do powiedzenia to nie piszcie w tym poście. A wtedy będzie ład i porządek....

"ch" i "h" wymawia się inaczej...

---
PGG

Tester: nagraj mi próbki dźwiękowe... bo ja nie wiem jakie są różnice...

SaneOne, celowo przekręciłeś to co napisałem czy może raczej fragment Twego IP to pomyłka ??. O ile rozumiesz aluzję ?! :)

________
Malachit

ALE Z WAS LOLE , JAK KTOŚ LUBI POLICJE , MUSI MIEĆ GO W RODZINIE , LUB NIE MIAŁ NIGDY Z NIĄ STYCZNOŚCI . NIE MÓWIE ,ŻE KAŻDY JEST ZŁY , ALE WIĘKSZOŚĆ NADUŻYWA SWOICH PRAW I NIE ROBI TEGO CO DO NICH NALEŻY
DLACZEGO W ŁOMŻY OSTATNIEGO CZASU WZROSŁA KRACIEŻ ROWERÓW , DLACZEGO NIEDAWNO NA PARKINGU SPŁONEŁY 2 SAMOCHODY , DLACZEGO KTOŚ WYBIŁ MI SZYBE W SAMOCHODZIE I OKRADŁ JE DOSZCZĘTNIE ???????

GDZIE WTEDY SĄ STRÓRZE PRAWA ???????

Malachit - szkoda mi ciebie bo tępy jesteś , i jak masz coś do dresów to wpadaj na polową i wtedy wyciągaj to swoją pałe hehe . Jesteś wielkim sadystą, że za krzywe spojżenia na policjanta walną byś swoje dziecko

Malachit: może jestem za głupi na Twoje wywody...

Malachit - sadystą...:DDD

Dokladnie: zalozylem ten temat aby zasiegnac podstawowych informacji dotyczacych rekrutacji do sluzby w policji. Tymczasem przerodzil sie on (czego moznabylo sie spodziewac) w protest przeciwko wladzy. Czy umiecie pisac na temat? A moze chcecie poprawic sobie statystyki... w kazdymbadz razie nie piszecie madrze choc mniemanie o swoich wypowiedziach napewno macie wysokie... Jak chcecie zablysnac to proponuje utworzyc nowe ciekawe forum... a nie powtarzacie w kolko popularne "chwdp" badz zastanawiacie sie nad fonetyka wypowiedzi tego bezsensownego sformuowania :/

Wombat
To oczywiste ze patrol policji nie zawsze jest na miejscu przestepstwa w chwili jego popelnienia. Wrecz przeciwnie - rzadko to sie zdarza. Zauwaz jednak ze potencjalny przestepca o zdrowych zmyslach nie popelnia czynu karalnego na oczach wladzy! To ze Cie okradli nie ma nic wspolnego z policja nie sadzisz?!

Marus polecałbym Ci bardziej ten link
http://www.policja.pl/index.php?dzial=1&id=299

A odnośnie służby zastępczej to wiesz.... Kazdy ma inne zdanie.Jeden woli isc na studia i potem dopiero startować w naborze,drugi woli isc do wojska a potem do Policji.
SK to nie jest jeżdzenie "lodówą" po mieście jak to ktoś wspomniał (napewno nie tylko to ) ,to jest coś w rodzaju służby przygotowawczej (szkolenia,ochranianie imprez masowych np .mecze piłki nożnej).
Jedno jest pewne że stosunek to słuzby wojskowej musisz mieć uregulowany.Jeśli juz powstała taka ścieżka doboru to możesz spróbowac.Pomęczysz sie rok ale potem zostajesz w Policji. I co najważniejsze ominie cie test wiedzy ogólnej który jest podstawą w powszechnym naborze.
Musisz jechać i tak do Białegostoku (u nas w Łomzy to mozesz jedynie podanie wziąść) i tam Ci wszystko powiedza.
Aaaa jeszcze jedno zanim zaczniesz ubiegać sie o słuzbe zastępczą,nie zapomnij że musisz mieć status poborowego!!!! Oraz kategorie zdrowia A !!
Pozdro i zajrzyj na tej link który Ci podałem :)

Indar
Dzieki za informacje. Bylem na komendzie i dowiedzialem sie prawie wszystkiego co potrzebuje. Nie chodzi mi juz w tym momencie o dostanie sie do policji tylko jako poborowy chcialbym uregulowac stosunek do sluzby wojskowej nie w jednostce wojskowej a wlasnie w oddziale prewencyjnym. Pozniej ewentualny kandydat do sluzby ma nieco latwiej ale teraz jest zbyt wczesnie zeby o tym myslec. Na poczatek nalezy wypelnic kwestionariusz i inne papiery nastepnie osobiscie wybrac sie do KWP w Bialymstoku gdzie czeka kilka innych etapow. Ponadto pozytywne rozpatrzenie podania przez Komendanta musi sie jeszcze spotkac z uznaniem mojej prosby w WKU w Lomzy...

Mieczkos997
Dzieki. Poczytam. Sprobuje bo mysle ze warto.

Mieczkos997
Chyba nie musze miec uregulowanego stosunku do sluzby wojskowej?! Taka "sciezka" powstala bowiem specjalnie dla POBOROWYCH. Jeszcze jedno pytanie. Jezeli ewentualnie bym siedostal i posluzyl cale 12 miesiecy w oddziale prewencji ale pozniej zrezygnowal z policji... to stosunek do sluzby wojskowej bedzie uregulowany?
Pozdrawiam!

Witaj
Po Opecji będziesz niejako z urzędu przeniesiony do rezerwy - kończysz tam służbę i koniec. Nie rezygnujesz z policji, tylko kończy Ci się czas "kontraktu", po zakończeniu służby w OP nie dostajesz się od razu w szeregi Policji - jeśli chcesz się starać to czeka Cię taka sama droga jak każdego innego chętnego. Niestety, zasady naboru są tak skonstruowane iż służba w Opecji nie stawia Cię w lepszej sytuacji od innych kandytatów do służby.
pokłony
Indar

Indar
Dzieki teraz juz wszystko rozumiem. Narazie za wczesnie jest myslec konkretnie o policji. Bede sie staral o przyjecie do Oddzialu Prewencji... Mysle ze uregolowanie stosunku do slozby wojskowej (mimo ze jest dluzsze o 3 miesiace) jest ogolnie mowiac "ciekawsze" od typowego wojska... Na ten temat tez mozecie podzielic sie wrazeniami.

Mieczkos997
Jesli to mozliwe to podaj swojego maila - mam jedno pytanie niepubliczne.

mieczkos5@wp.pl postaram sie odpowiedziec w miare moich sił :)

A jak sprawa się przedstawia u ciebie z tym węchem pytali coś buhahaha??

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

Wombat:

"ALE Z WAS LOLE , JAK KTOŚ LUBI POLICJE , MUSI MIEĆ GO W RODZINIE" - pomyliłeś się, ale nie dziwne.
"LUB NIE MIAŁ NIGDY Z NIĄ STYCZNOŚCI" - znowu się pomyliłeś, ale nie dziwi nic.
"WIĘKSZOŚĆ NADUŻYWA SWOICH PRAW I NIE ROBI TEGO CO DO NICH NALEŻY" - a konkrety jakieś ?, pewnie nie masz....
"DLACZEGO W ŁOMŻY OSTATNIEGO CZASU WZROSŁA KRACIEŻ ROWERÓW , DLACZEGO NIEDAWNO NA PARKINGU SPŁONEŁY 2 SAMOCHODY , DLACZEGO KTOŚ WYBIŁ MI SZYBE W SAMOCHODZIE I OKRADŁ JE DOSZCZĘTNIE ???????" - to pytanie do przestępców raczej, prawda ?. Pomijam błędy nie one są tu istotą.
"GDZIE WTEDY SĄ STRÓRZE PRAWA ???????" - masz rację!!, powinni stać przy każdym aucie, rowerze i hulajnodze !!.
"jak masz coś do dresów to wpadaj na polową i wtedy wyciągaj to swoją pałe hehe" - typowe gadanie ograniczonego mięśniaka :). Tak jest Wombat, bijmy się!! to jest wyjście... A może coś bardziej konstruktywnego zaproponujesz ?.
"Jesteś wielkim sadystą, że za krzywe spojżenia na policjanta walną byś swoje dziecko" - mówi Ci coś słowo przenośnia ?, czy może zbyt trudne ?.
I na koniec powiem że kłania Ci się netykieta, choćby z tymi "lolami".

SaneOne:

Nie jesteś głupi, może po prostu nie chciało Ci się trochę pomyśleć i już. Wyjaśnię więc.
"Niech przykładem będzie Devil. Nawet to Jego "HWDP" jest napisane z błędem" - napisane przez Devila + wytknięty błąd
"dostał od ojca kluczyki by wprowadzić BMkę do garażu i szaleje po ulicy z okrzykiem "HWDP" (błąd celowy) na ustach" - mowa o "okrzyku" (przenośnia się kłania) + to że celowo napisałem to z błędem co zaznaczyłem. Sane... zwróć uwagę że nawet na banerku masz inaczej a w sygnaturce inaczej...
Różnice w pisowni są bardzo ważne !!. Np. może a morze.

Marus:

Wybacz że w temacie załóżonym przez Ciebie piszę trochę nie na temat ale drażni mnie już to że gównażeria (nie wszyscy oczywiście) myśli że im wszystko wolno i miast np. poczytać mądre książki, popadają w megalomanię co do własnej osoby. Powinni jednak pamiętać że normą jest ogół a nie margines.

Pozdrawiam wszystkich.... chyba że wolicie się zniżać do bijatyki :)

________
Malachit

Czy ktoś wie co należy zrobić aby zostać przewodnikiem psa policyjnego???? Czekam na odpowiedz:)

czy ktoś wie co trzeba zrobić żeby zostać przewodnikiem psa policyjnego????

WYBIJ SOBIE Z GŁOWY SZUKAĆ NA KOMENDZIE PRACY,HU..IDZIE NA ŁATWIZNE BO ZAROBIĆ NIE POTRAFI...

Pomysłowo.

jeli chcesz być policjantem to musisz mi przynieść skrzynke gorzały, a potem sie powiesić na latarni :) o

Witam przyszłych policjantów :)

Posiadam wszystkie niezbędne materiały przygotowawcze do zdania egzaminu do Policji na rok 2009 :
( do szkółek policyjnych itp.) , czyli :

WSZYSTKO AKTUALNE !!!

Nowy Test Wiedzy Ogólnej

420 odpowiedzi na pytania z zakresu:
- Administracji Publicznej (222)
- Funkcjonowania Policji (84)
- Bezpieczenstwa Publicznego (114)

UWAGA !!! Jak tylko testy sie zmienia - opracuje nowe !!!

PEWNE TESTY - ZERO BŁĘDÓW !!!

NAPEWNO SIĘ NIE ZAWIEDZIESZ

Odpowiedzi opracowywałem osobiscie z róznych kodeksów..I zajeło mi to około 2 tygodni sumiennej pracy. To co znajduje sie na forach to niestety, ale odpowiedzi mają błedne, a do tego daja stare testy . Wiekszosc osob ktore sprzedaja testy sa oszustami, bo biora odpowiedzi z roznych forum i nie wiedza ze wprowadzaja ludzi w blad dajac testy z bledami !!! MOGE TO UDOWODNIC
Ja moge przesłac moje przykładowe to sobie sprawdzicie(wybierzecie odpowiedzi ktore chcecie)

SPRAWDZONE w 100% !!!! MOZECIE MI ZAUFAC !!!

Wiele osób korzystało z mojego opracowania i zdali pozytywnie!!!

Z moją pomocą doskonale się do niego przygotujesz i zdasz go bez żadnych problemów!

Dodaje za darmo (dla niektorych bardziej cenne niz Test Wiedzy)!!!

- MULTISELECT- pytania + zadania matematyczne + Opis(ogolny ,szeciany,zdjecia i pamiec fotograficzna,opis zdarzenia i pamiec tekstowa,logika,test na refleks)+zasada działania+poradnik jak odpowiadac !!!
- WYWIAD ZORGANIZOWANY i zasada działania
- Pytania i odpowiedzi z lat poprzednich !!!
- PORADNIK - jak się lepiej zaprezentować na egzaminie.
- WZOR PODANIA
- WZÓR ŻYCIORYSU
- przykładowe pytania które zadaje psycholog
- program szkolenia REKRUT
- jak przebiega komisja lekarska
- jak przebiega test fizyczny
- porady przez gadu gadu lub majla !!!
- etapy postępowania kwalifikacyjnego - jak to sie wszystko odbywa itd
i inne cenne informacje - od czego wogule zaczac jak chce sie isc do Policji (dokumenty,wnioski itp)

!!! POLECAM !!!

Jesli masz jakies pytania odnosnie rekrutacji, pracy w Policji itp to pisz , udziele Ci RZETELNYCH i SPRAWDZONYCH informacji.

testydopolicji@op.pl

gg 6775028

tel 666 194 944

!!! SŁUŻE POMOCĄ !!!

100% zadowolenia !!!

EXPRESOWA WYSYŁKA nawet w ciagu 5 minut !!!

UWAGA

NIE BIERZCIE NIE SPRAWDZONYCH

!!! U MNIE MACIE GWARANCJE SPRAWDZONYCH I PEWNYCH TESTÓW !!!

!!! PRZEKONASZ SIE SAM !!!

OSWIADCZAM Z PEŁNA ODPOWIEDZIALNOSCIA ZE ODPOWIEDZI DO TESTÓW OPRACOWALEM OSOBISCIE

USTAWA O PRAWACH AUTORSKICH:
Zgodnie z ustawa z 4 lutego 1994 (D.U. 1994/24/83) za naruszenie praw
wlasnosci poprzez kopiowanie,
powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych tresci bez zgody
wlasciciela grozi grzywna oraz kara pozbawienia wolnosci od 6 m-cy do lat 5
(art. 115.1).
Wszelkie prawa zastrzezone !!!

Wszystko legalne - moge to udowodnic - Zawsze sprawdzajcie czy osoba posiada do tego Dzialalnosc Gospodarcza(odpowiednie PKD), jak tego nie ma to nie bierzcie od nich !!!

100% pozytywnych opinii

www.policja2009.fora.pl

to ci reklama

mnie też interesuje jak zostac przewodnikiem psa policyjnego wiec czy może ktoś wie?

Jaffkers, Bogusia,
aby zostać przewodnikiem psa służbowego przede wszystkim trzeba przyjąć się do Policji. Jak już się przyjmiecie, to należy napisać raport do bezpośredniego przełożonego z prośbą o przeniesienie do zespołu przewodników psów służbowych i ... tyle. Trafiacie do szkoły do Sulkowic razem z Waszym nowozakupionym czworonożnym pupilem.
UWAGA: jest to ciężka służba i jako przewodnicy będziecie ściągani z domu na tropienia w nocy, w świątek i piątek, ilekroć na zapadłej wiosce coś się wydarzy. Codziennie, dwa razy dziennie będziecie musieli obsługiwać psa, tj. czyścić go, karmić, czesać. Wasze życie rodzinne ucierpi, a Wy poczujecie zapach psich odchodów i rozgotowanej karmy. Znam wiele osób w Policji i tego rodzaju służby nie polecam.
P.S. Zapomniałem dopisać, że za te "psie" wyrzeczenie nie dostaniecie więcej pieniędzy niż inni policjanci, zaś nikt Wam nawet nie powie: dziękuję. Jak chcecie służyć w Policji to służcie, ale niech każdy dwa razy pomyśli zanim pójdzie na jakiś kurs specjalistyczny.

chyba za dużo pancernych

Cały proces rekrutacji, poszczególne etapy a nawet zarobki masz opisane
tutaj:
http://www.careego.pl/624/zawod-policjant/
Poczytaj dokładnie, bo artykuł tworzony był na podstawie wywiadu z policjantem

Przede wszystkim trzeba zdać dobrze testy :-) Polecam tę stronę http://www.odpowiedzi.com.pl/

Nic z tego! trzeba się już takim sk....ysynem urodzić, nie dziękuj takie słowa policjantowi są niepotrzebne.

A do jakiego wieku biorą na policjanta?

Wystarczy mieć pałę do kolan by wzięli bez egzaminów.

jak nie masz znajomości w policji to musisz skończyć szkołę policyjną a żeby się do niej dostać to musisz zdać wszystkie wymagane testy, w tym sprawnościowe.

A jak ma znajomości to nie musi skończyć szkoły policyjnej? :)
Hmm najlepsze jest to, jak ktoś wypowiada się o czymś o czym tak naprawdę nie ma zielonego pojęcia haha.

A tak na marginesie nie kończy się \"szkoły policyjnej\". Kończy się kurs podstawowy, który odbywa się w jednej ze szkół policji w Polsce.
Wszystko jest opisane na stronach internetowych komend wojewódzkich policji. Jednak jeśli ktoś ma problem we wpisaniu w \"google\" kilku wyrazów to jakim cudem ma dostać się do tej formacji ? Żal...

Na money jest artykuł o tym:
http://praca.money.pl/poradniki/artykul/jak-zostac-policjantem,36,0,1889060.html

W zasadzie to nie jest wymagane żadne wyższe wykształcenie. Wystarczy ukończenie szkoły średniej ( potem policjanci robią sobie studia aby dostać awans na wyższe stanowisko). Jak już się przejdzie rekrutację idzie się do szkoly policyjnej.
Dostać jest się dość trudno. Mój brat probował dwa razy i się nie dostał. Zastanawiam się co liczy się bardziej. Szczęście czy znajomośći.

Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org