piątek, 04 lipca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
lekarz prowadzący ciążę

Jakiego lekarza ginekologa polecacie do prowadzenia ciąży? Najlepiej w ramach NFZ. Jaki wówczas jest czas oczekiwania na wizytę?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: lekarz prowadzący ciążę

polecam dr Sokoła :) lecz on przyjmuje tylko prywatnie na mazowieckiej 100 zl wizyta i co wizyta usg :) i dokładne badania :) na nfz mozna go spotkac tylko w łomżyńskim szpitalu

Czy USG podczas tych wizyt jest dodatkowo płatne?

dr Sokół już na NFZ nie przyjmuje w szpitalu, tylko prywatnie na Mazowieckiej, wizyta 100 zł. usg co wizyta i jest w cenie Polecam!!!

Dzięki za informacje!

Ja również polecam dr Sokola prowadził moja ciaze.Poświęci ci tyle czasu ile bedziesz chciała a nie na akord.

mloda22

Też doceniam dr Sokoła-nie żałuje czasu dla klientki jest konkretny i rzeczowy-uczciwie polecam.

Judyta99

Ja równie polecam dr Sokoła:)

Jest dobrze! :)

Widać ma dobrą nawigację skoro tak dobrze prowadzi,
wszak i tak nie ma tam żadnych zakrętów.

Tylko i wyłącznie lek.Tomasz Sokół,nie dlatego że jest ordynatorem ale dlatego,że jest świetnym fachowcem,zna się na swojej pracy a do tego widać,że jest lekarzem z powołania a nie dla pieniędzy.

Dr Sokół

a po nocy przychodzi dzień
a po burzy spokój

Zadnego prywatnie!!!
Myslicie ze jak prywatnie bedziecie chodzily to wam cos pomoze jak wystapia komplikacje.
Jak ma byc dobrze to bedzie Dąbrowska brze jak wystapia komplikacje to uciekajcie z Lomzy.
Polozna i tylko polozna ocali wam dupe...Nie musicie placic dwa razy za ta sama usluge a idac prywatnie tak wlasnie robicie.Macie prawo rzadac najwyzszej jakosci opieki w szpitalu i nie dajcie sie zastraszyc,pozatym macie mezow ktorzy moga porozmawiac z coniektorymi za cwanymi lekarzami.

Ma byc: jak ma byc dobrze to bedzie dobrze....
Admin nie domysli sie wprowadzic opcje edytuj.

Drogi gorumowiczu No nie! - owszem ja jestem zdania i przekonalam sie ze 100 zl w miesiacu na lekarza by zbadal kobiete w ciazy to nie jest wysoka cena. Na fundusz zdrowia przepisowo kobiecie w ciazy przyaluguja 3 usg. W I II i III trymestrze po jednym. I w moim przypadku gdyby nie comiesieczne kontrole usg moglabym nigdy matka nie zostac! Bo komplikacje moga wystapic niespodziewanie. I nie zawsze kobieta jest swiadoma ze cos jest nie tak! Jedynie moze zauwazyc gdy bd troche za pozno i nie bd czuc ruchow. Ale oczywiscie jest to kazdego sprawa indywidualna jakie wizyty wybierze. Moim zdaniem warto kupic bluzke mniej w miesiacu a co miesiac zobaczy swoje malenstwo. komplikacji mialam sporo i z Lomzy nie ucieklam. Wbrew opiniom ludzi Oddzial Noworodkow potrafi pomoc i ratowac nawet w krytycznych sytuacjach.

Don't judge me!
I was born to be awesome!
NOT PERFECT! :D

Ja również polecam dr.Sokola prowadził moją ciaze od 4 miesiaca bo jeden lekarz nie raczył nawet przeprowadzić dodatkowych badań ;/

Nie dodatkowych a podstawowych

somebody1212 - to nie do końca tak, że jak masz wizyty na NFZ to przysługuje Ci tylko 3x usg w czasie ciąży. Ja prowadziłam ciążę na NFZ u dr Skrętka (wtedy jeszcze na Makowej) i usg miałam na każdej wizycie, pod koniec ciąży 3x w tygodniu KTG - nie miałam żadnych zastrzeżeń i uwag do prowadzenia ciąży. Czułam się, że tak powiem \"zaopiekowana\".
Natomiast pierwszą ciążę prowadziłam u dr Zaremby i wtedy miałam dużo zastrzeżeń - przede wszystkim usg nie na każdej wizycie a właśnie te 3 czy 4 razy w ciąży, mimo, że sama prosiłam o usg, to dr nie widział takiej potrzeby... Ehh, długo by jeszcze pisać, a nie o tym temat.

W każdym razie - ja polecam prowadzenie ciąży na NFZ - wcale nie musi być gorsze niż prywatnie. W moim przypadku na NFZ było wprost lepiej niż prywatnie.

Chociaż w ciazy nie jestem ale polecić mogę dr Zdanowicza. Jest kompetentny wszystko wytłumaczy nie pytany nawet sam się domyśli. Bez mojej prośby dał mi skierowanie na wszystkie podstawowe badania które stwierdził że powinnam mieć zrobione. Przede wszystkim jest bardzo grzeczny i miły kobieta nie czuję się skrępowana. Byłam bardzo zaskoczona wizyta pozytywnie bo do tej pory miałam albo niemiłe doświadczenia albo nie byli chętni żeby mnie leczyć. Dlatego też przerwałam chodzenie do ginekologa na parę lat. Idź zobacz może i tobie on przypadnie do gustu.

Dodam że wizyty były na NFZ w poradni K widzę tam dużo kobiet w ciąży.

Dr Sokół prowadził również moją ciążę i również mogę go polecić. Zawsze dokładnie robił usg, zalecał wszystkie ważne badania, a do tego bardzo sympatyczny człowiek. Polecam.
Mogę równeż polecić dr Pijagina, prowadził ciążę trzem znajomym i były zadowolone. Mi dr Pijagin robił cesarkę 2 lata temu i blizna jest bardzo delikatna i równa. W dodatku wesoły człowiek i lubi pogadać :)

W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do lekarza ginekologa, mimo 4 usg, badań dziecko urodziło się chore. Druga ciąża prowadzona w ramach NFZ, miałam 2 usg, a trzecie przy porodzie, bo położne nie wiedziały czy dziecko ułożone jest prawidłowo. Drugie dziecko urodziło się zupełnie zdrowe. Z mojego doświadczenia - nie prowadziłabym kolejnej ciąży prywatnie.

Świat cyrk, ludzie komedianty!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org