Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CIELAK BYCZEK OD ROLNIKA - CENA ZA MIĘSO? |
Witam Czy ktoś orientuje się ile kosztuje cielak lub młody byczek na mięso od rolnika ? jak to wygląda cenowo za kg ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CIELAK BYCZEK OD ROLNIKA - CENA ZA MIĘSO? |
To różnie najlepiej zapytaj np w masarni podgórze aktualną cenę wystarczy zadzwonić ale średnio ceny do zakupu 2tygodniowego lub ciut starszego cielaczka to 550-900zł są też uwarunkowane tym jaka rasa cielaczka np simental lub HF ewentualnie inne. Misiaczek
|
|
Dziękuję ale ja nie chcę poprzez masarnię która zarabia tylko bezpośrednio, ponadto chcę od rolnika aby wiedzieć że kupuję z pewnego miejsca a nie z importu, bo z tego co się zorientowałam w masarniach większość mięsa to import !
|
|
ceny kształtują się tak: jałówka czarno biała waga od 50 do 100 kg- 9 zł kolorowa 11zł kg brutto byczek czarno biały waga od 50 do 80 kg -12 zł kolorowy 15zł kg brutto przynajmniej ja takie ceny otrzymuję.
|
|
witam Panstwa serdecznie. a ja jestem zainteresowany kupnem cielaka byczka lub jaloweczki, chetnie miesne bądz jakieś mieszance do dalszego chowu,na mleko.uczciwie zaplace tel 516-211-642
|
|
rolnik43 czy możesz podać namiar ?
|
|
Jeśli chodzi Ci o kupującego w tej cenie to proszę bardzo SKUP i SPRZEDAŻ ZWIERZĄT JAN MOŚCICKI 07-200 WYSZKÓW ul. Centralna 73 tel.691960003
|
|
przepraszam błąd w nazwisku powinno być MOŚCIŃSKI a nie Mościcki
|
|
Jeśli chcesz namiar na mnie to napisz wiesniak.70@wp.pl
|