sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wyjazd do Niemiec-prośba

Witam
Mam pytanie czy ktoś może mi napisać jak dostać się do (miejscowość) Rostcok w Niemczech chodzi mi o busa lub osobę prywatno lub jakiś tel., pod którym bym mogła uzyskać informację nie koniecznie wyjazd musi być z Łomży może to być Warszawa, Białystok lub okolice.

Z góry dziękuje

PS. dla ciekawskich jak najbardziej jadę tam do pracy i musze być na miejscu w sobotę lub w niedziele.

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wyjazd do Niemiec-prośba

KOLEGO PRZELEĆ SIĘ DO ORBISU DO 4+ . WYJAZD BĘDZIE CIĘ KOSZTOWAŁ W GRANICACH 270ZŁ. WYJAZD BUSEM Z ŁOMŻY PÓŹNIEJ PRZESIADKA W WARSZAWIE.

"osobę prywatno?
Lepiej zostań w kraju... ;/

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

loko dziękuje :)

markac żal mi Ciebie musisz mieć nisko samoocenę skoro czepiasz się ludzi, którzy napiszą z błędem. Właściwie skoro tobie to pomaga;)

Pozdrawiam

"Jestem", nie rób wiochy. Powinieneś być wdzięczny za to, że ktoś Cię uświadamia, gdzie robisz błędy. Nie piszę tego ze złośliwości. Wnioskuję, że jedziesz do jakiejś dobrze płatnej pracy na polu. Przez takich jak Ty (analfabetów wtórnych), mamy tam taką opinie, a nie inną. Stąd moja rada, zostań w domu.

--

markac jak już to analfabetka i wież, co dalej mi jest Ciebie żal nawet jeszcze bardziej, bo rzucasz się jak pchła po kożuchu. Zastanów się trochę to jest forum a nie egzamin z pisowni języka polskiego.( A co do pytania to zapytałam się w imieniu kolegi, który tam jedzie).

PS., markac to ty byś narobił wiochy za granicą, bo z takim podejściem do ludzi to byś szybko sobie wrogów narobił i wstydu, że Polaczek nauczyciel się znalazł co musi zapi….. za gorszę w obcym kraju.

Pozdrawiam

"wież"? Dziecko, przestań się już kompromitować, proszę Cię...
To nie jest egzamin i co z tego? Albo się umie pisać, albo się nie umie. Być może pisanie poprawnie sprawia Ci ból? Błędy ortograficzne jeszcze można zrozumieć, ale odmiany "prywatno" to juz jest robienie wiochy z forum, miasta i dużo mówi o pochodzeniu takiego osobnika.
Naprawdę nie zależy Ci na tym, jak Cię postrzegają inni? Chcesz uchodzić za analfabetkę? Twoja sprawa.

Niepozdrawiam.

--

Panie "markac" powiem ci jedno nie masz pojęcia o opini o Polakach naprawde mylisz się .Widać że nigdy nie byłeś zagranicą .Poza tym Łomżyniacy w Polsce nie mają dobrej opini ,Prawda ! np : jak się osiedlałem w łomży to mówili że złodzieje ,pijacy że pazerni i skompi że tak są oszczędni że wędline jedzo z folio (fakt kupowałem w sklepie i kobieta jak kroiła to z folio jak jej uwage zwróciłem to się zdziwiła że nie chce foli).Z twoich wcześniejszych postów widze że jesteś złośliwym człowiekiem ,kiepsko radzącym sobie w życiu z kompleksami .Pozdrawiam

Goldban88, mało mnie znasz. Z tych kilku postów, które wygrzebałeś, niewiele wynika.
Większość rzekomych złośliwości jest na tle pisowni. Jestem szczególnie na to uczulony. Nic na to nie poradzę. W szkole uczono mnie troszkę innego języka, polskiego języka. Mógłbym oczywiście zignorować taką osobę, ale ze szkodą dla niej samej. Uświadamianie w takim przypadku jest jak najbardziej słuszne, może nie w tej formie.
Oprócz tego, że taki "przekaz" jest dla mnie zupełnie nie czytelny (jak też innych), czyta go się strasznie mozolnie. Powiesz pewnie, żebym nie czytał takich tematów - OK. Na pewno nie jestem osamotniony w tej kwestii i nie jedna osoba jest tego samego zdania. Nie każdy ma jednak chęci i odwagę to powiedzieć, bo to w większości nic nie daje.
Ja sam już się o tym przekonałem. Twoja wypowiedź ostatecznie mnie do tego przekonała, a dokładniej słowo "folio", którego znaczenia chyba nie do konca rozumiesz (http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=15297), że jesteście siebie warci. Swój broni swojego.

Taka moja wrodzona złośliwość na sam koniec.

Żegnam.

--

buahahaha to sie usmialem :D

wędline jedzo z folio

???

Nie miałem na celu nikogo urazić ale to jest forum i nie powinno się wymagać od ludzi żeby sztywno trzymali się poprawnego pisania ponieważ często ludzie piszą spontanicznie .Pozdrawiam i więcej luzu ja rozumiem że to ciebie denerwuje ale takie jest życie popatrz np.na forum na onet czy wp.

Dziecko? Oj markac,markac poczytaj sobie moje wypowiedzi na forum i wież, co przestań się mnie czepiać, bo tylko się ośmieszasz swoimi wypowiedziami na mój temat i wstyd mi jest za Ciebie, że o głupie o zamiast ą zrobiła się dzięki tobie niepotrzebna dyskusja. Dla mnie liczy się charakter człowieka i jego wypowiedzi na forum nie czepiam się jak zrobi błąd.

PS. I proszę Cię skończymy to zbyteczną dyskusję.

Pozdrawiam

co robi markac w lozku gdy dziewczyna z ktora spi mowi mu zeby ja rznal?

pyta sie jej czy wie jak napisac slowo rznal przez "ż" czy tez "rz"

i tyle mialbym do powiedzenia w tym temacie mysle ze kazdy kumaty zalapie o co mi chodzi

Ptysiu80 spoko rymik podoba mi się

pozdrawiam:))

"... to jest forum i tu można pisać jak się chce..." ma być usprawidliwieniem Waszego lenistwa, niedouczenia, ignorancji i wszelkich innych... to sorry... poprawnie pisać albo się umie albo nie... i nie jest to zależne od treści czy też miejsca w którym się to czyni...
Markac ma rację, brak szacunku dla ojczystego języka, tak w mowie jak i w piśmie, świadczy o Waszym zacofaniu lub uwstecznieniu...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org