sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
na ile projektów Łomża pozyskała pieniądze z UE

Zapraszam do plebiscytu.

Jak myślicie, ile projektów napisanych przez Łomżę otrzymało dofinansowanie z UE?

Np. Poznań otrzymał pieniądze na 33.

Ciekawe ile nasze miasto?

jackbab

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: na ile projektów Łomża pozyskała pieniądze z UE

moim zdaniem malo dostalimy do sledzie zabrali.

Hmmm....myślę że od śledziow dostaliśmy na najwyżej 2:P

Po pierwsze należałoby doprecyzować pytanie. Co masz na mysli pisząc "Łomża"? Czy chodzi o JST i jednostki podległe (z dotatkowym rozróżnieniem na miasto i powiat) czy ogół podmiotów pubilcznych, prywatnych i pozarządowych prowadzących działalność w mieście? Różnica jest ogromna...

Po drugie wypisywanie tekstów a'la "śledzie zabrali" świadczy o nieznajomości tematu. Zarząd województwa dzielił w trybie konkursowym środki alokowane poprzez jeden tylko program - ZPORR (fakt, że chyba najzasobniejszy). Ile było programów w agendzie 2004-2006 proszę sobie poszukać i policzyć.

Z tego co mi wiadomo samorząd miasta wypadł całkiem nieźle, a nawet bardzo dobrze jesli chodzi o pozyskiwanie środków ze źródeł "unijnych" (nie znam dokładnych liczb, ale zdaje mi się, że kwota oscyluje w okolicach 30 mln) - głównie, a może nawet w całości na projekty inwestycyjne (nie wspominam o projektach miękkich PUP - powiat). Gorzej z lokalnymi przedsiębiorcami (nie chcieli, nie potrafili?) - ale to temat chyba na inną dyskusje.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org