Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
na ile projektów Łomża pozyskała pieniądze z UE |
Zapraszam do plebiscytu. Jak myślicie, ile projektów napisanych przez Łomżę otrzymało dofinansowanie z UE? Np. Poznań otrzymał pieniądze na 33. Ciekawe ile nasze miasto? jackbab
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: na ile projektów Łomża pozyskała pieniądze z UE |
moim zdaniem malo dostalimy do sledzie zabrali.
|
|
Hmmm....myślę że od śledziow dostaliśmy na najwyżej 2:P
|
|
Po pierwsze należałoby doprecyzować pytanie. Co masz na mysli pisząc "Łomża"? Czy chodzi o JST i jednostki podległe (z dotatkowym rozróżnieniem na miasto i powiat) czy ogół podmiotów pubilcznych, prywatnych i pozarządowych prowadzących działalność w mieście? Różnica jest ogromna... Po drugie wypisywanie tekstów a'la "śledzie zabrali" świadczy o nieznajomości tematu. Zarząd województwa dzielił w trybie konkursowym środki alokowane poprzez jeden tylko program - ZPORR (fakt, że chyba najzasobniejszy). Ile było programów w agendzie 2004-2006 proszę sobie poszukać i policzyć. Z tego co mi wiadomo samorząd miasta wypadł całkiem nieźle, a nawet bardzo dobrze jesli chodzi o pozyskiwanie środków ze źródeł "unijnych" (nie znam dokładnych liczb, ale zdaje mi się, że kwota oscyluje w okolicach 30 mln) - głównie, a może nawet w całości na projekty inwestycyjne (nie wspominam o projektach miękkich PUP - powiat). Gorzej z lokalnymi przedsiębiorcami (nie chcieli, nie potrafili?) - ale to temat chyba na inną dyskusje.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |