Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy tiry musza rozjezdzić drogę Łomża-Rutki? |
We wtorek wracałem między 17-tą , a 17,30 z Białegostoku przez Rutki. Mijałem lub wyprzedzałem aż kilkanaście tirów lub tiropodobnych.Droga ta z każdym rokiem jest coraz gorsza. Jak będzie tak dalej to zostanie najnormalniej w świecie rozjezdżona. Ponadto jest niesamowicie niebezpiecznie mijać się z takim lub go wyprzedzać - patrzy się czy już się złapało pobocza , czy nie. Może ktoś z decydentów od dróg przeczyta mój post i podejmie decyzję by tę drogę uratować i zmniejszyć niebezpieczeństwo użytkowników. Tak ciężkie samochody nie muszą tędy jezdzić - jest droga przez Wiznę i Zambrów. A teraz na wesolo: JAKA JEST ROZNICA POMIEDZY PENISEM A ZAROWKA? -ZADNA!!! PONIEWAZ JEDNO I DRUGIE MOZNA ZASTAPIC SWIECA!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy tiry musza rozjezdzić drogę Łomża-Rutki? |
a pozniej... my kierowcy "byle jakich" osobowych, bez wzgledu na to czy jezdzimy czy tez nie, placimy za te wszystkie drogi niszczone regularnie latem przez tiry:(... co roku od poczatku °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Należy zamknąć drogi o nieprzystosowanej nawierzchni i szerokosci dla samochodów ciężarowych. Znaki można by zaopatrzyć w dodatkową informację typu "z wyjątkiem dostaw lokalnych" czy jakąs inną ograniczającą tranzyt i ze wskazaniem dróg tranzytowych. Tablice kosztują dużo mniej niż remont całej szosy.
|
|
Jestem kierowcą takiego TIR-a,i nie powie mi nikt że na drodze Łomża-Rutki jest ciężko wyprzedzić lub wyminąć się z samochodem ciężarowym.Sam nie raz jechałm tą drogą i zapewniam że nie musiałem zjeżdżać na pobocze żeby się wyminąć z drugim samochodem ciężarowym. A co do wypowiedzi "autochtona",to muszę kolego Ci powiedzieć że jeżeli sprawia ci trudność wyprzedzania na tej drodze,to jedź drogą Zamrów-Białystok,tam pobocze masz utwardzone.Powiem jeszcze że chciałbym aby kierowcy osobowych aut mieli tyle kultury na jezdni co kierowcy Tir-ów.(mówię o kierowcach polskich tir-ów).
|
|
Bolo! Spoko! ...jeżdżę tą drogą średnio 2 razy w tygodniu :) ...nie miałem nigdy problemów z kierowcami samochodów ciężarowych (ani oni ze mna - obiecuję!!! :) ).... a co do ruchu.... to za każdym razem na całej trasie Łomża - Mężenin mijam raptem 1-2 (max 3) samochody ciężarowe.... albo i wcale.... Pozdrawiam zarabiających na życie jazdą samochodem! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |