wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy tiry musza rozjezdzić drogę Łomża-Rutki?

We wtorek wracałem między 17-tą , a 17,30 z Białegostoku przez Rutki. Mijałem lub wyprzedzałem aż kilkanaście tirów lub tiropodobnych.Droga ta z każdym rokiem jest coraz gorsza. Jak będzie tak dalej to zostanie najnormalniej w świecie rozjezdżona. Ponadto jest niesamowicie niebezpiecznie mijać się z takim lub go wyprzedzać - patrzy się czy już się złapało pobocza , czy nie. Może ktoś z decydentów od dróg przeczyta mój post i podejmie decyzję by tę drogę uratować i zmniejszyć niebezpieczeństwo użytkowników. Tak ciężkie samochody nie muszą tędy jezdzić - jest droga przez Wiznę i Zambrów.
A teraz na wesolo: JAKA JEST ROZNICA POMIEDZY PENISEM A ZAROWKA? -ZADNA!!! PONIEWAZ JEDNO I DRUGIE MOZNA ZASTAPIC SWIECA!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy tiry musza rozjezdzić drogę Łomża-Rutki?

a pozniej... my kierowcy "byle jakich" osobowych, bez wzgledu na to czy jezdzimy czy tez nie, placimy za te wszystkie drogi niszczone regularnie latem przez tiry:(... co roku od poczatku

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Należy zamknąć drogi o nieprzystosowanej nawierzchni i szerokosci dla samochodów ciężarowych. Znaki można by zaopatrzyć w dodatkową informację typu "z wyjątkiem dostaw lokalnych" czy jakąs inną ograniczającą tranzyt i ze wskazaniem dróg tranzytowych.
Tablice kosztują dużo mniej niż remont całej szosy.

Jestem kierowcą takiego TIR-a,i nie powie mi nikt że na drodze Łomża-Rutki jest ciężko wyprzedzić lub wyminąć się z samochodem ciężarowym.Sam nie raz jechałm tą drogą i zapewniam że nie musiałem zjeżdżać na pobocze żeby się wyminąć z drugim samochodem ciężarowym.
A co do wypowiedzi "autochtona",to muszę kolego Ci powiedzieć że jeżeli sprawia ci trudność wyprzedzania na tej drodze,to jedź drogą Zamrów-Białystok,tam pobocze masz utwardzone.Powiem jeszcze że chciałbym aby kierowcy osobowych aut mieli tyle kultury na jezdni co kierowcy Tir-ów.(mówię o kierowcach polskich tir-ów).

Bolo! Spoko!

...jeżdżę tą drogą średnio 2 razy w tygodniu :) ...nie miałem nigdy problemów z kierowcami samochodów ciężarowych (ani oni ze mna - obiecuję!!! :) )....

a co do ruchu.... to za każdym razem na całej trasie Łomża - Mężenin mijam raptem 1-2 (max 3) samochody ciężarowe.... albo i wcale....

Pozdrawiam zarabiających na życie jazdą samochodem!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org