Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Alimenty płatne do ręki czy na konto? |
W wyroku jest napisane, że do ręki... Ale w dobie bankowosci elektronicznej wygodniej byłoby na konto przelewać ;/ ehh
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Alimenty płatne do ręki czy na konto? |
wiem z autopsji... płacisz do ręki, niech Ci podpisuje! później się dogadałem i przelewem wysyłałem. tak mi \"na rękę poszła!\" wspaniałomyślna!
|
|
nie płać do ręki bo później posądzi Cie ze nie placiles najlepiej mieć potwierdzenie na takie cos albo tak jak wyżej niech Ci podpisuje ;)
|
|
Oj faceci, jak zapłacisz tak będzie dobrze.Najważniejsze aby były płacone.
|
|
przelewem tylko przelewem. masz wtedy potwierdzenie firmy/osoby 3ciej.
|
|
Jak do ręki, to niech pisze za każdym razem potwierdzenie, że pieniądze dostała. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
najlepszym rozwiązaniem jest tzw. pokwitowanie świadczenia pieniężnego. Wzór znajdziesz w internecie. Wydrukować, wypełnić i dać do podpisu. Trzymaj pokwitowania u siebie żeby później nie mieć problemów. Bywa różnie...
|
|
podpis w dzisiejszych czasach jest slabym zabezpieczeniem. Nie sluchaj tylko rob przelew. Ewentualnie mozna zrobić mykiem na poczcie. Idziesz z baba do poczty i wysylasz w okienku dla niej pieniadze, a ona odrazu odbiera do reki i kwituje odbior. Dzieki temu masz kwitek z poczty, ze wplacone i odebrane. I tego nikt ci nie podwazy. Bo jakims tam druczkiem z neta, co ona ci go podpisze... to sie mozesz za jakis czas zdziwic... bardzo zdziwic :D Sluchaj wuja SAMa wujo dobrze radzi :)
|
|
Nie patrz co jest w wyroku,tylko rób tak,aby mieć potwierdzenie na wpłaty-koniecznie z dopiskiem,,alimenty,, Polecam przeczytanie wypowiedzi,przeżyjesz szok,co potrafią PANIE otrzymujące do rąk własnych. http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/668689,komornik-u-drzwi-czyli-slodka-zemsta-bylej-zony,id,t.html?cookie=1 Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Jak pieniądze to tylko i wyłącznie na konto aby był ślad po tym, że płaciłeś. Z rączki do rączki żadnego śladu nie ma. Zresztą popytaj o tym na forum prawnym lub tu masz podobny artykuł LINK. Treści wyroków nie przystają często do czasów w jakich żyjemy.
|
|
K... a już miałem pytać, co to ma wspólnego z pozycjonowaniem?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |