wtorek, 18 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Mechanik samochodowy

Poszukuje dobrego mechanika samochodowego (oczywiście w Łomży i najbliższej okolicy), który pogrzebie torche w zawieszeniu mojego samochodu i wymieni tanio i solidnie silentbloki. Niezbędna do tego jest specjalna prasa.

Znalazłem temat:
http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=29705&t=29705
ale jest on z przed ponad roku wiec może być torche nieaktualny.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Mechanik samochodowy

Do silentbloków nie potrzebna prasa, chyba że masz na myśli tuleje metalowo-gumowe w wahaczu. Silentbloki to gumy na drążku stabilizatora. Nie każdemu chce się bawić w wymianę tych tulei, powie że nie wymienne i każe kupić nowy wahacz. W sumie to prosta roboty i każdy mechanior powinien to zrobić ... a jest ich w Łomży od groma ale każdy nie ma czasu ...

Ja korzystam z usług zakladu mechaniczmego P. Henryka Odachowskiego.
Tanio i solidnie. Zakład ten mieści się na Alei Legionów, przed stacją Pryma, w tym samym podwórku co punkt tankowania autogazu i zakład montujący instalacje gazowe i sprzedajacy motocykle P. Ołdakowskiego.
Jedynym "mankamentem" tego mechanika jest to, że dobrze robi, ma duzo klientów i trzeba umawiać się z pewnym wyprzedzeniem.
Gorąco polecam.

Jaki samochod ?

Opel astra G.

Konarzyce, naprzeciw straży pożarnej. POLECAM!

bob -> silentbloki to właśnie tuleje wahacza i nie we wszyskich autach jest to zespolone.

czesto nawet jak jest to mechanicy wybijaja i dobieraja tuleje, ewentulanie wystepuja one juz w zamiennikach ale szczerze nie polecam wymiany samych tulei, proporcjonalnie zuzywaja sie duzo syzbciej niz zakupione razem z wachaczem, a 100pln roznicy to chyba nie kosmos

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org