Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mechanik samochodowy |
Poszukuje dobrego mechanika samochodowego (oczywiście w Łomży i najbliższej okolicy), który pogrzebie torche w zawieszeniu mojego samochodu i wymieni tanio i solidnie silentbloki. Niezbędna do tego jest specjalna prasa. Znalazłem temat: http://www.4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=29705&t=29705 ale jest on z przed ponad roku wiec może być torche nieaktualny.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mechanik samochodowy |
Do silentbloków nie potrzebna prasa, chyba że masz na myśli tuleje metalowo-gumowe w wahaczu. Silentbloki to gumy na drążku stabilizatora. Nie każdemu chce się bawić w wymianę tych tulei, powie że nie wymienne i każe kupić nowy wahacz. W sumie to prosta roboty i każdy mechanior powinien to zrobić ... a jest ich w Łomży od groma ale każdy nie ma czasu ...
|
|
Ja korzystam z usług zakladu mechaniczmego P. Henryka Odachowskiego. Tanio i solidnie. Zakład ten mieści się na Alei Legionów, przed stacją Pryma, w tym samym podwórku co punkt tankowania autogazu i zakład montujący instalacje gazowe i sprzedajacy motocykle P. Ołdakowskiego. Jedynym "mankamentem" tego mechanika jest to, że dobrze robi, ma duzo klientów i trzeba umawiać się z pewnym wyprzedzeniem. Gorąco polecam.
|
|
Jaki samochod ?
|
|
Opel astra G.
|
|
Konarzyce, naprzeciw straży pożarnej. POLECAM!
|
|
bob -> silentbloki to właśnie tuleje wahacza i nie we wszyskich autach jest to zespolone.
|
|
czesto nawet jak jest to mechanicy wybijaja i dobieraja tuleje, ewentulanie wystepuja one juz w zamiennikach ale szczerze nie polecam wymiany samych tulei, proporcjonalnie zuzywaja sie duzo syzbciej niz zakupione razem z wachaczem, a 100pln roznicy to chyba nie kosmos
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |