Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Problem z odpalaniem? |
disel 1,9 90 km zwykła pompa, wymieniłem świece , filtr paliwa, ustawiłem pompę. Jak jest zimny szczególnie teraz ma problem z odpaleniem. Proszę o podpowiedzi jaka może być tego przyczyna.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Problem z odpalaniem? |
Paliwo zalej jakiegos arktika albo przynajmniej zimowe do tego sprawny rozrusznik i akumulator rano swiece podgrzej 2 -3 razy i za pierwszym razem powinien palic
|
|
Zgodze sie z przedmowca.
|
|
Dobry Aku podstawa na zime
|
|
no właśnie wszystkie te rzeczy są w porządku...
|
|
Grzejąc 2-3 razy upalisz świece w 1 sezon. Świece najbardziej dostają rozżarzając się. Grzej raz, tylko dłużej-jeszcze 10-15s po zgaśnięciu kontrolki grzania i dopiero startuj. Jeśli masz w baku ON przejściowy lub nawet zimowy ale z takiej z prymy to też może ciężko palić. Dolej po prostu czegoś arktycznego najlepiej pod korek. Aku dobrze jest sprawdzić, bo mógł być jeszcze dobry przy -4 a przy -13 już niekoniecznie. Doładuj w domu albo przegoń auto po trasie i zobaczysz czy coś to zmieni.
|
|
zajedz na stawowa w kupiskach tu ci beda bajki opowiadac moze jeszcze mu powiecie zeby termofor na noc na silnik kladl
|
|
o 2-krotnym grzaniu swiec mówiłem tylko w duze mrozy a ze nalezy odczekac około 10 sek po zgasnieciu kontrolki wie chyba kazdy posiadacz starszego diesla proponowałbym jeszcze zdjac kostke z czujnika temp i wtedy spróbowac tyle ze bedziesz miał bład do wykasowania ale wyeliminujesz czujnik
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |