piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Problem z odpalaniem?

disel 1,9 90 km zwykła pompa, wymieniłem świece , filtr paliwa, ustawiłem pompę. Jak jest zimny szczególnie teraz ma problem z odpaleniem. Proszę o podpowiedzi jaka może być tego przyczyna.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Problem z odpalaniem?

Paliwo zalej jakiegos arktika albo przynajmniej zimowe do tego sprawny rozrusznik i akumulator rano swiece podgrzej 2 -3 razy i za pierwszym razem powinien palic

Zgodze sie z przedmowca.

Dobry Aku podstawa na zime

no właśnie wszystkie te rzeczy są w porządku...

Grzejąc 2-3 razy upalisz świece w 1 sezon. Świece najbardziej dostają rozżarzając się. Grzej raz, tylko dłużej-jeszcze 10-15s po zgaśnięciu kontrolki grzania i dopiero startuj.
Jeśli masz w baku ON przejściowy lub nawet zimowy ale z takiej z prymy to też może ciężko palić. Dolej po prostu czegoś arktycznego najlepiej pod korek.
Aku dobrze jest sprawdzić, bo mógł być jeszcze dobry przy -4 a przy -13 już niekoniecznie. Doładuj w domu albo przegoń auto po trasie i zobaczysz czy coś to zmieni.

zajedz na stawowa w kupiskach

tu ci beda bajki opowiadac moze jeszcze mu powiecie zeby termofor na noc na silnik kladl

o 2-krotnym grzaniu swiec mówiłem tylko w duze mrozy a ze nalezy odczekac około 10 sek po zgasnieciu kontrolki wie chyba kazdy posiadacz starszego diesla proponowałbym jeszcze zdjac kostke z czujnika temp i wtedy spróbowac tyle ze bedziesz miał bład do wykasowania ale wyeliminujesz czujnik

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org