Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MORSY W ŁOMŻY |
Witam ! Czy ktoś może posiada jak mozna skontaktować się z morsami z Łomży ? Wiem że kompią się zimą w narwi ale niestety do żadnej z nich nie posiadam kontaktu ..... Z góry dziękuję za pomoc.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: MORSY W ŁOMŻY |
Pan Krzysztof - 602701671. Tylko nie wiem czy jeszcze się w to "bawi".
|
|
davidx napisz mi na maila swój adres to dam ci numer. na forum nie chcę upubliczniać namiaru. i napisz po co ci ten numer. mój mail: rocklomza@wp.pl
|
|
Najwyrażniej dawid chce zrobić rodzicom na złe i się przeziębić. angella
|
|
na przeziębinie sa lepsze pomysły :) a ja chce poprostu popływać w lodowatej wodzie ..... :)
|
|
To sobie idź i popływaj !!!! Do czego jest ci potrzebne towarzystwo ??? I tak nikt nie będzie cię podziwiał :):):):)
|
|
To moi koledzy. Pływają chyba codziennie ok. 12-tej w południe na plaży miejskiej. Z chęcią przyjmą nowych adeptów. Nie upoważnili mnie do podania kontaktu na forum publicznym.
|
|
w Białym to jest ich dużo mają swój klub morsów może poszukaj w necie organizują różne spotkania i wyjazdy. angella
|
|
|
morsy hehe, nie mają co robić.. mądry posiedzi w cieplym fotelu przy kominku a nie będzie ganiał ryby
|
|
O 12 jest najcieplej :):):):):)
|
|
ale przed zanurzeniem trzeba się ciepło ubrać,to najważniejsze. angella
|
|
Kąpiemy się codziennie ok. 12.00 na plaży pod nowym mostem. Miło będzie poznać nowego chętnego lub chętną do zimnych kąpieli. Kontakt tel. 603646480
|
|
Chętnie bym sprobowala, boje sie tylko że moge sie rozchorowac. h0jowe forum
|
|
Nie ma obawy.
|
|
Dziś na olaży miejskiej zrobiony został przerębel srednica ok 1.5m, glebokosc ok 170cm. zapraszamy wszystkich chętnych do korzystania:)
|
|
a jaja wam się nie odmrożą ? :>
|
|
bez obaw:)
|
|
ha, ha, ha, ale szczególarz :)
|
|
to trzeba dzisiaj odwiedzić ten przerębel ;D ktoś jeszcze chętny na zimową kąpiel? :)
|
|
witam , gdzie dokładnie jest ten przerębel? ja się kompałem już w tę zimę ale zmuszony byłem przerwać ze względu na zamarznieta rzekę - ale jak tak to z przyjemnością skorzystam, prosze o bliższe informacje
|
|
Przerębel jest tam gdzie w lato jest plaża miejska. można sie zamoczyc nawet wieczorem bo bardzo dobrze oswietlają miejsce latarnie z mostu.
|
|
a jesli można wiedziec to na jakiej głębokości jest on zrobiony ? troche bym sie obawiał chodzenia po lodzie na rzece ..... korzystał już ktoś z niego ?
|
|
korzystalismy w trzy osoby. lod ma grubosc w tym miejscu ok 30- 40 cm wiec bez obaw mozna wchodzic. glebokosc to ok 170 cm ale bedziemy powiekszac przerebel w strone brzegu wiec bedzie plycej moze nawet jutro.
|
|
patataj
|
|
mam prośbe do osób ktore korzystaja z tej przerembli , napiszczie o której tam jeżdzicie , czy codziennie? aha mam dostep do piły motorowej to można by powiekszyc te dziure.....
|
|
A prąd rzeczny na takiej głębokości nikogo nie wciągnie? Wydaje mi się to troszkę niebezpieczne.
|
|
idziemy np. dzisiaj za pol godzinki, jutro ok 17. mój email: daniel@fullcolor.pl - mozemy się skontaktować:)
|
|
Ja bardzo chetny tylko problem ze samochodu nie mam a przydaloby sie jakos zabrac z powrotem jak najszybciej...
|
|
mamy wolne miejsca wiec jak cos możesz zabrać się z nami. zapraszam jutro o 17:) pasuje?
|
|
samochod nie jest niezbedny bo po wyjsciu i ponownym rozgrzaniu robi sie bardzo cieplo. mozna spokojnie wyruszyc na piechotke do domu i to zdrowsza wersja. ale oczywiscie wygodniej samochodem.
|
|
ja sie pisze na 17 , jak ktos chce to go moge zabrac tylko adres i tel poterzebny wiec zajade tylko zadzwonie wczesniej . więc o 17 ? pasuje ! niech osoba co ja trzeba podwieźć da znac na forum . Do zobazczenia
|
|
to do zobaczenia na plazy o 17. 00
|
|
ktoś jeszcze chetny na 17 dzisiaj??? POLECAM
|
|
Witam - hmmm pojechałem dziś obejrzeć ten przerębel i bez urazy dla tych co go zrobili nie napawa mnie optymizmem ale to moje odczucie , troche się boję - ale tak sobie myślę że może jutro wezmę piłę motorową i uda mi sie w kieunku brzegu dojście zrobić ..... pozdrawiam
|
|
My tam sie kapiemy i jest spoko. napewno przydalo by sie jakies pol metra w kierunku brzegu, ale to tylko tak straszenie wyglada. jak chcesz to zapraszamy dzis o 17. w kupie razniej. jak ktoś cie asekuruje to nie ma obaw. w tym miejscu nie ma prądu wiec jest bezpiecznie
|
|
No no pisałam powyżej z tym nie ma żartów.
|
|
Dzis akcja odwolana z powodu deszczu
|
|
Kompanie się zimą w lodowatej wodzie to zabawa nie dla każdego. Wiele osób po tym cudownie czuje się ale są również przypadki zatrzymania krążenia , o zapaleniach płuc nie mówię. Tak jak napisał fanka bocianka wchodzenie do przerębli wykutej w rzece w miejscu o głębokości 1.70m to ryzykowanie życiem. I to nie jest straszenie. Wystarczy poślizgnąć się , zasłabnąć. Prąd pociągnie pod lód , święty Boże nie pomoże , gość jest już trupem. Na wiosnę jak rodzina będzie miała szczęście to go znajdą. Na zachodzie robią takie wycinki w rzekach , ale od brzegu do 1.5m. Do tego jest zabezpieczenie , słupki z siatką wbite od strony w którą płynie prąd. Nawet jak ktoś wpadnie to one go zatrzymają nie pociągnie go pod lód.
|
|
hejka : zatrzymanie krążenia itp zdaża się ale pewnie równie często co pomyśleć blondnce ..... takie kąpiele to samo zdrowie i jesli nie ma przeciw wskazań kardiologicznych to mogą rabić to nawet dzieci druga sprawa to przerębel : może faktycznie nie jest za dobre wskakiwanie odrazu na taką glębokość a i zgadzam się że jak coś sie stanie to pewnie na wiosnę dopiero znajdą - niestety z moją piłą nie wyszło ale w niedzielę pozwolę sobie rozkuć ręcznie ten lud w kierunku lądu żeby wejście było łagodniejsze zwłaszcza że temp śą na + i pewnie warstwie lodu to "nie pomaga" Pozdrawiam MORSÓW
|
|
http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861
|
|
ten lod ma ok 30 cm wiec kilka dni na + go nie rusza. jeszcze raz powiem ze w tym miejscu nie ma pradu ale oczywiscie jak przestanie padac mozna troche poszerzyc w strone brzegu. a poza tym zawsze ktos powinien byc z toba i asekurowac.
|
|
chcesz /.?? Masz! ;) http://www.youtube.com/watch?v=Nnpil_pRUiw I am the Walrus
|
|
Witam, odnawiam temat sprzed roku. Bylem dzis pod mostem i niestwty Narew zamarzla na amen. Spotkalem trzech panow, ktorzy probowali zalamac lod samochodem, ale cos poszlo nie tak i pojechali "na druga strone" ale nie wiem co mieli na mysli. Jesli ktos wie cos o jakis innym miejscu w ktorym mozna morsowac, to prosze o informacje. Pozdrawiam
|
|
Witam, mam pytanie kiedy kąpią się łomżyńskie morsy? Czy południe w weekendy jest aktualne? Oczywiście plaża miejska? Pozdrawiam
|
|
Kąpiemy się w każdą sobotę i niedzielę o godz. 12.00 na plaży miejskiej pod nowym mostem. Nowe towarzystwo mile widziane.
|
|
Dodatkowe kąpanie we wtorek 11.11.2014 o godz. 12.30. Oczywiście pod nowym mostem. Czekamy na nowych kolegów, a i koleżanki mile widziane.
|
|
Bylem w niedziele sie kąpać. Kolejnym razem jak odwiedzę Łomżę tez zawitam na plaże miejską. Morsy z Łomży są super:D. Bardzo miłe i sympatyczne towarzystwo. Mam nadzieje, ze więcej osób bedzie sie kąpać w przyszłości. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do Olsztyna:D
|
|
Zapraszamy serdecznie ,miło było poznać ,im nas więcej tym cieplej ?!! ;-) Chyba coś pomieszałem :-)... Zapraszam chętnych również do odwiedzenia konta na fb Morsy Łomża . Mors
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |