Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaka firma ochroniarska od systemów alarmowych? |
Czy firmy ochroniarskie zajmują się również dostarczaniem alarmów? Czy to raczej we własnym zakresie trzeba robić?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaka firma ochroniarska od systemów alarmowych? |
jest sklep z takimi rzeczami chyba eltrox sie nazywa na poznanskiej tam sie dowiesz ceny maja normalne Andrzej W.
|
|
Dokładnie, ten Eltrox jest dosyć dobrze wyposażony - a jak czegoś nie mają to szybko sprowadzają. Firmy ochroniarskie są raczej od ochraniania a nie od doradztwa w zakresie alarmów. Nie wiem do czego on ma być - ale Micra lub Integra z Satel dobrze się sprawdzają. Ten artykuł powinien Ci bardziej naświetlić tą sprawę http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/114,jak-dobrac-odpowiedni-system-alarmowy-do-swoich-potrzeb-czesc-3.-duze-obiekty
|
|
Nie kupuj systemu w sklepie. Poszukaj instalatora i licz na jego fachowość. Sklep nie przyjedzie ci zlikwidować fałszywych alarmów i poprawić twoich błędów konfiguracji. Odnośnie Satela mam w firmie Integre 128 mam też ich cudowny panel prawie dotykowy. Szajs jedno i drugie. 2000 poszło w sumie w błoto bo: - Satel ma tragiczny zegar, czas w nim się rozjeżdża i trzeba przynajmniej raz na dwa miesiące go poprawiać. - moduł Ethernet działa jak za króla Świeczka, w zasadzie wcale nie umożliwia integracji z BMS.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |