poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jaka firma ochroniarska od systemów alarmowych?

Czy firmy ochroniarskie zajmują się również dostarczaniem alarmów? Czy to raczej we własnym zakresie trzeba robić?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jaka firma ochroniarska od systemów alarmowych?

jest sklep z takimi rzeczami chyba eltrox sie nazywa na poznanskiej tam sie dowiesz ceny maja normalne

Andrzej W.

Dokładnie, ten Eltrox jest dosyć dobrze wyposażony - a jak czegoś nie mają to szybko sprowadzają.
Firmy ochroniarskie są raczej od ochraniania a nie od doradztwa w zakresie alarmów. Nie wiem do czego on ma być - ale Micra lub Integra z Satel dobrze się sprawdzają. Ten artykuł powinien Ci bardziej naświetlić tą sprawę http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/114,jak-dobrac-odpowiedni-system-alarmowy-do-swoich-potrzeb-czesc-3.-duze-obiekty

Nie kupuj systemu w sklepie. Poszukaj instalatora i licz na jego fachowość.
Sklep nie przyjedzie ci zlikwidować fałszywych alarmów i poprawić twoich błędów konfiguracji.
Odnośnie Satela mam w firmie Integre 128 mam też ich cudowny panel prawie dotykowy.
Szajs jedno i drugie. 2000 poszło w sumie w błoto bo:
- Satel ma tragiczny zegar, czas w nim się rozjeżdża i trzeba przynajmniej raz na dwa miesiące go poprawiać.
- moduł Ethernet działa jak za króla Świeczka, w zasadzie wcale nie umożliwia integracji z BMS.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org