Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kolczyki dla rocznego dziecka - przekłucie |
gdzie w Łomży można zrobic taki zabieg
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kolczyki dla rocznego dziecka - przekłucie |
zostaw dzieciaka !!!! nie ważne ile bierzesz na klate, ważne jakim jesteś wariatem
|
|
Nie może dać rady dziecku, to się znęca. Ciekawe w którym miejscu chce zamontować mu te śruby. Ot mądra, chyba za mało jej swoich dziurawych miejsc. A może by tak zawiadomić policję lub opiekę. Zrób sobie zabieg mózgu oby tylko szybko bo wychowasz takiego grodzką-grodzkiego.
|
|
Sobie na czole zrób kolczyk,
|
|
idiots everywhere :) Kto was społeczniaki pytał o to, czy robić kolczyk czy nie. Pytanie było GDZIE! _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
ale ja wiedze ze na tym forum to sami cwaniacy siedzą. nie mozna napisac normalnie ze takim dzieciom sie nie robi w tym wieku. To moze zrzucie sie i sprawe mi zróbcie. paranoja, co za miasto. ktos kiedym powiedziłą ze to amerykańska wioska haha
|
|
a pozatym to wiem ze takim dzieciom sie przekłuwa i nawet młodszym ach
|
|
Zanim okaleczysz dziecko, radzę ci udać się na wizytę u psychiatry " mamuśko"! Na twoim miejsce może lepsze byłoby położenie dziecka w oknie życia ? Przynajmniej ktoś mądrzejszy zapewniłby mu szczęśliwe dzieciństwo !!!
|
|
gdzie ? w pępku najlepiej. ![]() ________ Malachit
|
|
Akurat w tym przypadku, to wiocha z ciebie wychodzi, a na dodatek twój brak szarych komórek rzutuje na niczemu niewinne dziecko.
|
|
Od przekłucia uszu do okna życia??? Zastanów się trochę co piszesz... Przekłucie uszu jest już możliwe u dziecka 6 miesięcznego, więc najpierw trochę poczytaj opinii specjalistów zanim wyskoczysz do matki z oknem życia i brakiem szczęśliwego dzieciństwa!!!!! rrr23 z tego co wiem to lepiej zaczekać aż się ociepli, żeby czapeczka nie drażniła świeżo przekłutych uszu. Dodatkowo na jakiś czas trzeba zrezygnować z piaskownicy ;))) i wszystko będzie ok ;))
|
|
ha ha ha ZACOFANYM ŁOMŻYNIAKOM I OKOLICE DZIĘKUJEMY uśmiałam się po pachy jak to przeczytałam a teraz do mamuśki która założyła ten temat ja swojej córci przekułam jak kończyła roczek na krótkiej obok hurtowni kosmetycznej, szybko i bez problemów jeśli mogę ci jeszcze polecić to cosmeo na kazańskiej.Pozdrawiam Nie znasz mnie tak naprawdę,ale nie martw się. Wszystkiego dowiesz się od ludzi którzy nawet ze mną nie rozmawiali.
|
|
tylko dlatego ze mamusia tak chce to dziecko ma cierpieć. Niech dorośnie i sama zdecyduje czy chce mieć otwory w uszach. jak jej teraz przekłujesz to w wieku 18 lat bedzie miała dziury jak u starej cyganki co to ma ciężary do ozdoby i uszy do ramion. jak możesz mysleć o kaleczeniu dziecka ?
|
|
i właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem Dziękuję mano. a część osób to pewnie by mnie na szubienicy widziła. dzisiejsza społeczmość lubi anonimowo obsmarowywac innych. Ciekawe jak zachowuje sie w realu?? Jeszcze raz dzięki mano i mysle ze tamat skączony
|
|
zgadzam sie z mano, osobiscie nie raz widzialam dzieci na oko 6-9 mies z kolczykami w uszach. sama kiedys czytałam opinie kosmetyczki na ten temat, ktora mowiła, że do 12 miesiąca jest najlepiej wykonac taki zabieg. pozniej 4-6 latki prosza o kolczyki bo inne dziewczynki maja a jak przychodzi co do czego uciekaja od kosmetyczki z jednym przebitym uszkiem bo boja sie pistoletu do przekłuwania. prawda jest taka ze rzadko ktora dziewczynka nie chce miec kolczykow w uszach :) Kometarze w stylu oddaj dziecko do okna zycia są w tym przypadku trochę nie na miejscu. Zastanówcie sie co piszecie. Reagujecie jakby to było obdarcie dziecka ze skóry.
|
|
"kochana" mamusia, niczym ten stary moherowy berecik ;] Tak jak wyzej napisane, daj jej dorosnąc i zdecydowac co chce w zyciu ;] No ale, przeciez przyszla moherowa mamusia musi przed kolezankami sie pochwalic ;] Oj, zycie...
|
|
Urodziła sobie zabawkę i korzysta z motta "róbta co chceta"
|
|
Podobno na Krótkiej kobietka bardzo dobrze przekłuwa uszki. Ludzie, lepiej przekłuć, kiedy dziecko jest malutkie i nie będzie tego pamiętało. Znam kobiety, których matki wstrzymały się z "okaleczeniem" dziecka aż będzie świadome i samo wybierze, czy chce kolczyki czy nie. Każda miała pretensję, że nie zrobiono im kolczyków kiedy były małe, a musiały to przechodzić później. Nie naskakujcie na matki, które przekłuwają uszy malutkim dzieciaczkom, bo to nic nieludzkiego. Rozumiem, gdyby chciały przekłuć im co innego, ale ucho? Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
mozesz zrobic to w salonie cosmeo przy ul. Kazanskiej nie pamietam tylko kosztu ale robia szybko i sprawnie:)
|
|
komu się to nie podoba to niech zamilknie na wieki ja też uważam ze w tak młodym wieku jest lepiej przekuć ze względu na strach dziecka w póżniejszym wieku jak jest małe to inaczej to znosi moja córka również ma kolczyki i jest zadowolona jest salon kosmetyczny i fryzjerski naprzeciwko salonu oświetleń na Legionów albo na Wyszyńskiego
|
|
Ludzie to róbcie paranoi, po pierwsze to tylko przekucie uszu które trwa 2 sekundy po drugie lepiej jest zrobić to kiedy dziecko jest małe bo nawet tego nie zauważy wiem po mojej córce nawet nie zauważyła kiedy jej kosmetyczka przekuła te uszy a po trzecie mi rodzice przekuli jak byłam mała igła jeszcze wtedy kosmetyczki robiły a teraz mam 26 lat i jakoś dziur jak cyganka wielkich nie mam hahahaha na tym kończę temat zakończony Po prostu co po niektórym się strasznie ludzi i siedzą na tym forum i piszą o tym na czym się wogle nie znają. Nie znasz mnie tak naprawdę,ale nie martw się. Wszystkiego dowiesz się od ludzi którzy nawet ze mną nie rozmawiali.
|
|
ale podaj chodz jeden logiczny powod przeklucia uszu u tak malego dziecka? Poza widzimisie i "poczuciem estetyki" matki.. Dziecku nie jest to do niczego potrzebne, a jedynie spelnia chore ambicje matki.. Pozniej to jaka dumna bedzie chodzic, bo jej corka ma kolczyki.. Proznosc chowa proznosc
|
|
Mojej córce przekłułam, jak miała 9 miesięcy . Obie się dzisiaj cieszymy, że nie pamięta tego bólu . Jest prawie dorosła i mówi, że to super, że jej to wtedy zrobiłam . Ci, którzy są temu przeciwni, nie mają o tym żadnego pojęcia . Cyganki mają rozciągnięte dziurki, bo noszą ciężkie kolczyki .
|
|
tu nie chodzi o próżność, egoizm czy chwalenie sie. chodzi o to by dziecku zaoszczedzic stresu za pare lat. tak małe dzieci nawet nie zauważą że coś sie stało. to nie jest tatuaż na czole, zeby robic z tego takie halo. jest pierwsze dziecko i nie ostatnie, ktoremu rodzice przekłuja uszka.gdybym nie znała przypadków gdzie dzieci prosiły o przekłucie uszu a potem na widok pistoletu uciekały ze strachem, moze bym i to potępiała. ale nie znam przypadku zeby ktores z rodzicow załowało swojej decyzji
|
|
ale jaki stres? Jeżeli dziecko samo dojrzewa do takiej decyzji to się z nim rozmawia i jest świadome czego może oczekiwać.. Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby dziewczynka (przeważnie 5-7lat) kiedy poprosiła o kolczyki wycofywała się z tej decyzji i uciekała u kosmetyczki.. Co do żałowania takiej decyzji, to raz, że nikt się nie przyzna do błędu to dwa, że zdania na ten temat nikt nie będzie zmieniał.
|
|
Dla mnie temat jest zakończony. Dziewczynki wyglądają super w kolczykach i nie widzę powodu aby małym dzieciom nie przekuwać uszu, ma to same zalety żadnych wad. Nie znasz mnie tak naprawdę,ale nie martw się. Wszystkiego dowiesz się od ludzi którzy nawet ze mną nie rozmawiali.
|
|
Opanujcie się ludzie, chowacie dzieci przed jakimikolwiek stresami, a potem dziecko z domu boi się wyjść, czy samo coś załatwić, czy nie daje sobie rady na egzaminach czy innych stresujących sytuacjach- nie potrafią się w nich zachować, bo mamusia zawsze dbała by się nie stresowały. Przez bezstresowe wychowanie teraz jest tyle nieporadnych,czy głupków,czy wręcz przeciwnie niezwykle agresywnych, bo nigdy nie zostali skarceni, to czują się bezkarni... Pomyślcie trochę to naprawdę nic nie boli... chcecie dobrze a często wychodzi zupełnie odwrotnie...
|
|
ja tam córce przekłuwai niewiemłem jak miała rok i niewiem o co ludzie ten dym tutaj.. i nie bolało i nie płakała i ma piekne kolczyki..
|
|
" jak jej teraz przekłujesz to w wieku 18 lat bedzie miała dziury jak u starej cyganki" - hahaha za za głupoty znawco tematu! miałam robione kolczyki jak byłam malutka, teraz mam 23 lata i rozmiar dziurek w uszach sie nie zmienil.. co za bzdury, żalosne jak wypowiadają sie ludzie, którzy nie mają pojęcia o temacie również polecam cosmeo! _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
dokładnie. jak dziecko małe to mniej boli a i nie pamieta póżniej. tylko musi chodzic w jakichś malutkich kolczykach by dziurki nie zarosły.
|
|
Nie wiem czy to prawda , ale słyszałam , że teraz już nie można takim maluchom robić kolczyków.
|
|
Dokładnie najlepszy tekst tu to " jak jej teraz przekłujesz to w wieku 18 lat bedzie miała dziury jak u starej cyganki" -to było dobre ha ha Znajoma mi mówiła, że w stanach to od razu po porodzie przekuwają uszy dziewczynkom i też nie widzę problemu fajny pomysł Nie znasz mnie tak naprawdę,ale nie martw się. Wszystkiego dowiesz się od ludzi którzy nawet ze mną nie rozmawiali.
|
|
Chce to przekłuje jej sprawa i tyle. Znajoma mówiła że w Hiszpanii od razu po porodzie przekłuwają uszy dziewczynkom
|
|
Odradzam przekłucie uszek takim maluszkom... gorzej się goją, niewygodnie podczas snu, dziecko nieświadomie może pociągnąć i uszkodzić uszko... warto poczekać :) Takie malutkie i bez kolczyków jest śliczne :) A gdyby tak od myśli przechodzić do czynu... Ile osób miałbyś na sumieniu?
|
|
jak kolczyki sa malutkie to nie uszkodzi ucha... i wcale gorzej sie nie goja . moja mała miała z dnia na dzień przekłute i zero problemu było......
|
|
Mi mama przekłuła uszy jak miałam 9 lat.Igłą do szycia,nie bolało.Tego samego dnia mimo braku entuzjazmu przekłuła 6-letniej siostrze.Bo mama pomyślała,że za jakiś czas też poprosi.Siostra kolczyków nie nosi i jest niezadowolona,że ma podziurawione uszy. Swojej córce przekłułam jak miała 5 lat.Sama chciała i nie zmieniała zdania.Stres żaden.
|
|
Agnes26 ma rację. Jak córka będzie miała 5 lat to też wielkiej traumy nie przeżyje. Nie przesadzajcie mamusie.
|
|
Dzieci i tak są śliczne bez kolczyków.
|
|
Ja nie lubię blach w uszach bo mnie drażnią. Jeśli ktoś lubi to jego sprawa, mnie u innych nie przeszkadza.Moja córcia w wieku 5 lat też chciała,bo ładne ,koleżanki w przedszkolu maja.Mąż bardzo się ucieszył,że będzie miał kobietę z kolczykami.Sami poszli do kosmetyczki. Uszka ropiały pomimo przemywania.Pech chciał,że zaczepiłam ręcznikiem i wyciągnęłam. już nie pozwoliła sobie włożyć.O kolczykach nie chce słyszeć.Dziś wiem ,że kolczyk od kosmetyczki powinien być zdjęty po ok 2 tyg,bo przy wkręcie gromadzą się zanieczyszczenia.Najlepiej włożyć złoty zapinany wtedy ucho szybciej się goi. Kosmetyczka zapomniała tatę pouczyć a mi do głowy nie przyszło.
|
|
Według mnie przekłuwanie uszów małym dzieciom to barbarzyństwo. Jeśli dorośnie i będzie chciało to nie ma problemy ale rok to według mnie za mało. Człowiek potrzebuje w życiu miłości. Tylko kamizelki taktyczne miłość ma sens na tym świecie, chociaż jest nielogiczna. W moim sercu krzyczy pustka. Serce tonie, ale nie chce desperacko łapać się byle czego. Czeka na c
|
|
To teraz ja się wypowiem w tym temacie:))) Nie masz co się bać przekłuć uszy rocznemu dziecku. Ja swojej księżniczce przekułam jak miała równo roczek i teraz ma 2,5 i jest dumna ze swoich kolczyków :))) Wszystkim się chwali pokazuje jakie są piękne :) Jedyne co Ci powiem to nic na siłe , jesteś matką wiec dziecko wyczujesz, jesli bedzie płakało i się bało to zrezygnuj proste. Moja tylko troszkę płakała, ale chwila i się uspokoiła. A co do gojenia to się goiły ranki rewelacyjnie. Nie słuchaj tych co odradzają tylko kieruj się zdrowym rozsądkiem PS: ja swojej córeczce przekuwałam na Kazańskiej w tym ciągu sklepów od szpitala niestety nie pamiętam adresu ale babeczki przemiłe.
|
|
ale żal mi tych Łomżyńskich zacofańców czytając ich komentarze.... wszystkich mi się nie chciało czytać. Sama mam dziecko roczne i w planach przekucie uszu i już sie dowiedziałam gdzie moge się udać na taki zabieg. Swojej chrześniaczce też zafundowałam taki prezent na pierwsze urodziny. Dziurki w uszach ma się wyciągnięte jak nosi się duże i ciężkie kolczyki ja miałam przekute jak miałam 15 miesięcy a mam już prawie 30 lat i moje uszy nie są wyciągnięte do ramion. I nie każda mama która chce dziecku zrobić kolczyki od razu chce chwalić się koleżanką tym. Głupie mamy to te co buty na obcasach 8 letnim dzieciom kupują i spodenki że cały tyłek widać. A kolczyki można zawsze wyjąć i bez problemu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |