Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Antana CB |
Jak jest z postawieniem zwykłej anteny samochodowej magnesowej , na parapecie za oknem ?? Należę do spółdzielni Perspektywa . Jest jakiś zakaz stawia ???
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Antana CB |
nie wolno za zgoda spoldzielni mozesz na dachu zamontowac reszte informacji udzieli ci kazda spoldzielnia
|
|
w rejestrze musisz widniec ze jestes posiadaczem radia
|
|
Ale przecież to zwykła antena magnesowa . Masakra jak tak , dziś i tak nic nie załatwię
|
|
my tych przepisow nie ustalamy :)
|
|
Wiem wiem , a nie orjętujecie się czy dziś można coś takiego załatwić ???
|
|
Raczej chyba nie , będziesz musiał zaczekać do poniedziałku . Kiedyś kilka osób miało postawione anteny na parapetach , ale ogólnie to efekt nie jest rewelacyjny . Co do zezwolenia nie wiem do końca czy jest wymagane , co innego do postawienia na dachu - musisz napisać podanie itp . Antena na parapecie na początek fajna sprawa , chociaż jak słabo będzie się stroić możesz być podczas nadawania słyszany np w radioodbiornikach , głośnikach komputera a nawet w telewizorach ( tym bardziej , że teraz sporo osób odbiera sygnał z anten naziemnych) :)
|
|
Jeśli masz ją dobrze zestrojoną i nie będziesz zakłócał innych transmisji, to stawiaj bez obaw. No chyba że masz do tego \\\"dopalacz\\\" i będziesz przekraczał limit mocy, to lepiej nie. Owiń to bibułką kolorową, doczep ze 3 listki i dwa kwiatki z papieru i będziesz zamaskowany :-))) Pozdrawiam :-) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Wiem że do bazowych i na dachu balkonie to trzeba mieć zezwolenie . Ale narazie mi taka wystarczy . Postawimy na trochę zobaczymy :) tak jak mówisz ozdobię ją :D
|
|
Wiadomo , jak na początek złapania bakcyla to dobry sposób , odbiór i nadawanie będzie całkiem ok ale na tej stronie po której masz antenę , wiadomo , za jej \"plecami\" masz blok więc parametry są bardzo ograniczone , chyba , że będzie wystawała ponad dach :) . Jaką antenkę planujesz postawić ?
|
|
Ale to tylko na początek czasami na parapet przed blokiem , posłuchać . Potem pomyślę nad czymś lepszym
|
|
...jak będziesz często wyklinał to cię PIR namierzy... rudy błazen z druhem
|
|
ja miałem kiedyś postawioną na parapecie na 2-gim piętrze tyle ze chowałem jak nie używałem ;)
|
|
Ale i tak dalej nie dowiedziałem się nic prawie , inni mówią że nie można inni żę można to ja już sam nie wiem . Bo chyba zakazu nie ma , kiedyś kiedyś to było tego a teraz to chyba nikt się w to nie bawi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |